Znate li koja će boja obilježiti 2022. godinu u uređenju interijera?

Svake godine u posljednja malo više od dva desetljeća, globalni predvodnik u području boja, Pantone Color Institute, izabire boju koja će obilježiti godinu. Za 2022. to je Very Peri, koja je definirana kao plava nijansa s oživljavajućim ljubičasto-crvenim podtonom i ovo je boja koju ćete odsad vidjeti posvuda. Njome se želi preoblikovati trendove dizajna interijera, a odabrana je da bi pronijela poruku o obnovi i da bi služila kao podsjetnik da vjerujemo u sve mogućnosti koje budućnost donosi.

Kombinacija vjernosti i postojanosti plave sa živim crvenim nijansama, nijansa zvana Very Peri vam daje hrabrost da kombinirate ono što je poznato s nečim novim.

U institutu naglašavaju da s obzirom da se krećemo prema svijetu promjena bez presedana, odabir PANTONE 17-3938 boje donosi novu perspektivu i viziju pouzdane i voljene obitelji plavih boja. Hvale boju zbog njenog ”radnosnog stava i dinamične prisutnosti” koja izaziva ”hrabru kreativnost i maštovito izražavanje” za godinu koja je pred nama.

Izvor: Pantone

Što to znači da buduće ideje za uređenje interijera? Uskoro ćemo vidjeti osvježavajući osjećaj razigranosti u našim domovima, a to može značiti bilo što – od eksperimentiranja s neobičnim kombinacijama do uvođenja hrabrih boja.

Nijansa Very Peri prikladna je za cijeli niz različitih materijala, tekstura i završnih obrada. Bit će boja za naglašavanje zidova, namještaja ili komada dekoracije, ali i intrigantan i privlačan naglasak u uzorku.

Kombinacija plave i crvene u ovoj nijansi znači da je odvažna i utemeljena što znači da može biti samostalna ili dio kombinacije više boja.

Izvor: Pantone

Prošlogodišnje nijanse Ultimate Gray i Illuminating uspješno su vladale uređenjem interijera, pa očekujemo isto i od ovogodišnje boje da učini isto.       

Izvor: https://www.homesandgardens.com/news/pantone-color-of-the-year-2022

Pročitajte još

Novi krug subvencija za stambene kredite

Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama objavila je prošlog tjedna vijest da posljednji krug subvencija za stambene kredite...

Komentari

Povezano

Novi krug subvencija za stambene kredite

Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama objavila je...

5 znakova da je došlo vrijeme za zamjenu usisavača

Usisavač je jedan od najvažnijih aparata u svakom kućanstvu....

Ostanimo povezani!

Pratite nas i na Instagramu