Još se nekoliko dana zaprimaju zahtjevi za organiziranu obnovu nekonstrukcijskih elemenata

Drugi javni poziv za organiziranu obnovu nekonstrukcijskih elemenata zgrada na području Grada Zagreba i Krapinsko-zagorske županije traje do petka, 10. prosinca 2021. godine.

Prije gotovo mjesec dana završio je javni poziv za iskaz interesa za provedbu organizirane obnove nekonstrukcijskih elemenata, a tijekom trajanja tog poziva zaprimljeno je više od 1200 prijava.

Obnovom nekonstrukcijskih elemenata obuhvaćeni su popravak ili uklanjanje i ponovna izvedba oštećenih dimnjaka, krovnih vijenaca i parapeta, balkonskih ogradnih zidova, te zabatnih zidova na tavanu ili u potkrovlju. Obuhvaćeni su i popravak krovišta, zamjena dijelova pokrova, popravak ili zamjena dijelova krovne limarije i krovnih prodora, popravak krovne izolacije i popravak dizala i stubišta.

Upravitelji zgrada ili predstavnici suvlasnika višestambenih zgrada i stambeno-poslovnih zgrada te vlasnici/suvlasnici poslovnih zgrada i obiteljskih kuća na području Grada Zagreba i Krapinsko-zagorske županije koji su zainteresirani za organiziranu obnovu, a još uvijek nisu izveli radove sanacije i čiji su objekti u preliminarnom pregledu označeni s U1 (uporabljivo bez ograničenja) ili U2 (uporabljivo s preporukom), mogu Fondu proslijediti ispunjeni obrazac.

Obrazac se može podnijeti putem web aplikacije koja je dostupna na internetskim stranicama Fonda ili se može predati osobno u Informativnom centru Obnova koji se nalazi na adresi Ulica kneza Mislava 2, u Zagrebu, ali i na adresama jedinica lokalne samouprave.

Ako je podnesen iskaz interesa za provedbu organizirane obnove, u tom slučaju nije potrebno podnositi prijavu. Svima koji su se prijavili na javni poziv za iskaz interesa za organiziranom obnovom, poslana je elektronička pošta s pozivom da pristupe potpisivanju ugovora s Fondom. 

Nakon što se ugovori potpišu, Fond će Gradu Zagrebu ili jedinicama lokalne samouprave poslati prikupljene lokacije.

Projektant će Izvješćem o postojećem stanju utvrditi radi li se o oštećenjima koje su prouzrokovali potresi u 2020. godini, te će uslijediti izrada Elaborata popravka nekonstrukcijskih elemenata. Ukoliko se utvrdi da je zgradi ipak potrebna konstrukcijska obnova, pokrenut će se zahtjevom prema Ministarstvu prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine. 

Više informacija možete doznati na sljedećem linku: https://mpgi.gov.hr/vijesti-8/fond-za-obnovu-zaprima-zahtjeve-za-organiziranu-obnovu-nekonstrukcijskih-elemenata-14071/14071

Pročitajte još

Trendovi koji će zavladati ove godine uređenjem interijera

Nova godina, po svojoj prirodi, obično vrvi optimizmom i novim počecima. Dok nastavljamo razmišljati kako bi budućnost mogla izgledati,...

Komentari

Povezano

Trendovi koji će zavladati ove godine uređenjem interijera

Nova godina, po svojoj prirodi, obično vrvi optimizmom i...

Znate li koja će boja obilježiti 2022. godinu u uređenju interijera?

Svake godine u posljednja malo više od dva desetljeća,...

Trendovi kojima dizajneri jedva čekaju reći zbogom

Trendovi dolaze i odlaze, bilo da se radi o...

Ostanimo povezani!

Pratite nas i na Instagramu