12 ideja kako ukrasiti svoje prozore za blagdane

Želite li unijeti malo božićne čarolije u vaš dom? Ili se možda prisjetiti običaja iz djetinjstva kad ste ukrašavali prozore? Božićne dekoracije izgledaju očaravajuće, pogotovo ako ste ih izradili sami ili s nekim od članova vaše obitelji. Donosimo neke ideje koje će vas možda inspirirati da i sami ukrasite svoje prozore, a vrlo su jednostavne za napraviti.

Božićni izlog – prozorske daske pune čarolije

Ukrašavanje stakla na prozorima možda vam se ne čini kao dobra ideja, ali u isto vrijeme želite stvoriti božićnu atmosferu u kući? Ukrašavanje prozorske daske božićnim ukrasima je odlično rješenje u takvom slučaju. Možete stvoriti prekrasan božićni prikaz na svojoj prozorskoj dasci, a to će impresionirati svakoga tko posjeti vašu kuću.

Odaberite minimalističke ukrase u jednoj boji ili mnoštvu boja, sve u skladu s božićnom temom.

Korištenje prethodno izrađenog adventskog vijenca zanimljiva je ideja. Savršeno se nadopunjuje s ostalim božićnim ukrasima. Budući da je već izrađen i spreman za korištenje, štedite vrijeme i ne morate ga gubiti na izradu novih ukrasa.

Dekor za prozore

Želite li da vaši božićni ukrasi za prozore budu vidljivi ne samo vama – već i onima koji vaše prozore gledaju izvana? To je moguće napraviti, ali samo pazite da pripremite prekrasan dekor prozora. Sve ovisi o tome što volite ili o čemu vaši mališani sanjaju, jer se božićni ukrasi za prozore često postavljaju u dječjoj sobi.

Božićne naljepnice za prozore mogu biti osnovni ukrasni element. Možemo ih pronaći u različitim uzorcima, tako da će svatko sigurno pronaći nešto što vam se sviđa. Ovakav način ukrašavanja štedi puno vremena jer sve što trebate učiniti je zalijepiti ih na prozor i to je to.

Ručno izrađeni božićni ukrasi su savršena prilika za uključivanje cjele obitelji u pripreme za praznike, posebice najmlađih članova.

Izvor: Pinterest

Zvijezde od papira – najjednostavniji božićni dekor prozora

Ako niste baš jako kreativni i vaše vještine ukrašavanja su ograničene, bez brige, svejedno možete izraditi i jednostavne božićne ukrase za prozore. Umjesto da pokušavate provoditi komplicirane projekte, odaberite nešto uistinu jednostavno poput onoga što rade djeca u vrtiću. Papirnate zvijezde i pahulje svatko može napraviti.

Možete pronaći mnoge upute kako napraviti takve božićne ukrase za prozore. Potrebni su samo jedan video koji se može pronaći na internetu, papir i škare. Nakon što izradite svoj ukras, zalijepite ga na prozor pomoću prozirne trake.

Izvor: Pinterest

Girlanda od božićnih drvca

Tražite božićne ukrase za prozore koje je lako napraviti, a ujedno će impresionirati svakoga tko ih vidi? Girlanda s božićnim drvcima izvrsno je rješenje. Možete izrezati malena božićna drvca od zelenog papira i ostaviti ih takve ili ih ukrasiti, ovisno o vašim željama.

Pričvršćivanje drvca na konac ključan je korak pri izradi girlande. Ako ne želite da konac bude vidljiv, božićna drvca možete pričvrstiti s obje strane. Tako će božićna dekoracija prozora izgledati savršeno bez obzira gleda li se izvana ili iznutra. Možete ih pričvrstiti pomoću prozirne trake ili ljepila, koji se ne vide na prozorima, a mogu držati teže predmete.

Izvor: Pinterest

Izradite ukrase od štapića za sladoled

Jeste li se ikada zapitali hoće li vam štapići od sladoleda ikada dobro doći? Naravno, možete ih jednostavno baciti. Međutim, savršeni su materijal za božićne ukrase prozora.

Sve što trebate za izradu prekrasnih božićnih ukrasa za prozore je malo ljepila, boje i papira u boji ili krep papira. U nastavku ćete pronaći nekoliko zanimljivih ideja pa ih iskoristite za inspiraciju.

Božićni ukrasi za prozore od češera

Češeri se često koriste za izradu raznih božićnih ukrasa. Koriste se za izradu adventskih vjenčića gdje su savršeni dodatak. Ne samo da su lijepi, već su i izdržljivi i univerzalni, odnosno uklapaju se u bilo koji dizajn. Nije ni čudo što su češeri postali popularan element božićnog izloga.

Izvor: Pinterest

Prekrasne kuglice – papirnati božićni ukrasi za prozore

Pitate li se kako ukrasiti prozore za Božić koristeći neke rukotvorine napravljene s vašim mališanom? Želite li odabrati nešto drugačije od snježnih pahuljica koje se pojavljuju na svakom drugom prozoru? Isprobajte papirnate kuglice. Najjednostavnija verzija takvih kuglica uključuje rezanje oblika u papiru u boji i dopuštanje vašem djetetu da ih ukrašava. Za dekoraciju koristite bojice, boje, markere, krep papir ili šarenu prozirnu foliju. Kad su ukrasi gotovi, zalijepite ih na prozor pomoću prozirne trake ili ih pričvrstite na karniše od zavjesa pomoću konca.

Izvor: Pinterest

Role toaletnog papira se isto mogu iskoristiti

Pitate se kako koristiti rolne toaletnog papira? Savršen su materijal za izradu božićnih ukrasa za prozore. Lako ih možete izraditi i pričvrstiti na prozorsko staklo, ali mogu stajati i na prozorskoj dasci. Što učiniti s tim naizgled beskorisnim predmetima? Možete ih koristiti za izradu pahulja, božićnih drvca, sobova i snjegovića.

Želite li napraviti neke božićne likove kako biste ih stavili na prozorsku dasku, potrebni su vam dodatni materijali. Možete koristiti papir u boji, markere ili boje, male pompone u raznim bojama i ostali ukrasni elementi – ovisno o tome što želite izraditi. U nastavku pronađite neke inspiracije – gledajući sliku, lako ćete shvatiti kako napraviti ukrase.

Osušeni božićni ukrasi za prozore

Nemate baš vremena za izradu božićnih ukrasa za prozore, ali ipak želite dodati malo božićnog ugođaja u interijer? Umjesto ukrasa iz trgovine, pogledajte ovu jednostavnu ideju za ručno izrađene ukrase za koju vam neće vam trebati puno vremena.

Suho voće je u ovom slučaju odlično rješenje. Možete koristiti naranče, limun ili grejp, jer tako ćete imati ukrase u raznim veličinama. Dovoljno je pričvrstiti komad uzice na njih nakon što se osuše i objesiti ih na karnišu. Izgledat će lijepo, a uz to puštati prekrasan, citrusni miris po cijeloj kući.

Izvor: Pinterest

Ukrasi od starih žarulja

Pitate se što učiniti sa starim žaruljama koje više ne rade? Umjesto da ih bacite, iskoristite ih na kreativan način i napravite božićne ukrase za prozore.

Ako su žarulje bijele boje, najjednostavnije rješenje je crtanje gumbića, osmijeha i nosa. Na taj način možete napraviti snjegoviće i objesiti ih na špagu ili postaviti na prozorsku dasku gdje ćete ih pričvrstiti na čvrstu podlogu.

Božićni pingvini od žarulja su također zanimljivo rješenje. U ovom slučaju imate malo više posla jer vam je potrebna boja da pokrijete veći dio žarulje. Zatim nacrtajte lice svog pingvina i to je sve!

Ukrasi od tjestenine

Koristite li često tjesteninu u svojoj kuhinji? Za vrijeme Božića možete joj pronaći potpuno novu namjenu. Savršen je materijal za božićne ukras. Mogućnosti ima mnogo, a sve ovisi kakvu tjesteninu imate.

Tagliatelle i makaroni su najčešće tjestenine koje se koriste, ali možete koristiti i školjke kako biste stvorili nešto jedinstveno. Jeste li znali da od tjestenine možete napraviti anđele, božićno drvce i zvijezde? To je stvarno moguće i nije tako teško, samo pogledajte u nastavku.

Selo sobova – papirnati božićni ukrasi za prozore

Sobovi su nešto teži božićni ukrasi za napraviti, iako ih može napraviti dijete, ali uz pomoć odrasle osobe. Sobovi se mogu napraviti pomoću role toaletnog papira, ali to nije jedina opcija. Također možete koristiti papir u boji. Zahvaljujući njemu, vaši će ukrasi izgledati još bolje.

Za izradu sobova potrebni su vam građevinski papir u boji (smeđi, crveni, bež, crni), škare i  ljepilo.

Priprema ovisi o vašoj ideji i likovnim vještinama. U nastavku ćete pronaći nekoliko inspiracija.

Izvor: Pinterest

Božićni dekor za prozor od vinskih čepova

Imate li doma puno čepova za vino i pitate se što učiniti s njima? Jednostavno je – upotrijebite ih za izradu ukrasa za prozor. Božićno drvce je najlakša napraviti i to može učiniti svatko. Sve što vam treba je desetak čepova, vruće ljepilo i vrpca za ukrašavanje gornjeg dijela. Takvo stablo možete postaviti na svoju prozorsku dasku, gdje će izgledati stvarno nevjerojatno.

Ako ste umjetnik u duši, možete ići korak dalje. Čepovi za vino su univerzalni i savršeni za izradu mnogih kreativnih ukrasa.

Izvor: Pinterest

Svjetiljke za prozore – sjajni božićni ukrasi za prozore

Božićne lampice za prozore su zasigurno najljepši božićni ukras. Supermarketi i internetske trgovine nude razne vrste takvih ukrasa i dolaze u više različitih oblika kao što su zvijezde, zvona, božićna drvca, ledenice ili pahuljice.

Neki božićni ukrasi za prozore ovog tipa ne zahtijevaju uključivanje u električnu utičnicu. Napajaju ih baterije – samo ih treba staviti na pravo mjesto.

Izvor: Pinterest

Izvor: https://treehouse.co/us/blog/12-christmas-window-display-ideas-create-your-christmas-window.html

Pročitajte još

Novi krug subvencija za stambene kredite

Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama objavila je prošlog tjedna vijest da posljednji krug subvencija za stambene kredite...

Komentari

Povezano

Novi krug subvencija za stambene kredite

Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama objavila je...

5 znakova da je došlo vrijeme za zamjenu usisavača

Usisavač je jedan od najvažnijih aparata u svakom kućanstvu....

Ostanimo povezani!

Pratite nas i na Instagramu