Još se nekoliko dana zaprimaju zahtjevi za organiziranu obnovu nekonstrukcijskih elemenata

Drugi javni poziv za organiziranu obnovu nekonstrukcijskih elemenata zgrada na području Grada Zagreba i Krapinsko-zagorske županije traje do petka, 10. prosinca 2021. godine.

Prije gotovo mjesec dana završio je javni poziv za iskaz interesa za provedbu organizirane obnove nekonstrukcijskih elemenata, a tijekom trajanja tog poziva zaprimljeno je više od 1200 prijava.

Obnovom nekonstrukcijskih elemenata obuhvaćeni su popravak ili uklanjanje i ponovna izvedba oštećenih dimnjaka, krovnih vijenaca i parapeta, balkonskih ogradnih zidova, te zabatnih zidova na tavanu ili u potkrovlju. Obuhvaćeni su i popravak krovišta, zamjena dijelova pokrova, popravak ili zamjena dijelova krovne limarije i krovnih prodora, popravak krovne izolacije i popravak dizala i stubišta.

Upravitelji zgrada ili predstavnici suvlasnika višestambenih zgrada i stambeno-poslovnih zgrada te vlasnici/suvlasnici poslovnih zgrada i obiteljskih kuća na području Grada Zagreba i Krapinsko-zagorske županije koji su zainteresirani za organiziranu obnovu, a još uvijek nisu izveli radove sanacije i čiji su objekti u preliminarnom pregledu označeni s U1 (uporabljivo bez ograničenja) ili U2 (uporabljivo s preporukom), mogu Fondu proslijediti ispunjeni obrazac.

Obrazac se može podnijeti putem web aplikacije koja je dostupna na internetskim stranicama Fonda ili se može predati osobno u Informativnom centru Obnova koji se nalazi na adresi Ulica kneza Mislava 2, u Zagrebu, ali i na adresama jedinica lokalne samouprave.

Ako je podnesen iskaz interesa za provedbu organizirane obnove, u tom slučaju nije potrebno podnositi prijavu. Svima koji su se prijavili na javni poziv za iskaz interesa za organiziranom obnovom, poslana je elektronička pošta s pozivom da pristupe potpisivanju ugovora s Fondom. 

Nakon što se ugovori potpišu, Fond će Gradu Zagrebu ili jedinicama lokalne samouprave poslati prikupljene lokacije.

Projektant će Izvješćem o postojećem stanju utvrditi radi li se o oštećenjima koje su prouzrokovali potresi u 2020. godini, te će uslijediti izrada Elaborata popravka nekonstrukcijskih elemenata. Ukoliko se utvrdi da je zgradi ipak potrebna konstrukcijska obnova, pokrenut će se zahtjevom prema Ministarstvu prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine. 

Više informacija možete doznati na sljedećem linku: https://mpgi.gov.hr/vijesti-8/fond-za-obnovu-zaprima-zahtjeve-za-organiziranu-obnovu-nekonstrukcijskih-elemenata-14071/14071

Pročitajte još

Novi krug subvencija za stambene kredite

Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama objavila je prošlog tjedna vijest da posljednji krug subvencija za stambene kredite...

Komentari

Povezano

Novi krug subvencija za stambene kredite

Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama objavila je...

5 znakova da je došlo vrijeme za zamjenu usisavača

Usisavač je jedan od najvažnijih aparata u svakom kućanstvu....

Ostanimo povezani!

Pratite nas i na Instagramu