Najljepše doba u godini polako se bliži, a mi vas želimo inspirirati idejama za adventski vjenčić

Advent je vrijeme pripreme za božićne blagdane u kojem mnogi izrađuju adventski vjenčić kojim se obilježavaju četiri tjedna prije Božića. Svake nedjelje pali se jedna svijeća na vjenčiću, to svi znamo, i premda mu je to jedina funkcija, možemo ga pronaći u različitim oblicima.

Izvor: Pinterest

Tradicija adventskog vjenčića započela je u Njemačkoj, i to u domu za siromašnu djecu kojeg je vodio pastor Johann Hindrich Wichern. Došao je na ideju da se vrijeme prije Božića uljepša djeci pa je napravljen veliki drveni vijenac sa poslaganim svijećama.

Današnji vjenčići nisu mu ni približno slični, manji su, ali bogato ukrašeni. Umjesto drveta, koriste se grančice ili slama, ali postoje i mnoge druge opcije. Dizajn može biti različit, pa ih nužno ne moramo složiti u okrugli vjenčić, ali ono neizostavno su četiri svijeće koje mora obavezno imati.

Hoćete li kupiti božićni vijenac ili ga izraditi sami, ovisi isključivo o vama i sviđaju li vam se ovakvi ručno rađeni ukrasi. Odličan su način da si još više dočarate čaroliju blagdana, ali ako nemate vremena, u trgovinama se mogu pronaći već gotovi vjenčići koji su jednako lijepi.

Za one koji ga odluče sami izraditi, bit će potrebno sljedeće: krug od slame ili pruća (alternativno može poslužiti i stiropor), tanka žica (po mogućnosti zelena), pištolj za vruće ljepilo, škare, jastučići za svijeće, četiri svijeće, grane crnogoričnih biljaka i ukrasi.

Priprema grančica osnovno je pitanje pri izradi tradicionalnog božićnog vijenca. Trebaju biti odgovarajuće veličine – ne prekratke, jer bi ih u tom slučaju moglo biti teško pričvrstiti na podlogu. Postavite ih ravnomjerno jer će to učiniti da izgledaju ljepše i koristite zelenu žicu tako da bude praktički nevidljiva, a potom savijte oštre krajeve žice do sredine vijenca.

Pričvršćivanje jastučića za svijeće je sljedeći korak i za ovu namjenu potrebno vam je vruće ljepilo.

Što je s ukrasima? Neki od njih mogu se pričvrstiti za grančice bez ikakvog ljepila. To se odnosi na suho voće poput naranče i limuna. Razne mašne imaju konce koje možete vezati na adventski vijenac. Za pričvršćivanje ostalih ukrasa možete koristiti vruće ljepilo i žicu. Stavite kap ljepila na završetak žice i zalijepite je na ukras koji želite upotrijebiti, pričekajte da se osuši, a zatim ga samo pričvrstite na vijenac.

Iako vijenac obično dolazi u obliku kruga i takav je najpopularniji, postoje i drugi oblici koje možete koristiti. Svoj vjenčić možete dizajnirati u obliku kvadrata, sa svijećama postavljenim jedna do druge i pomiješanim s ukrasima.

Zanimljivo je da su popularni i minimalistički i bogato ukrašeni božićni vijenci. Neki u takvim vjenčićima koriste tipične božićne ukrase kao što su male kuglice, minijaturne darove i snježne pahulje.

Nadamo se da ćete pronaći inspiraciju u današnjem članku i ne zaboravite da je do prve adventske nedjelje preostalo tek nekoliko dana.

Izvor: https://treehouse.co/us/blog/how-to-make-advent-wreath-easy-christmas-wreath-diy-ideas.html

Pročitajte još

Novi krug subvencija za stambene kredite

Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama objavila je prošlog tjedna vijest da posljednji krug subvencija za stambene kredite...

Komentari

Povezano

Novi krug subvencija za stambene kredite

Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama objavila je...

5 znakova da je došlo vrijeme za zamjenu usisavača

Usisavač je jedan od najvažnijih aparata u svakom kućanstvu....

Ostanimo povezani!

Pratite nas i na Instagramu