Zapeli ste u uređenju svog doma? Imamo nekoliko jednostavnih ideja za brzo i lako uređenje

Možda vam je dosta namještaja, boja koje ste odabrali ili vašeg stila? Ne morate se tako osjećati, jer mi znamo kako bismo vam mogli pomoći. Normalno je da ponekad ne znate kako dalje i što biste željeli promijeniti. Donosimo nekoliko načina da stvorite dom koji ćete voljeti i s veseljem ga ukrašavati.

Duboko udahnite

Ponekad se sasvim lako dogodi da od muhe pravimo slona.

Budite ponajprije zahvalni na krovu kojeg imate iznad glave, krevetu u kojem spavate i hrani na stolu. Napravite jedan korak unatrag, udahnite i budite zahvalni na onome što imate, čak i ako vam se u ovom trenutku to toliko ne sviđa.

Poznajete li svoj stil uređenja?

Većina ljubitelja uređenja doma zaglavi živeći sa stvarima koje im se ne sviđaju jer misle da nemaju dobar ukus. Zapravo, to je vjerojatno zato što prepoznaju ljepotu kad je vide, ali, nažalost, ne poznaju svoj jedinstveni stil. Možda kupuju, prepravljaju ili prenamjenjuju stvari i na kraju završe s neusklađenim izgledom doma s kojim se ne mogu poistovjetiti.

Naučite birati stvari koje volite i za koje znate koju će funkciju imati u vašem domu. Nevjerojatno je kako vam poznavanje vašeg stila može olakšati ukrašavanje. Tako ćete prepoznati što biste trebali, a što ne staviti u svoj dom.

Napravite plan

Potrebno je puno razmišljanja i planiranja za stvaranje lijepog doma bez napora.

Započnite odmah tako što ćete staviti svoje ideje na papir. Pregledajte što ste sve zapisali i pronađite elemente koji se ponavljaju. Stvari koje vas uvijek iznova privlače mogu biti dobar pokazatelj vašeg stila.

Otvorite račun na Pinterestu gdje možete vizualno spremati fotografije onog što vam se sviđa, kako bi vam bilo još lakše definirati svoj stil.

Uhvatite se ukoštac sa samim procesom

Ako niste zadovoljni s nekim stvarima u svom domu ili vam se baš ništa ne sviđa, nemojte sve odjednom promijeniti jer biste se mogli zateći u istom raspoloženju.

Uređivanje je proces, pogreške su dozvoljene i stoga si uzmite dovoljno vremena. Odlučite se za jednu sobu ili jedan dio svog doma s kojim niste oduševljeni.

Bojanje zidova je obično jedna od najjednostavnijih stvari koje možete učiniti i potpuno će promijeniti izgled svake sobe.

Napravite jednu stvar koja će vas motivirati

Zaglavljeni s namještajem kojeg vam je dosta ili dekorom koji vam se ne sviđa, možete se osjećati nesretno i nemotivirano.

Možda vam se čini nemoguće stvoriti dom kojeg ćete obožavati, ali sjetite se da niti Rim nije izgrađen u jednom danu. Kad se počnete osjećati pomalo nezadovoljni dekorom, postavite si nekoliko važnih pitanja. Postoji li jedna stvar koju možete učiniti sada koja će vaš dom i vaš stil pomaknuti u novom smjeru? Koje su tri stvari koje biste najradije promijenili? Što vas sputava i postoji li način da se to zaobiđe? Možete li te promjene podijeliti na manje projekte kako biste se osjećali uspješnije i kreativnije?

Kad ideja pređe u cilj, događa se čarolija. Cilj vam daje nešto konkretno za napraviti. Počnite s jednom stvari koja će vas pokrenuti naprijed i motivirati.

Promijenite ono što možete

Možda nećete moći promijeniti sve u svom domu, ali nešto ipak možete. Ako vam se doista više ne sviđa vaša blagovaonica, ali ste potrošili previše da biste je se riješili, postoji alternativa. Zadržite stol, kupite nove stolice ili presvucite postojeće. I najmanja promjena je dobrodošla.

Počistite svoj dom

Najlakši način da se osjećate bolje u svom prostoru je da ga očistite. Riješite se svega što je slomljeno ili vas ne uveseljava. Zašto biste zadržali stvari koje više ne služe svrsi? Donirajte ih i dopustite im da uvesele nekog drugog.

Živjeti minimalistički

Većina nas zapravo previše ukrašava. Pokušajte živjeti s najosnovnijim namještajem i ukrasima u svom domu da vam bude ugodno i lijepo.

Nemojte štedjeti na kvalitetnom namještaju

Ne mora sve biti najbolje kvalitete, pogotovo dekoracije. Potrošite više novca samo ako ste spremni zadržati nešto godinama, jer skupi predmeti bi trebali biti bezvremenski i neutralni.

Što više trošimo na neke predmet, to bi oni trebali biti klasičniji i neutralnije boje.

Dodaci su izvrsne stvari za dodavanje modernijeg izgleda vašem domu jer koštaju manje i mnogo ih je lakše zamijeniti.

Izvor: https://www.stonegableblog.com/what-to-do-when-you-feel-stuck-with-your-decor/

Pročitajte još

Novi krug subvencija za stambene kredite

Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama objavila je prošlog tjedna vijest da posljednji krug subvencija za stambene kredite...

Komentari

Povezano

Novi krug subvencija za stambene kredite

Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama objavila je...

5 znakova da je došlo vrijeme za zamjenu usisavača

Usisavač je jedan od najvažnijih aparata u svakom kućanstvu....

Ostanimo povezani!

Pratite nas i na Instagramu