Prednosti open space prostora u obiteljskom domu

Trendovi u izgradnji kuće uvelike su napredovali od početka 20. stoljeća. Nekada je svaka soba u domu imala zasebnu funkciju. Kuhinje su bile za kuhanje i često su bile ušuškane u stražnjem dijelu kuće s vratima. Blagovaonice su služile za blagovanje. Dnevni boravci služili su za zabavu i druženje. No kako je moderno doba uvelo moderni način života, promijenila se i funkcionalnost domova.

Mnogi su trendovi u dizajnu doma dolazili i odlazili, no postoji jedan koji datira još iz devedesetih godina, a to je tlocrt otvorenog koncepta (”open space”). Iako su tradicionalni rasporedi prostorija još uvijek uobičajeni, postoji mnogo razloga zašto su tlocrti otvorenog koncepta visoko na listama želja današnjih kupaca.

Višenamjenski prostor za različite zadatke

Možda ste zaposleni roditelj koji mora pripaziti na svoje mališane dok obavlja kućanske poslove. Ili biste za vrijeme pripremanja večere možda htjeli gledati televiziju ili razgovarati sa svojim gostima. Tradicionalni dom sa zatvorenim sobama može to onemogućiti. Otvoreni koncept tlocrta pruža vezu između kuhinje, blagovaonice i dnevnog boravka tako da možete činiti ono što trebate, a da ništa ne propustite.

Izvor: Pinterest

S otvorenim konceptom mali će stanovi i kuće izgledati većima

U manjim stanovima tlocrti otvorenog koncepta idealni su jer čine da prostor izgleda većim. Zatvoreni tlocrti nude malo fleksibilnosti pri uređenju interijera. Što više zidova imate, svaka soba postaje sve manja, a sve to veličinu i raspored namještaja može učiniti izazovnim. U otvorenim sobama imate više slobode isprobavati različite postave namještaja, bilo da želite zadržati potpuno otvoren tok ili dodati malo odvajanja za stvaranje intimnih prostora.

Slobodniji ste kad želite ugostiti obitelj i prijatelje

Ove godine planirate imati blagdansku večeru s obitelji? Rođendansku zabavu za djecu? Ili možda večeru sa svojim susjedima? Bez obzira na prigodu, otvoreni koncept idealan je za zabavu. Što je više ljudi, to im je potrebno više prostora za pronalaženje mjesta za ugodno sjedenje, bilo da se radi o uživanju u uzbudljivoj društvenoj igri za stolom, gledanju sportskog događaja na TV -u ili uživanju u koktelima. Ako su vaši gosti ograničeni na jednu sobu, stvari mogu brzo postati skučene i neugodne, čime će zabava biti okončana prije nego što želite.

Izvor: Pinterest

Pustite svjetlost

Ne postoji ništa poput ljepote prirodne sunčeve svjetlosti. U tradicionalnom domu s mnogo zidova možete dobiti jutarnju sunčevu svjetlost s jedne strane kuće, a popodnevnu s druge. Otvoreni prostor propušta sunčevu svjetlost kroz prozore bez obzira na doba dana. Osim toga, ako imate prekrasan pogled, možete uživati u njemu ​​iz više soba.

Kvalitetno provedeno vrijeme je uvijek poželjno

Ovih dana kvalitetno obiteljsko vrijeme često narušavaju društvene mreže, videoigre i slanje poruka prijateljima jer nam je sve na dohvat ruke na telefonima, tabletima i prijenosnim računalima. U kući s otvorenim konceptom glavni su životni prostori povezani, što omogućuje veću interakciju među članovima obitelji. Večere bez uređaja, obiteljske filmske večeri i društvene igre lako mogu postati uobičajenima u otvorenom prostoru.

Izvor: Pinterest

Izvor: https://mintousa.blog/2020/04/10/open-concept-vs-traditional-floor-plans/

Pročitajte još

Novi krug subvencija za stambene kredite

Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama objavila je prošlog tjedna vijest da posljednji krug subvencija za stambene kredite...

Komentari

Povezano

Novi krug subvencija za stambene kredite

Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama objavila je...

5 znakova da je došlo vrijeme za zamjenu usisavača

Usisavač je jedan od najvažnijih aparata u svakom kućanstvu....

Ostanimo povezani!

Pratite nas i na Instagramu