Trendovi uređenja iz osamdesetih koje volimo vidjeti i danas

Neke stvari bolje je ostaviti u osamdesetima gdje i pripadaju, ali era novog vala donijela je neke trendove u uređenju domova koji imaju popriličnu vrijednost. U današnjem članku donosimo retro ideje za nadahnuće u uređenju, koje su savršene za dodavanje malo vintage osjećaja u vaš dom.

Od masivnog namještaja do jarkih boja, ovo su samo neki od primjera koji se stalno vraćaju u modu.  

Postavljanje pleksiglasa posvuda

Ovo je jedan od trendova koji se pojavio u osamdesetima i zapravo nikad nije nestao. Pleksiglas je prozirna, debela plastika koja odlično funkcionira u prostorijama u kojima želite izbjeći dodavanje previše tekstura i namještaja koji ju mogu zatrpati. Vrlo je lak za održavanje.

Izvor: Pinterest

Neonska svjetla mogu biti savršen komad koji će dati dašak boje prostoriji

Teško je razmišljati o osamdesetima, a da vam se pritom ne pojavi slika neonskih svjetala i jarkih boja. Samo zato što je desetljeće u kojem su neonska svjetla bila popularna prošlo, ne znači da i sada ne možemo prihvatiti taj šareni trend. U svakom slučaju potičemo vas da barem nostalgije radi dodate neki neonski natpis u svoj dom.

Izvor: Pinterest

Jeste li kad čuli za prep stil? U osamdesetima je bio jako popularan

Prep stil (engl. preppy style) pojavio se u Sjedinjenim Američkim državama, a označava pripremne škole koje su pohađale djeca imućnih obitelji. Iako su osamdesete godine obilježili šarenilo i glazna glazba, ovaj stil takođre je imao svoj trenutak tijekom tog desetljeća. Prugasti uzorci, paleta boja koja se sastoji od bijele i plave i monogrami koji su tad bili u modi, najavljuju svoj povratak.

Izvor: Pinterest

Mjedeni dekorativni komadi i dalje izgledaju moderno, a ne kao da pripadaju prošlosti  

Minimalizam je jako popularan ovih dana, ali mislimo da je došlo vrijeme da prigrlimo sve maksimalističko. Dekoracije od mjeda su hrabar odabir, jer kad razmišljamo o osamdesestima, razmišljamo o vremenu u kojem stid nije bio prihvatljiv.

Izvor: Pinterest

Razmislite o Memphis dizajnu

Memphis dizajn pojavio se 1981. godine u Italiji, točnije u Milanu i koji je prigrlio sve ono što je šareno, apstraktno i glasno. Njegovi su elementi umjetnost nadahnuta apstrakcijom i jastuci u hrabrim, šarenim bojama. Ako želite urediti svoj dom tako što će on privlačiti poglede vaših gostiju, ovaj dizajn je kao stvoren za to.

Izvor: Pinterest

Uredite u pastelnim bojama

Najbolja stvar u osamdesetima je što su mnogi trendovi u uređenju bili kontrastni. Ako netko ne voli šareno, za njega su pravi odabir pastelne boje koje su se vratile u modu na najbolji mogući način. Obojite zid u nježnu rumenu boju, a za jastuke odaberite navlake u pastelno plavoj boji, kako biste prigrlili hirovitu stranu ludog desetljeća.

Izvor: Pinterest

Palme su bile i ostale trend u uređenju

Tropski printovi su bili veliki hit, ali isto tako su to bile i tropske biljke. Ako vam ikad zatreba izlika da nabavite još biljaka, slobodno iskoristite ovaj trena. Možda niste ljubitelj ili ne znate kako biste na životu održali živu biljku, pa zato imate veliki izbor onih umjetnih koje će jednako pridonijeti dojmu.

Izvor: Pinterest

Prigrlite masivan namještaj

Dnevni boravak na slici ujedinjuje dva trenda iz osamdesetih koja volimo – masivan namještaj i tambursko drvo. Ovakve sofe ne samo da su vizualno zanimljive, već su i jako udobne. Pomalo debeljuškasti namještaj je lijep kontrast elegantnim, modernim komadima namještaja na koje smo navikli.

Izvor: Pinterest

Dodajte zaobljene dekoracije

Zaobljene, zdepaste vaze vrlo su zanimljivi dekorativni komadi kojima možete urediti svoj dom. Pogotovo ako su u pastelnim bojama, a zaobljeni dizajn savršen je za dodavanje mekoće u moderan dom.

Izvor: Pinterest

Izvor: https://www.thespruce.com/80s-home-decor-trends-5089027

Pročitajte još

Novi krug subvencija za stambene kredite

Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama objavila je prošlog tjedna vijest da posljednji krug subvencija za stambene kredite...

Komentari

Povezano

Novi krug subvencija za stambene kredite

Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama objavila je...

5 znakova da je došlo vrijeme za zamjenu usisavača

Usisavač je jedan od najvažnijih aparata u svakom kućanstvu....

Ostanimo povezani!

Pratite nas i na Instagramu