8 brzih i jednostavnih načina kako u svom domu stvoriti blagdansko ozračje

Prosinac je konačno stigao što znači da možete slobodno izvaditi božićne ukrase i unijeti u svoj dom čaroliju božićnih blagdana (ako već niste). U današnjem članku donosimo ideje kako možete brzo i lijepo dekorirati svoj dom.

Jednostavno ukrasite božićno drvce

Uvijek je najbolje koristiti ukrase i dekorativne predmete koje već imate. Mnogi žele pratiti trendove i svake godine okititi drvo u bojama koje su sada in. Smatramo kako je bolje stvari ostaviti jednostavnijima pa preporučamo da uzmete nekoliko ukrasa koje već imate i koji su vam dragi, samo neka budu sličnih boja. Naravno da možete povećavati svoju kolekciju svake godine tako što ćete kupiti nekoliko novih kuglica i dekoracija, ali pobrinite se da se slažu uz one koje već imate.

Zimzelen će donijeti onaj pravi božićni ugođaj

Zimzelen u vašem domu ne samo da će lijepo izgledati, već će i svojim prepoznatljivim mirisom podsjećati da je najljepši dan u godini sve bliže. Ako imate zimzelene biljke u svom dvorištu, možete jednostavno odrezati koliko vam treba, ili zamoliti da vam odrežu nekoliko grana na mjestima gdje se prodaju drvca.

Možete ih omotati oko rukohvata ili iznad prolaza te kroz njih provući žaruljice.

Možda niste u mogućnosti pribaviti zimzelene grane, ali umjesto njih će sasvim dobro poslužiti i one umjetne girlande koje možete pronaći u raznim trgovinama.

Živite u malom stanu? Isprobajte rješenja za dekoriranje malih prostora  

Ako nemate mnogo prostora kojeg treba ukrasiti, iskoristite ono što imate – prozorsku dasku, vrh komode ili manjeg ormarića, police. Iskoristite ovaj prostor za izlaganje blagdanskih dekoracija. Čak i nešto jednostavno kao što su grančice u vazi bit će odličan božićni ukras.

Postavite vijenac na vanjska vrata

Očigledna, ali jednostavna ideja za ukrašavanje – objesite vijenac na ulaznim vratima. Privući će svačiji pogled i njime ćete sigurno poželjeti lijepu dobrodošlicu svim gostima.

Vanjske žaruljice za još ljepši ugođaj

Još jedan način da svojim susjedima i slučajnim prolaznicima pokažete koliko jedva čekate Božić je da postavite vanjske žaruljice. Možete ih omotati oko grma ili manjeg drveta koje možda imate u dvorištu ili jednostavno njima ukrasiti ulazna vrata. Ono što volimo kod žaruljica je što s njima imate toliko malo posla, ali uvijek izgledaju veličanstveno kad svjetle.

Izvor: Pinterest

Zamijenite ukrasne jastučiće onima s božićnim uzorkom

Koliko vam vremena treba da biste zamijenili jastučića? Minuta? Možda manje? Samo brzom zamjenom onih koje već imate možete stvoriti prekrasno blagdansko ozračje.

Izvor: Pinterest

Papirni božićni ukrasi kojima možete nakrcati svoj dom i neće ih biti previše

Uvijek ih možete napraviti i sami, ali ako nemate dovoljno vremena, ali možete ih pronaći i već gotove. Izgledaju lijepo postavljeni uz stubište ili na blagovaonskom stolu. Minimalan trud, a maksimalan rezultat.

Adventski vjenčić je nezaobilazan na stolu

O adventskim vjenčićima smo već pisali, tako da vjerojatno svi već kod kuće imate pripremljen vjenčić na kojem ćete u narednim nedjeljama zapaliti svijeće. Osim onih sa svijećama, možete napraviti i dodatne vjenčiće koje ćete postaviti na sobna vrata, stolić za kavu ili blagovaonski stol.

Izvor: Pinterest

Nadamo se da će vam ideje pomoći i da krećete u ukrašavanje svojih domova.

Izvor: https://www.realhomes.com/news/8-quick-and-easy-ways-to-make-your-home-festive-this-christmas

Pročitajte još

Novi krug subvencija za stambene kredite

Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama objavila je prošlog tjedna vijest da posljednji krug subvencija za stambene kredite...

Komentari

Povezano

Novi krug subvencija za stambene kredite

Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama objavila je...

5 znakova da je došlo vrijeme za zamjenu usisavača

Usisavač je jedan od najvažnijih aparata u svakom kućanstvu....

Ostanimo povezani!

Pratite nas i na Instagramu