Jednostavni vodič za dekoriranje ukrasnim jastučićima

Pregršt boja, uzoraka, tkanina i veličina između kojih možete birati kad su u pitanju ukrasni jastučići, mogu djelovati obeshrabrujuće. U nastavku ovog članka donosimo jednostavne savjete kako ih kombinirati i posložiti. Toliko je mnogo načina za kombiniranje, a danas donosimo neke koji će vam sigurno dobro doći u uređenju.

Oblici jastučića

Danas je dostupno mnogo različitih oblika jastučića, ali prevladavaju četvrtasti i lumbalni, odnosno pravokutni koji pružaju potporu u lumbalnom području, odnosno donjem dijelu leđa.

Naravno, tu su i okrugli jastuci prilagođenog oblika, koji mogu biti zabavni ako volite boho stil ili ukrašavate dječju sobu.

Izvor: Pinterest

Kako ih kombinirati?

Ključ je u tome da ne razmišljate previše, već samo izaberite lijepe tkanine i uzorke koji vam se sviđaju. Zabavite se i dodajte nešto pomalo neočekivano u svoj dom.

Kombinacija boja

Prvo odaberite paletu boja kako biste mogli suziti izbor prilikom kupnje. Odaberite najviše dvije boje i kombinirajte ih s nekim neutralnim.

Kombinacija uzoraka

U redu je ako se vaši ukrasni jastučići ne slažu. Ako želite stvoriti vrlo formalan izgled, možete staviti dva odgovarajuća jastuka na oba kraja kauča. Za ležeran i udoban izgled pokušajte pomiješati uzorke.

Preporučamo da probate kombinirati jedan jastučić s teksturom, jedan sa cvjetnim i jedan s prugastim uzorkom, jedan jednobojni i jedan geometrijskog oblika.

Izvor: Pinterest

Kombinacija veličina

Postoji toliko različitih veličina jastučića, ali ovo je kombinacija za koju mislimo da je idealna. Koristite dva veća i dva manja četvrtasta jastučića i jedan pravokutni.

Izvor: Pinterest

Kombinacija tekstura

Odabir različitih uzoraka za jastučiće vjerojatno će dovesti do toga da su im i teksture različite.

Mišljenja smo da što je više različitih tekstura, to bolje. Čak i ako imate jastuke sličnih boja ili uzoraka, tekstura ih može razlikovati.

Izvor: Pinterest

Izvor: https://thegingerhome.com/a-simple-guide-to-styling-throw-pillows/

Pročitajte još

Novi krug subvencija za stambene kredite

Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama objavila je prošlog tjedna vijest da posljednji krug subvencija za stambene kredite...

Komentari

Povezano

Novi krug subvencija za stambene kredite

Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama objavila je...

5 znakova da je došlo vrijeme za zamjenu usisavača

Usisavač je jedan od najvažnijih aparata u svakom kućanstvu....

Ostanimo povezani!

Pratite nas i na Instagramu