Država prodaje stanove u novom javnom pozivu

Ministarstvo prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine raspisalo je novi javni poziv za prodaju stanova u vlasništvu Republike Hrvatske, koji traje do 17. prosinca.

Ponuđeno je trinaest stanova koji se nalaze u gradovima Zagrebu, Slavonskom Brodu, Rijeci i Osijeku. Stan s najmanjom početnom cijenom nalazi se u Osijeku, čija cijena iznosi 56.200,00 kuna. Najvišu početnu cijenu od 411.000,00 kuna ima stan u Zagrebu, površine 36.03 m2. 

Svoju ponudu mogu dati sve fizičke osobe koje su hrvatski državljani, imaju državljanstvo država Europskog gospodarskog prostora i državljanstvo država s kojima Republika Hrvatska ima potpisan ugovor o reciprocitetu stjecanja nekretnina. Također ponudu mogu dati i pravne osobe koje imaju sjedište u Republici Hrvatskoj ili u državi u Europskom gospodarskom prostoru.

Najpovoljnijim ponuditeljem smatrat će se onaj koji ponudi najvišu cijenu koja mora biti veća od početne cijene i obavezno izražena u kunama. Ponuditelj može dostaviti i više ponuda za istu nekretninu, valjana će biti samo ona s najvišim iznosom. Svaki ponuditelj se može natjecati za više oglašenih stanova, ali pritom za svaki stan mora dati odvojenu ponudu u posebnoj omotnici.

Prilikom izbora najpovoljnijeg ponuditelja, jamčevina koju je uplatio uračunat će se u kupoprodajnu cijenu, dok će ostalim ponuditeljima Ministarstvo vratiti jamčevinu na isti račun s kojeg je ona uplaćena.

Ministarstvo će pripremiti nacrt kupoprodajnog ugovora kojeg mora ocijeniti državno odvjetništvo. U slučaju da državno odvjetništvo ocijeni ugovor pravno valjanim, dostavlja se odabranom najpovoljnijem ponuditelju koji ima rok od osam radnih dana od dostave ugovora za potpisivanje i vraćanje ugovora Ministarstvu. Najpovoljniji ponuditelj, odnosno kupac stana će osim kupoprodajne cijene morati platiti i troškove procjene vrijednosti stana i izradu energetskog certifikata.  

Otvaranje ponuda bit će javno, dana 17. prosinca u prostorijama Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine.

Više informacija o javnom pozivu možete pronaći na https://mpgi.gov.hr/natjecaji-13135/nekretnine-13546/kupnja-stanova-u-vlasnistvu-republike-hrvatske-3-21/javni-poziv-za-podnosenje-ponuda-za-kupnju-stanova-u-vlasnistvu-republike-hrvatske-3-21/14029.

Pročitajte još

Novi krug subvencija za stambene kredite

Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama objavila je prošlog tjedna vijest da posljednji krug subvencija za stambene kredite...

Komentari

Povezano

Novi krug subvencija za stambene kredite

Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama objavila je...

5 znakova da je došlo vrijeme za zamjenu usisavača

Usisavač je jedan od najvažnijih aparata u svakom kućanstvu....

Ostanimo povezani!

Pratite nas i na Instagramu