Očistite svoj hladnjak u petnaest minuta i održite ga čistim uz nekoliko trikova

Bez obzira na to priređujete li zabavu za goste ili samo pripremate ručak za svoje ukućane, znate i sami da se hladnjak može brzo napuniti. Kad ne vidite, ne možete znati što sve imate i što možete iskoristiti u pripremi jela. Vjerovali ili ne, hladnjak možete očistiti u kraćem vremenu nego što mislite.

Ako čisitite hladnjak tek kad osjetite da se iz njega širi neugodan miris ili vidite da nešto kaplje s police na policu, pročitajte u nastavku članka što možete učiniti da biste brzo i lako riješili takvu situaciju.

Izvor: Pinterest

Krenite i potrudite se napraviti posao do kraja, te nemojte dozvoliti nikakve distrakcije.

Izvadite van sve iz hladnjaka

Idealno bi bilo kad biste iz hladnjaka sve uklonili. Pripremite kante za recikliranje i kompost kako biste bacili sve ono čemu je istekao rok trajanja.

Prebrišite ga

Jednom kad ga ispraznite, temeljito ga obrišite i očistite iznutra. Koristite sodu bikarbonu kako biste ga osvježili.

Međutim ako je prošlo dosta vremena otkako je hladnjak temeljti očišćen, možda ćete ga morati čistite više od 15 minuta. Da biste izbjegli da se to ponovi, predlažemo da ga pokušate dobro očistiti barem jednom mjesečno ili napravite mini čišćenje svaki put kad odlažete namirnice. Stvarno vam je potrebno 15-ak minuta da obrišete površine i bacite staru hranu. Učinite to dijelom svoje rutine.

Izvor: Pinterest

Provjerite namirnice koja pohranjujete u hladnjak

Nakon što završite s čišćenjem, pregledajte namirnice koje ste izvadili. Zapitajte se je li neko povrće ili voće svježe, a staklenke ili konzerve s hranom koje niste dugo koristili bacite. Zadržite samo onu hranu koja je svježa i koju ćete opet koristiti.

Napravite organizaciju

Kad dođe vrijeme da hranu opet pospremite u hladnjak, pobrinite se da ju organizirate u kategorije: mliječni proizvodi s mliječnim proizvodima, meso s mesom, a isto napravite i s voće, povrćem, ostacima i pićima.

Izvor: Pinterest

Sortirajte prema roku trajanja

Stavite sve što je pred istekom trajanja ili brzo kvarljivo u prednji dio hladnjaka. Stavite mliječne proizvode, jaja i ostatke na gornje police, a pića i začine na police na vratima. Mliječni proizvodi i jaja bolji su kada se drže na vrhu hladnjaka.

Održavajte hladnjak čistim

Za pregledniju organizaciju, nabavite prozirne plastične posude za pohranu, tako će vaš hladnjak biti organiziran i lijepo će izgledati. Izvadite jaja iz kartona i stavite u držač koji već imate na vratima. Ostatke hrane stavite u staklenu posudu.

Kad god možete, koristite prozirne, hermetički zatvorene staklene posude. Plastika može isouštati kemikalije u hranu i piće te je malo teže vidjeti što se točno nalazi unutra. Izbjegavanje plastike kad god je moguće dobro je za okoliš i održivo je.

Izvor: Pinterest

Ova metoda je dobra čak i za one dane kad pripremate hranu za buduće obroke kako biste uštedjeli vrijeme tijekom napornijih dana. Čuvanje sastojaka u hermetički zatvorenim posudama pomaže vam da vidite sve na prvi pogled kada je vrijeme za brzi obrok na stolu.

Pregledno pospremljene namirnice pomoći će vam i kod ostvarivanja fitnes ciljeva. Ako pokušavate promijeniti način prehrane, na polici hladnjaka koja je u razini vaših očiju stavite onu hranu koju želite jesti. Većina hladnjaka ima podesive police tako da ih možete premjestiti ovisno o tome što pohranjujete. Sveže začinsko bilje čak možete pohraniti u čaše s vodom, a sokove i mlijeko možete pretočiti u prozirne staklenke i tako si na neki način ugoditi.

Nadamo se da će vam ovi mali savjeti pomoći kod čišćenja i da ćete uspjeti u naumu da hladnjak bude stalno čist i organiziran.

Izvor: https://www.thespruce.com/pro-tips-clean-fridge-quickly-5209553

Pročitajte još

Novi krug subvencija za stambene kredite

Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama objavila je prošlog tjedna vijest da posljednji krug subvencija za stambene kredite...

Komentari

Povezano

Novi krug subvencija za stambene kredite

Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama objavila je...

5 znakova da je došlo vrijeme za zamjenu usisavača

Usisavač je jedan od najvažnijih aparata u svakom kućanstvu....

Ostanimo povezani!

Pratite nas i na Instagramu