10 načina kako možete koristiti alkohol u čišćenju svog doma

Gotovo svi u svom domu imamo bočicu alkohola za trljanje, a kako ga sve možete iskoristiti za čišćenje doma, pročitajte u današnjem članku.

Uklonite mrlje nastale trajnim markerom

Trajni marker nije toliko trajan koliko mu naziv govori. Upotrijebite alkohol da biste ga uklonili s tvrdih površina kao što su radne površine, plastika i brojne druge površine. Samo ga nanesite na ono što želite ukloniti i prebrišite.

Napravite svoje vrećice s ledom

Uštedite novac tako što ćete sami napraviti vrećice s ledom. Sve što vam treba je alkohol, voda i plastična vrećica.

Očistite ogledala

Na kupaonskim ogledalima lako se može nakupiti prljavština zbog svakodnevnog korištenja raznih kozmetičkih i higijenskih preparata. Najlakše ćete ih očistiti ako ih pošpricate alkoholom i obrišete. Uklonit će sve nečistoće s ogledala i dati mu sjaj. Osim za ogledala, u kupaonici alkohol možete iskoristiti za čišćenje umivaonika, podova ili četki.

Uklanja tragove vode i otisaka prstiju

Očistite tragove vode na slavinama i sudoperima od nehrđajućeg čelika tako što ćete koristiti alkohol. Ako u svojoj kuhinji imate i aparate od nehrđajućeg čelika, alkoholom na njima možete ukloniti otiske prstiju i mrlje.

Spriječite zamrzavanje stakla na automobilu  

Struganje stakla s prednjeg stakla na automobilu zimi je ponekad najgori posao koji vas dočeka svako jutro. Pomiješajte alkohol i vodu u omjeru 1:8 i pošpricajte po automobilskim prozorima kako biste spriječili stvaranje mraza na njima. Da bi to funckioniralo, ponavljajte postupak svaki put kad operete automobil i nakon jakih kiša.

Očistite prljavštinu sa svega što svakodnevno koristite

Obrišite mobitel, tipkovnicu i ostale gadgete krpom koja je lagano natopljena alkoholom kako biste uklonili svu prljavštinu i riješili se bakterija koje se nakupljaju na tim predmetima.

Napravite sami svoje dezinfekcijsko sredstvo za ruke

Korištenje dezinfekcijskog sredstva u danas je važnije no ikad prije, a odlično je što ga sami možete napraviti tako da koristite alkohol i gel od aloa vere. Pomiješajte 2/3 šalice alkohola s 1/3 šalice gela aloa vere. Ako želite, možete dodati i nekoliko kapi eteričnog ulja za ugodniji miris.

Riješite se masti u svojoj kuhinji   

Riješite se nakupljene masti na štednjaku, radnim površinama i ormarićima tako da ih obrišete krpom ili spužvom namočenom u alkohol. Brzo je, jednostavno i učinkovito.

Napravite prirodni sprej za osvježavanje prostorija

Osvježite zrak u svom domu potpuno prirodnim sprejem koji ste sami napravili. Sve što morate napraviti je pomiješati alkohol s mirisom koji vam se sviđa.

Odlično je sredstvo za čišćenje svih staklenih površina

Pomiješajte alkohol, vodu i ocat i dobit ćete sredstvo za čišćenje stakla koje je učinkovito kao i sredstva koja možete kupiti u trgovinama. Uzmite jednu šalicu alkohola, jednu šalicu vode i jednu čajnu žličicu octa, pomiješajte u bočici s raspršivačem i imate gotovo sredstvo. Pripazite samo da ocat ne koristite na površinama od kamena.

Izvor:  https://www.thespruce.com/uses-for-rubbing-alcohol-1389041

Pročitajte još

Novi krug subvencija za stambene kredite

Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama objavila je prošlog tjedna vijest da posljednji krug subvencija za stambene kredite...

Komentari

Povezano

Novi krug subvencija za stambene kredite

Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama objavila je...

5 znakova da je došlo vrijeme za zamjenu usisavača

Usisavač je jedan od najvažnijih aparata u svakom kućanstvu....

Ostanimo povezani!

Pratite nas i na Instagramu