Ideja za organizaciju kupaonice koja će vas oduševiti

Kad se radi o organizaciji kupaonice, teško je više napraviti nešto revolucionarno. Medicinski ormarić, ormarić ispod umivaonika, stalci za ručnike, sve je to već isprobano.

Teško je možda povjerovati, ali perforirana ploča može biti jednostavno i elegantno rješenje koje može držati ručnike i sve ostalo što biste mogli staviti na zid kupaonice. Istražili smo sve prednosti i stvari koje morate uzeti u obzir kada je u pitanju ugradnja nečeg sličnog u vašu kupaonicu.

Zašto su one dobro rješenje?

Mark Fullilove iz Sanctuary Bathrooms kaže kako perforirana ploča ujedinjuje dizajn i funkcionalnost, jer se ručnici mogu staviti na kukice radi lakšeg pristupa bez potrebe za izbočenim držačima za ručnike koji ponekad mogu zauzeti prostor.

Agencija za profesionalnu organizaciju Spark Joy London slaže se u tome da su ujedinjeni dizajn i funckionalnost. Perforirana ploča maksimizira prostor na zidu za vješanje predmeta umjesto da se recimo ručnici glomazno skladište u nekom od ormarića. Također omogućuje da svoju odjeću objesite na kuke umjesto da se baci na pod kupaonice ili odloži tamo gdje je najbliže. Idealno je i za vješanje kućnog ogrtača nakon kupanja. Dizajn je moderan i može se prilagoditi kako bi se uklopio u kupaonski prostor bilo koje veličine.

Osim ručnika, na njih može objesiti i brojne druge stvari u kupaonici, te će vam pomoći da budete organiziraniji i da vam sve bude na dohvat ruke.

Izvor: Pinterest

Ključ je u dužim kukama za vješanje

Da biste implementirali sustav koji će biti učinkovit, provjerite jesu li kuke ili klinovi na ploči dovoljno dugi i postavljeni pod ispravnim kutom.

Ako ćete mokre ručnike objesiti ravno na zid, razmislite ima li dovoljno ventilacije da se dobro osuši, dodaje Monique Tollgard iz Tollgard Design Group. U praktičnom smislu morate uzeti u obzir sastav zida na koji je ova vrsta ploče postavljena. Ako se radi o zidu od gipsanih ploča bez pločica, on nije dizajniran tako da podnese veliku težinu, stoga razmislite gdje imate više strukturalnih vertikala za učvršćivanje.

Pažljivo razmislite o određivanju veličine

Prije svega utvrdite da imate dovoljno prostora na zidu za ploču. Visina ploče je također važna pa obratite pažnju i na stvaranje neprekinutog podnog prostora ispod visećih ručnika.

Tanya Willock i Temidra Willock-Morsch iz Southhampton’s Hidden Gem slažu se da je važno znati koliki je raspoloživ prostor na zidu prije nego što se odlučite za perforiranu ploču. Uzmite u obzir da je to polutrajno rješenje i da neće biti lako promijeniti visinu ili udaljenost ploče. Uzmite u obzir raspoloživi zidni prostor za ugradnju komada ploče i provjerite odgovaraju li sve mjere.

Izvor: Pinterest

Idealna je za iskorištavanje svakog centimetra u prostoru

Ako prostor u vašoj kupaonici ne dopušta ugradnju velike ploče, pijedlog je stvaranje sličnog koncepta koristeći različite materijale. Razmotrite nekoliko kukica uredno poravnatih na dasci i drugu susjednu dasku s kukicama na različitoj visini.

Izvor: Pinterest

Uskladite s vašim osobnim stilom

Ako vam se sviđa ideja da u svoju kupaonicu dodate takvu ploču, ali niste sigurni da izvedba odgovara vašoj osobnoj estetici, predlažemo da pogledate završne obrade kukica i šipki.

Promjena završne obrade kukica rezultirat će drugačijim izgledom. Korištenje hrapavih ili prirodnih materijala zajedno s industrijskim kukama moglo bi podsjetiti na boho stil uređenja.

Iz praktične perspektive, kukice namjerno dijele ručnike prema onome tko ih koristi, jer svaka osoba ima svoju zasebnu kukicu i ručnik, što na kraju krajeva izgleda lijepo i uredno. Mogli biste se zabaviti i dodijeliti ručnike različitih boja svakom članu kućanstva kako biste stvorili razigrani izgled.

Napravite ju sami

Ako odlučite sami izraditi ovakvu ploču, imate mogućnost napraviti nešto što najbolje odgovara vašem osobnom stilu. Razmislite o bojanju drva nekom neoibčnom bojom. Ako ste više minimalist, upotrijebite prekrasne prirodne komade drveta ili ga jednostavno obojite u bijelo.

Sljedeći korak je odabir kukica koje najbolje odgovaraju stilu vašeg doma. Ako uređujete dječju kupaonicu, razmislite o korištenju zabavnih kukica u obliku životinja. Danas je izbor prilično velik pa ima više mogućnosti da stvorite nešto što odgovara vašoj estetici.

Izvor: https://www.thespruce.com/pegboard-as-a-bathroom-storage-secret-5215034

Pročitajte još

Novi krug subvencija za stambene kredite

Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama objavila je prošlog tjedna vijest da posljednji krug subvencija za stambene kredite...

Komentari

Povezano

Novi krug subvencija za stambene kredite

Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama objavila je...

5 znakova da je došlo vrijeme za zamjenu usisavača

Usisavač je jedan od najvažnijih aparata u svakom kućanstvu....

Ostanimo povezani!

Pratite nas i na Instagramu