Pokreće se program za upravljanje nekretninama u državnom vlasništvu

Ministarstvo prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine dalo je prijedlog za izradu programa za upravljanje nekretninama koje su u državnom vlasništvu. Financirat će se iz sredstava Europske unije i to putem Instrumenta za tehničku potporu, a njegovu će implementaciju podržati Europska banka za obnovu i razvoj u suradnji s Glavnom upravom Europske komisije za potporu strukturnim reformama.

Očekuje se da će program omogućiti učinkovitije raspolaganje neiskorištenom imovinom u vlasništvu Republike Hrvatske i uvođenje sustava za bolje upravljanje državnim nekretninama. Trenutno ministarstvo nadzire značajan broj nekretnina za koje ne postoji sustav upravljanja kojim bi se one mogle bolje iskoristiti. 

Izvor: Pinterest

Programom će se procijeniti postojeći zakonski okvir i institucionalni kapaciteti za upravljanje državnom imovinom, što bi trebalo razjasniti koja su poboljšanja potrebna. Ministarstvo se namjerava poslužiti metodologijom koja bi trebala pridonijeti učinkovitijem smanjenju portfelja nekretnina.

Projekt se provodi u skladu s reformom u okviru Nacionalnog plana oporavka i otpornosti, a u Ministarstvu se nadaju da će to imati pozitivan utjecaj na državni proračun, gospodarski rast i poboljšanje gospodarske aktivnosti u Republici Hrvatskoj.  

U Europskoj banci za obnovu i razvoj, kao i Glavnoj upravi Europske komisije podržavaju reformu nekretnina u vlasništvu Republike Hrvatske te ističu značaj doprinosa koji ona ima na društveni i gospodarski razvoj zemlje.

Izvor: https://mpgi.gov.hr/vijesti-8/pokrece-se-program-za-poboljsanje-upravljanja-nekretninama-u-vlasnistvu-rh/14094

Pročitajte još

Trendovi koji će zavladati ove godine uređenjem interijera

Nova godina, po svojoj prirodi, obično vrvi optimizmom i novim počecima. Dok nastavljamo razmišljati kako bi budućnost mogla izgledati,...

Komentari

Povezano

Trendovi koji će zavladati ove godine uređenjem interijera

Nova godina, po svojoj prirodi, obično vrvi optimizmom i...

Znate li koja će boja obilježiti 2022. godinu u uređenju interijera?

Svake godine u posljednja malo više od dva desetljeća,...

Trendovi kojima dizajneri jedva čekaju reći zbogom

Trendovi dolaze i odlaze, bilo da se radi o...

Ostanimo povezani!

Pratite nas i na Instagramu