Korisni savjeti za buduće podstanare i na što obratiti pozornost prilikom najma

Kad tražite novi stan koji ćete iznajmiti, bitno je razmotriti sve mogućnosti. Želite mjesto u kojem će vam biti udobno i koje će udovoljiti svim vašim potrebama i željama. Jedan od najvažnijih aspekata svakog doma je dizajn. U današnjem članku govorimo o pet dizajnerskih pitanja o kojima biste trebali razmisliti prije iznajmljivanja.

Veličina

Jedan od važnijih aspekata koje morate razmotriti je veličina. Želite biti sigurni da prostor može zadovoljiti vaše potrebe za udobnošću.  Ako imate veću obitelj, bit će vam potrebno i više prostora, dok se recimo samci mogu zadovoljiti i manjim brojem kvadrata. Ključno je promisliti o tome kako ćete koristiti prostor i koje su vaše potrebe.

Ako niste sigurni koliko prostora trebate, provjerite tlocrt, jer to će vam dati ideju o tome s koliko prostora kao prvo raspolažete. Možete i izmjeriti prostorije kako biste znali što sve stane u njih.

Lokacija

Možda se čini očiglednim, ali lokacija vašeg doma je vrlo bitna. Želite biti sigurni da je blizu vašeg radnog mjesta ili škole vaše djece. Ako tražite nekretninu u predgrađu ili možda na selu, razmotrite udaljenost od najbližeg grada ili njegovog centra, ima li blizini javnog prijevoza ili drugih sadržaja koji su vam bitni.

Također uzmite u obzir i susjedstvo – je li sigurno, koji sadržaji su vam dostupni, koliko je bučno. Sve su to stvari koje morate imati na umu prilikom traženja nekretnine.

Konstrukcijski dizajn

Struktura vašeg doma vrlo je bitan faktor kod najma. Želite biti sigurni da su temelji, zidovi i stropovi u dobrom stanju kako kasnije ne bi došlo do problema. Bolje je biti siguran nego kasnije zažaliti. Ako je moguće, povedite u razgled stručnjaka ili nekog tko može pregledati nekretninu, prije nego što odlučite potpisati bilo kakav ugovor o najmu. Dodatna pomoć bi mogla spriječiti kasnije skupe popravke ili gubitak pologa.

Dnevno svjetlo   

Dnevno svjetlo je prekrasno, ali ponekad ga je teško pronaći u nekim prostorijama. Unajmljivanjem nekretnine koja nema mnogo prozora ili krovne prozore, morat ćete se prilagoditi i koristiti puno više umjetnog svjetla, što može biti poprilično skupo.

Dizajn kuhinje

Kuhinja je, već znamo, srce svakog doma. Ona je prostorija u kojoj provodimo mnogo vremena kuhajući i druženju sa članovima obitelji i prijateljima. Ako dizajn kuhinje ne odgovara, teško da ćete uživati u kuhanju i druženju. Kada gledate potencijalne nekretnine, razmislite o tome koliko prostora ima između ormarića ili uređaja kao što su hladnjaci i pećnice.

Pobrinite da dizajn odgovara vašem životnom stilu. Na primjer, ako imate djecu ili kućne ljubimce koji trče okolo dok kuhate obroke, razmislite trebate li imati kuhinjski otok s prostorom za sjedenje ili kaučom u kutu jer ih to može zaštititi od opasnosti, ali će i dalje biti dovoljno blizu tako da se ne osjećaju zanemareno.

Izvor: https://www.freshdesignblog.com/2022/02/5-design-issues-to-consider-before-renting-a-home/

Pročitajte još

Novi krug subvencija za stambene kredite

Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama objavila je prošlog tjedna vijest da posljednji krug subvencija za stambene kredite...

Komentari

Povezano

Novi krug subvencija za stambene kredite

Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama objavila je...

5 znakova da je došlo vrijeme za zamjenu usisavača

Usisavač je jedan od najvažnijih aparata u svakom kućanstvu....

Ostanimo povezani!

Pratite nas i na Instagramu