Uz pomoć ovih ideja vaš kamin će zasjati u punom sjaju

Da jesen i zimu moramo opisati jednim zvukom, bilo bi to pucketanje vatre u kaminu. Sretnici koji ga imaju ponekad mu ne posvećuju dovoljno pažnje, a ako ste i vi među njima, pročitajte do kraja ovaj članak kako bi i vaš kamin ponovno postao žarišna točka prostorije. I to doslovno.

Za one koji se ne vole previše vezati – samoljepive naljepnice za pločice

Dobiti dramatičnu promjenu u uređenju doma čini se nezamislivim bez velike renovacije. Samoljepive naljepnice za pločice bi ovdje mogle uskočiti u pomoć.  Na vama je hoćete li se odlučiti za tradicionalan uzorak ili ćete iskoristite priliku za zabavan, dinamičan uzorak. Prednost pločica koje možete zalijepiti i kasnije ih lako ukloniti je što možete vidjeti što vam najbolje odgovara prije nego se odlučite postaviti prave pločice.

Izvor: Pinterest

Za ljubitelje kuća na selu – brodska obloga

Brodske obloge imaju važnu ulogu u uređenju doma. Fantastična su i cjenovno prihvatljiva opcija za preuređenje kamina. Lako ih je postaviti, bezvremenskog su stila i zrače toplinom. Dvije su boje koje bismo preporučili: posegnite za klasičnom, jednostavnom bijelom za čist i minimalistički izgled, ili dodajte dramatičan kontrast tako što ćete ih obojiti u sumorniju boju, kao što je boja crnog škriljevca ili mornarski plava.

Izvor: Pinterest

Za entuzijaste koji vole luksuz – mramorni prag

Kamin u poptunosti obložen mramorom mnogima je nedostižan, ali odlično će izgledati i ako mramorom obložite samo prag kamina. To će kaminu podariti luksuzan izgled po mnogo prihvatljivijoj cijeni. Da biste postigli kontrast, odaberite tamnu ploču u kombinaciji s kremasto bijelim kaminom. Također možete odabrati alternativu za mramor poput kvarcita, prirodnog kamena čvrstoće granita, ili kvarca, umjetnog materijala.

Izvor: Pinterest

Za sve koji vole izlagati dekorativne predmete

Dodavanje police iznad kamina je odlična ideja da napravite prostor za dekoracije kojima se želite pohvaliti. Bilo da odaberete prirodno drvo ili oslikate izbočinu, stilizirajte je ukrasnim predmetima, svijećama i dragim uspomenama kako biste privukli poglede.

Izvor: Pinterest

Za najlakšu nadogradnju ikad – ukrasna rešetka  

Ukrasna rešetka podiže stil u trenu. Za tonalni izgled isprobajte željeznu rešetku s ukrasima. Za nešto modernije rješenje odlučite se za mjedenu rešetku s geometrijskim uzorkom. Ako želite postići minimalistički izgled, odlučite se za crnu rešetku s jednostavnim linijama.

Izvor: Pinterest

Za umjetnički nastrojene – različite nijanse boja

Ako imate oko za boje, dobro ga iskoristite za blokiranje boja kamina. Obojite policu iznad njega i vanjski rub u kontrastnu boju od interijera kako biste dodali dubinu i dimenziju. Možete biti i suptilni te se odlučiti za kombinaciju boje bjelokosti i taupe boje, ili možete izabrati neku hrabriju kombinaciju.

Izvor: Pinterest

Za ekstra stilske bodove – susjedne police  

Uredite svoj kamin postavljanjem jednostavnih polica s obje strane. Na njih možete posložiti ukrase, biljke ili svijeće kako biste podigli uređenje.

Izvor: Pinterest

Izvor:  https://havenly.com/blog/fireplace-decor-ideas

Pročitajte još

Novi krug subvencija za stambene kredite

Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama objavila je prošlog tjedna vijest da posljednji krug subvencija za stambene kredite...

Komentari

Povezano

Novi krug subvencija za stambene kredite

Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama objavila je...

5 znakova da je došlo vrijeme za zamjenu usisavača

Usisavač je jedan od najvažnijih aparata u svakom kućanstvu....

Ostanimo povezani!

Pratite nas i na Instagramu