Tako je lako očistiti kuhinjske pločice uz ove jednostavne korake

Kuhinja je srce svakog doma. Od pripreme hrane i kuhanja do druženja s obitelji, mjesto je njenog okupljanja. Kao i svaka druga prostorija u vašem domu, i ona zahtjeva pažnju i održavanje na dnevnoj bazi. Prljavština i mrlje se tijekom vremena mogu nakupiti i u kuhinji, posebno na pločicama. Dobra je vijest da ju možete održati sjajnom i čistom uz pomoć učinkovitih sredstava za čišćenje.

Čime ukloniti nataloženu prljavštinu na zidnim pločicama?

U trgovinama je danas dostupno mnogo proizvoda koji će vam olakšati čišćenje. Međutim, ništa ne pomaže kao obična četkica za zube. Uz pomoć nje i kombinacije octa i sode bikarbone lako ćete ukloniti prljavštinu sa zidnih pločica u kuhinji.

Miješanjem octa i sode bikarbone dobit ćete pastu koju možete nanijeti između pločica. Neka odstoji barem 30 minuta da se osuši. Jednostavno ju isperite toplom vodom i kuhinjskim ručnikom. U slučaju da su mrlje tvrdokorne, koristite sredstvo za čišćenje fuga, prema uputama koje su primjenjive za vašu vrstu pločica.

Izvor: Pinterest

Zidne pločice zahtjevaju jednako brige i pažnje kao i podne. Strategija čišćenja ovisi o vrsti pločica koje imate. Ako imate jednostavne keramičke pločice, poslužit će vam običan jastučić za ribanje, a ako se radi o pločicama s nekim uzorkom, tada koristite meku krpu ili spužvu od mikrovlakana.

Prljavštinu na pločicama možete ukloniti koristeći učinkovito sredstvo za čišćenje, toplu vodu i mekanu krpu. Ponavljajte postupak i između svakog čišćenja operite krpu u toploj vodi. Na kraju ih obrišite suhim kuhinjskim ručnikom.

Kako očistiti podne kuhinjske pločice?

Pobrinite se da povremeno dubinski očistite pločice. Svakodnevno ih pometite i usisajte, a sve nastale mrlje pobrišite odmah. Koristite dezinfekcijsko sredstvo za brisanje pločica kako biste uklonili bakterije i klice.

Prvo ih usisajte kako biste uklonili svu prašinu i prljavštinu, te tako spriječili da se šire na ostatak kuhinje. Nakon toga možete očistite mjesto između pločica već spomenutim načinom uz korištenje četkice za zube i paste od sode bikarbone i octa. Naposljetku koristite toplu vodu i kvalitetno sredstvo za čišćenje podova, te obrišite pod.

Uz ove jednostavne savjete, pobrinite se da na svakodnevnoj i mjesečnoj bazi redovito čistite svoju kuhinju kako bi ona uvijek blistala.

Izvor: https://www.designcafe.com/blog/housekeeping/how-to-clean-kitchen-tiles/

Pročitajte još

Novi krug subvencija za stambene kredite

Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama objavila je prošlog tjedna vijest da posljednji krug subvencija za stambene kredite...

Komentari

Povezano

Novi krug subvencija za stambene kredite

Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama objavila je...

5 znakova da je došlo vrijeme za zamjenu usisavača

Usisavač je jedan od najvažnijih aparata u svakom kućanstvu....

Ostanimo povezani!

Pratite nas i na Instagramu