Svaki vlasnik kuće trebao bi znati ove trikove za čuvanje svog alata

Jedno je imati kolekciju alata koji će vam dobro doći za popravke po kući, ali drugo je kad te iste alate morate nekako organizirati, a usput i znati što sve možete napraviti s njima. Kliješta mogu biti dobar alat za držanje pribora s kojim radite, ali jeste li ikad razmišljali da ih možete iskoristiti kao držač za baterijsku svjetiljku kad radite u tamnim prostorima? Magnetima na hladnjaku ne samo da se možete diviti, nego mogu biti korisni i kao organizatori alata.

U današnjem članku donosimo trikove i savjete koje vrijedi imati u rukavu.

Oslonite se na magnete za razne sitnice

Podložne pločice, vijci i ostali sitni metalni dijelovi mogu se vrlo lako izgubiti, pa ih nikad ne možete pronaći onda dok vam najviše trebaju. Spriječite to tako što će biti pričvršćeni na magnet. U ponekim dućanima čak možete pronaći magnetne narukvice, ali umjesto da ih kupujete, možete magnet pričvrstiti na kraj svog alata za lakši pristup vijcima dok radite.  

Najlakši način kako da sačuvate vijke

Kad već govorimo o sitnom priboru, je li vam se kad dogodilo da tijekom nekog ”uradi sam” projekta vama nedostaje baš onaj čavao kojeg ste davno prije bacili jer ste mislili da vam neće trebati? Predlažemo da sačuvate svaku, pa i najmanju sitnicu. U jednu ladicu možete staviti sve ono što mislite da bi bilo dobro sačuvati, kako biste izbjegli odlaske u prodavaonicu zbog samo jedne stvari koja vam nedostaje. Naravno, pobrinite se da tu ladicu i organizirate, kako biste znali što točno imate.

Izvor: Pinterest

Zaštitite projekte u kojima koristite čekić

Bilo bi dobro da zaštitite materijal u koji zabijate čekićem. Uzmite komad šperploče i napravite rupu kroz koju može proći cijeli čavao. Ako promašite čavao kad radite čekićem, udarit ćete komad šperploče, a materijal će ostati neoštećen.

Ne bacajte četkicu za zube

Čišćenje alata možda se čini kao zahtjevan i mučan zadatak, ali je bitno za održavanje njegove kvalitete. Električne alate prebrišite krpom i sredstvom za čišćenje, ali pazite da voda ne dođe do strujnih kabela ili motora. Za čišćenje možete iskoristiti i staru četkicu za zube, kako biste alatu vratili onaj sjaj koji je prije imao. Njome možete čistiti i dijelove oko prekidača i gumba. Površinu obavezno obrišite suhom krpom ako ste koristili sredstvo za čišćenje. Čelična vuna je korisna za uklanjanje hrđavih mrlja.

Iskoristite kliješta kao držač za svjetiljke

Uske prostore, tamne kutove i popravke u neko doba kad nema danjeg svjetla teško je ispravno vidjeti. Ruke su vam tada potrebne za rad, a ne kako biste njima držali svjetiljku. Sve što vam treba su kliješta, svjetiljka i gumica. Otvorite kliješta, stavite svjetiljku između krakova i gumicom svežite oko njih, i tako ćete dobiti držač svjetiljke koji će vam pomoći dok radite.

Osvježite svoje imbus ključeve

Svi oni imbus ključevi koji dolaze s namještajem s vremenom izgube svoju oštrinu nakon nebrojenih okretaja, ali to nije razlog da ih odmah bacite. Podarite im novi život tako što ćete im otpiliti glavu glatkom metalnom turpijom i bit će kao novi.

Osvježavanje zidova bojom ponekad je malo teži zadatak

Uvijek mislite da je lako obojati visoke zidove i stropove sve dok ne shvatite da nemate ljestve koje bi vas i vaš valjak mogle dovesti tako visoko. Umjesto da potrošite novac u prodavaonici kupujući produžni stup za valjak, većina običnih metli će poslužiti. Premda može djelovati neobičnim, ali većina metli ima standardnu veličinu, čak i ako su različite marke ili imaju drugačiju svakodnevnu namjenu.

Nemojte dozvoliti da vam bojanje zidova unište ostaci vlakana na valjku ili kistu

Dlačice, odnosno ostaci vlakana koji se pojavljuju nakon jednog premaza boje u najboljem su slučaju samo iritantne, a u najgorem slučaju mogu vam uništiti bojanje zida. Čak i nakon otresanja i četkanja valjaka i kistova, ne znači da se neće pojaviti koja dlačica.

Kad bojite valjkom, prvo omotajte rukav valjka od jednog kraja do drugog slikarskom trakom, tako da prekrijete sva vlakna u spiralnom uzorku. Nakon što skinete traku, uklonit ćete sva vlakna i dlačice, tako da ne završe na vašem zidu.

Pohranite vrtni alat u pijesku

Vanjski vrtni alat je podložniji koroziji, ali srećom postoji nekoliko trikova koji mogu pomoći za čuvanje lopatica, lopata i drugog alata. ”Upotrijebite kantu pijeska za pohranu vrtnog alata”, preporučuje Codey Stout, glavni operativni menadžer u Tree Triage. To je jednostavna i sigurna pohrana za čuvanje vašeg alata, te će on tako biti otporniji na hrđu. Pomiješajte pijesak sa malo motornog ulja, što će vam dodatno pomoći da se hrđa ne pojavi.

Izvor: https://www.thespruce.com/tool-hacks-for-homeowners-5212462

Pročitajte još

Novi krug subvencija za stambene kredite

Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama objavila je prošlog tjedna vijest da posljednji krug subvencija za stambene kredite...

Komentari

Povezano

Novi krug subvencija za stambene kredite

Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama objavila je...

5 znakova da je došlo vrijeme za zamjenu usisavača

Usisavač je jedan od najvažnijih aparata u svakom kućanstvu....

Ostanimo povezani!

Pratite nas i na Instagramu