Napravite sami zadivljujući živi zid od biljaka

Ako tražite novi način ukrašavanja praznog zida, predlažemo živi zid od biljaka. U osnovi se radi o zidu prekrivenom živim biljkama, koje su smještene u pojedinačne tegle ili su postavljene zajedno kako bi stvorile živo umjetničko djelo.

Zid ukrašen biljkama ne samo da je lijep i upadljiv, već također može pročistiti vaš zrak, smanjiti stres, pa čak i prigušiti pozadinsku buku u vašoj sobi. Kako da vas uvjerimo da je živi zid od biljaka izvrstan dodatak vašem domu? Pogledajte ove lijepe primjere.

Biljke na zidu u kuhinji

Ako imate dovoljno svjetla u kuhinji, razmislite o živom zidu poput ovog koji sadrži niz lisnatog zelenila kao prekrasnu pozadinu neutralnog prostora.

Prilikom odlučivanja o postavljanju živog zida, razmislite o biljkama koje zahtijevaju sličnu njegu jer ćete ih istovremeno zalijevati i hraniti. Biljke za penjanje i namotavanje poput pothosa ili filodendrona izvrstan su odabir i o njima se lako brinuti.

Izvor: Pinterest

Napunite košare biljkama i postavite ih na zid

Ljupki zid s biljkama koje se nalaze u žičanim košarama obješenim jednostavno je napraviti. Možete koristiti bilo koju vrstu košare (samo ne zaboravite na plastičnu oblogu), a još će vam biti potrebno nekoliko zidnih kuka.

Ova je ideja također bolja opcija za sve one koji ne žele provesti godine u održavanju svog živog zida. Biljke mogu zahtijevati puno strpljenja i vremena za održavanje pa bi pojedinačno posađene biljke mogle biti lakši za nekoga s ograničenim vremenom.

Izvor: Pinterest

Razvedrit će vaš ured

Unošenje zelenila u ured jedan je od najboljih načina da osvježite prostor i potaknete malo veću produktivnost. Ovaj ured je dokaz da sa živim zidom ne trebate više dekora.

Zračne biljke poput tilandsije odličan su izbor za ured jer ne trebaju puno njege, ali i dalje izgleda lijepo.

Izvor: Pinterest

Tegle s cvijećem kao dekor na zidu

Sviđa nam se ideja montiranih tegli s biljkama na zidu. Lako ih je postaviti i mogu se postaviti u bilo kojoj prostoriji u vašem domu.

Izvor: Pinterest

Uredite zid s više različitih biljaka 

Ovakav zid malo je ležerniji u pristupu, ali i dalje jednostavno zapanjujući. Korištenje različitih biljaka i boja vizualno je interesantnije.

Prilikom postavljanja vlastitog živog zida, razmislite o razmaku između svake biljke i pobrinite se da imaju prostora za rast.

Izvor: Pinterest

Pravo su umjetničko djelo

Kad je u pitanju odabir spremnika za vaš živi zid, razmislite o tome što se dobro uklapa u vaš dekor. Živi zidovi mogu biti izrađeni od drveta, pluta ili metala, a lako se mogu dizajnirati tako da se uklope u izgled i dojam vašeg doma.

Izvor: Pinterest

Džep za biljke

Filc je odlična ideja da objesite hrpu malih biljaka na zid bez puno muke. Džepovi različite veličine savršeni su za zračne biljke ili male sadnice bršljana, zimzelena ili pothosa. Omogućuje miješanje i usklađivanje biljaka koje zahtijevaju različite rasporede zalijevanja i različitu te ih možete lako zamijeniti u slučaju da ne prežive.

Izvor: Pinterest

Probajte biljke staviti na ploču

Ne samo da je moderno, već je i upotreba materijala poput ploče odličan način za kreiranje promjene na zidu. Većina željezarija  prodaje pločice koje možete izrezati prema veličini da odgovaraju svakom prostoru koji želite.

Izvor: Pinterest

Živi zid od biljaka dolazi u mnogo različitih oblika i veličina. Bez obzira na to koliko prirodnog svjetla ili prostora imate, uvijek se može naći način da ovu ideju iskoristite u svom domu i prilagodite je svom ukusu i željama.

Izvor: https://www.thespruce.com/living-wall-ideas-4798948

Pročitajte još

Novi krug subvencija za stambene kredite

Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama objavila je prošlog tjedna vijest da posljednji krug subvencija za stambene kredite...

Komentari

Povezano

Novi krug subvencija za stambene kredite

Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama objavila je...

5 znakova da je došlo vrijeme za zamjenu usisavača

Usisavač je jedan od najvažnijih aparata u svakom kućanstvu....

Ostanimo povezani!

Pratite nas i na Instagramu