Znate li koja će boja obilježiti 2022. godinu u uređenju interijera?

Svake godine u posljednja malo više od dva desetljeća, globalni predvodnik u području boja, Pantone Color Institute, izabire boju koja će obilježiti godinu. Za 2022. to je Very Peri, koja je definirana kao plava nijansa s oživljavajućim ljubičasto-crvenim podtonom i ovo je boja koju ćete odsad vidjeti posvuda. Njome se želi preoblikovati trendove dizajna interijera, a odabrana je da bi pronijela poruku o obnovi i da bi služila kao podsjetnik da vjerujemo u sve mogućnosti koje budućnost donosi.

Kombinacija vjernosti i postojanosti plave sa živim crvenim nijansama, nijansa zvana Very Peri vam daje hrabrost da kombinirate ono što je poznato s nečim novim.

U institutu naglašavaju da s obzirom da se krećemo prema svijetu promjena bez presedana, odabir PANTONE 17-3938 boje donosi novu perspektivu i viziju pouzdane i voljene obitelji plavih boja. Hvale boju zbog njenog ”radnosnog stava i dinamične prisutnosti” koja izaziva ”hrabru kreativnost i maštovito izražavanje” za godinu koja je pred nama.

Izvor: Pantone

Što to znači da buduće ideje za uređenje interijera? Uskoro ćemo vidjeti osvježavajući osjećaj razigranosti u našim domovima, a to može značiti bilo što – od eksperimentiranja s neobičnim kombinacijama do uvođenja hrabrih boja.

Nijansa Very Peri prikladna je za cijeli niz različitih materijala, tekstura i završnih obrada. Bit će boja za naglašavanje zidova, namještaja ili komada dekoracije, ali i intrigantan i privlačan naglasak u uzorku.

Kombinacija plave i crvene u ovoj nijansi znači da je odvažna i utemeljena što znači da može biti samostalna ili dio kombinacije više boja.

Izvor: Pantone

Prošlogodišnje nijanse Ultimate Gray i Illuminating uspješno su vladale uređenjem interijera, pa očekujemo isto i od ovogodišnje boje da učini isto.       

Izvor: https://www.homesandgardens.com/news/pantone-color-of-the-year-2022

Pročitajte još

Trendovi koji će zavladati ove godine uređenjem interijera

Nova godina, po svojoj prirodi, obično vrvi optimizmom i novim počecima. Dok nastavljamo razmišljati kako bi budućnost mogla izgledati,...

Komentari

Povezano

Trendovi koji će zavladati ove godine uređenjem interijera

Nova godina, po svojoj prirodi, obično vrvi optimizmom i...

Znate li koja će boja obilježiti 2022. godinu u uređenju interijera?

Svake godine u posljednja malo više od dva desetljeća,...

Trendovi kojima dizajneri jedva čekaju reći zbogom

Trendovi dolaze i odlaze, bilo da se radi o...

Ostanimo povezani!

Pratite nas i na Instagramu