Peti poziv za financiranje najma zamjenskog smještaja za stradale u potresu

Premda je od potresa na Banovini prošlo više od godinu dana, a od onoga u Zagrebu gotovo dvije, još uvijek značajan broj građana nema osiguran zamjenski smještaj. Ministarstvo je 8. siječnja ove godine raspisalo javni poziv na koji se građani mogu javiti za financiranje najma, a rok za prijave je do 17. lipnja.

Prijaviti se mogu vlasnici obiteljskih kuća, vlasnici stanova i zaštićeni najmoprimci i srodnici tih osoba u pravoj liniji, koji su 22. ožujka i 28. ili 29. prosinca 2020. godine, u vrijeme nastanka potresa, stanovali i imali prijavljeno prebivalište ili boravište u obiteljskim kućama, višestambenim zgradama i stambeno-poslovnim zgradama koje su preliminarnim pregledom označene naljepnicom N1 (neuporabljivo – zbog vanjskog utjecaja) i N2 (neuporabljivo – zbog oštećenja). Poziv se odnosi na nekretnine koje se nalaze na području Grada Zagreba, Krapinsko-zagroske županije, Zagrebačke županije, Sisačko-moslavačke županije i Karlovačke županije.

Ova se mjera odnosi na sve one građane koji u svom vlasništvu nemaju drugu useljivu nekretninu u radijusu od dvadeset kilometara od oštećene nekretnine.

Za financiranje zamjenske nekretnine potrebno je sklopiti ugovor o najmu koji će biti prijavljen Ministarstvu financija, odnosno Poreznoj upravi. Samcima se financira površina stana do 35 m2, a za svakog dodatnog člana obitelji ide 10 m2 po osobi, po cijeni od 70 kuna po kvadratu. Najamnina će se isplaćivati izravno na račun najmodavca.

Zahtjevi se podnose na adresu Ulica Republike Austrije 20, 10000 Zagreb ili osobno.

Na poziv se mogu javiti i vlasnici stanova na području Grada Zagreba, Krapinsko-zagorske županije, Zagrebačke županije, Sisačko-moslavačke županije i Karlovačke županije koji ih žele dati u najam građanima kojima će se financirati smještaj.

Više informacija potražite na: https://mpgi.gov.hr/vijesti-8/financiranje-najma-zamjenskog-smjestaja-za-stradale-u-potresu/14334

Pročitajte još

Novi krug subvencija za stambene kredite

Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama objavila je prošlog tjedna vijest da posljednji krug subvencija za stambene kredite...

Komentari

Povezano

Novi krug subvencija za stambene kredite

Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama objavila je...

5 znakova da je došlo vrijeme za zamjenu usisavača

Usisavač je jedan od najvažnijih aparata u svakom kućanstvu....

Ostanimo povezani!

Pratite nas i na Instagramu