Pripremite svoj dom za blagdane uz nekoliko pametnih trikova stručnjaka

Kad se radi o pripremanju doma za nadolazeće blagdane, osnovno uređenje koje će biti potrebno napraviti su dodavanje dekorativnih komada i žaruljica, te razmicanje namještaja kako bi se napravilo dovoljno mjesta za božićnu jelku i goste.

Studeni i prosinac uvijek prođu tako brzo, zato je najbolje da razmislite što možete učiniti kako biste mirno dočekali blagdansko vrijeme.

Nikad nije rano krenuti s pripremom

Priprema je pola posla. Blagdani nam se uvijek došuljaju i iznenade nas, čak i onda kad mislimo da imamo dovoljno vremena. Sastavite plan i odgovarajući vremenski okvir u tjednima koji prethode blagdanima. Pokušajte čim prije kupiti darove kako ne biste o tome morali razmišljati dan prije Božića. Pospremanje i dubinsko čišćenje ostavite za posljednji tjedan prije Božića, prije nego što ugostite svoju obitelj i goste.

Unaprijed pripremite neka jela ili poslastice da se ne morate opterećivati što ćete jesti onih zadnjih nekoliko dana prije blagdana i kako biste se posvetili ukrašavanju i uređenju.

Riješite se suvišnoga

Ako postoje predmeti koje niste koristili u prošloj godini, bacite ih, prodajte ili, u duhu blagdana, donirajte. Proces uklanjanja nereda može biti od velike pomoći, osobito prije praznika, jer vam pomaže da učinkovitije očistite i organizirate svoj dom.

Kad se počnete pripremati za praznike, vrijeme je da počnete razmišljati o tome gdje stvari pripadaju i imaju li uopće svoje mjesto u vašem domu ili ne. Predmeti poput obuće, kaputa, jakni ili košare za rublje zatrpavaju prostor stvarajući nepotreban nered. Napravite mjesto za one predmete koji ga u vašem kućanstvu nemaju.

Dubinski očistite svoj dom

Svi znamo kako usisavati, obrisati prašinu i sve površine. Međutim, koliko temeljito radimo svoj posao? Ako niste znali, postoji dobar i loš način usisavanja. Usisavanje u cik-cak uzorku iskušan je način pravilnog čišćenja tepiha.  Vlakna tepiha su upletene petlje koje se prljaju sa svih strana, tako da će usisavanje u samo jednom smjeru rezultirati djelomičnim čišćenjem. Da biste potpuno očistili tepihe usisavačem, usisavajte prostoriju u jednom smjeru slijedeći cik-cak uzorak, a zatim ponovite postupak pod pravim kutom. Ne samo da je ovo najučinkovitiji način usisavanja, već može pomoći u smanjenju alergija.

Usredotočite se na ulazni dio doma

Zapamtite da je prva stvar koju će vaši gosti vidjeti vaš ulaz, pa bi možda bilo dobro temeljito ga očistiti.  Ako živite u hladnijoj klimi, pobrinite se da vaš prilaz i šetnica budu čisti od leda i snijega.

Napravite suptilne promjene u dekoru

Praznici su vrijeme dobrodošlih promjena. Jedan od načina da uljepšate svoj dom, posebno svoje spavaće sobe, je da zamijenite neke jednostavne ukrasne predmete kako biste stvorili novu atmosferu.

Osim dodavanja svijeća i blagdanskog vijenca, možete promijeniti posteljinu, poput jastuka ili deke.

Izvor: Pinterest

Budite pametni i sigurni sa strujom

Nemojte zanemariti sigurnost u želji da budete svečani. Raširite svjetla po cijelom domu kako biste spriječili preopterećenje strujnog kruga i pregorjevanje osigurača.

Dočekajte spremni goste

Ako namjeravate imati goste ove blagdanske sezone, osigurajte im udobnost u gostinjskoj sobi čišćenjem, organiziranjem i pripremanjem kreveta.

Također ćete htjeti dubinsko očistiti najvažnije mjesto, kupaonicu. Za osvježavanje vašeg WC-a s možete i sami napraviti pripravak, a sve što će vam trebati je jedna šalica sode bikarbone, ¼ šalice limunske kiseline i jedna žlica sapuna za suđe. Sve pomiješajte i odvojite u silikonsku posudu za led i ostavite najmanje četiri sata. Kad se osuše, nježno ih izvadite i pohranite u hermetički zatvorenu posudu. Kasnije pripravak jednostavno ubacite u WC.

Izvor: https://www.thespruce.com/expert-tips-holiday-ready-home-5207726

Pročitajte još

Novi krug subvencija za stambene kredite

Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama objavila je prošlog tjedna vijest da posljednji krug subvencija za stambene kredite...

Komentari

Povezano

Novi krug subvencija za stambene kredite

Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama objavila je...

5 znakova da je došlo vrijeme za zamjenu usisavača

Usisavač je jedan od najvažnijih aparata u svakom kućanstvu....

Ostanimo povezani!

Pratite nas i na Instagramu