6 načina kako ukrasiti dom u nijansama smaragdno zelene boje

Uređenje doma može biti veliki pothvat, pogotovo ako želite stvoriti prostor koji će biti otvoren i primamljiv, jednako kao i miran i opuštajući. Često ove različite težnje postanu sklone konfliktu posebno kad je u pitanju dizajn, jer nježnije boje često izazivaju mirne vibracije, a svjetle boje stvaraju osjećaj energije.

Smaragdnozelenu boju dizajneri interijera obožavaju, ne samo zbog njezine svestranosti i sposobnosti nadopunjavanja drugih boja, dizajna i dekora, već zato što može stvoriti dom koji je istovremeno topao, umirujuć i primamljiv.

Bilo da želite stvoriti raj za biljke, privlačan prostor za obitelj i društvena okupljanja ili dom koji odiše mirom i opuštenošću, smaragdnozelena boja će vam u tome pomoći. U nastavku pronađite prijedloge dizajnera kako u svoj dom uklopiti ovu boju.

Započnite pomalo s naglašavanjem zelene boje u prostoru

Ako ste prvi put odlučili prigrliti ovu boju, stručnjak u dizajnu interijera Richard Petrie kaže kako je najbolje što možete napraviti krenuti polako. Tako možete ovom bojom naglasiti jedan zid u prostoriji, te dodati neku dekoraciju ili tepih u toj boji. Napominje kako se smaragdnozelena može iskoristiti u svakoj prostoriji u domu, ali ako niste toliko hrabri, učinak će polučiti već i ako samo jedan zid obojite njome. Tamnija nijansa zelene dobro se slaže s prirodnim tonovima drva i jednobojnim uzorcima za stvaranje elegantnog izgleda.

Namještaj i dodaci u zelenoj boji bit će također upečatljivi.

Izvor: Pinterest

Komplementarna je s nijansama smeđe i plave boje   

Ako želite opuštajući osjećaj u svom domu, kombinirajte smaragdnozelenu i tamnije boje kako biste stvorili prostor koji ima dubinu.

Mark Lavender kaže da u svojoj tvrtci M. Lavender Interiors koristi hrabre boje kad se radi o dizajnu, a jedna od njih je i smaragdnozelena. Posebno ističe način na koji ona donosi prirodu u domove, te se izvrsno nadopunjuje s plavim i smeđim bojama.

Sve ili ništa  

Iako neki stručnjaci u dizajnu interijera preporučaju korištenje ove boje polako i bez pretjerivanja, postoje i oni koji se zalažu upravo za to. Jedna od njih je i Kim Armstrong koja kaže da su smaragdnozelene sobe sada in. Tamna, ćudljiva, udobna, misteriozna, bogata, luksuzna su pojmovi koji opisuju ovaj trend u nastajnju. Ključ uspješnog stvaranja takvog ambijenta je koristiti boju svugdje, od zidova, vrata, dekoracija, pa čak i stropova u nekim slučajevima.

Izvor: Pinterest

Koristite neutralnu podlogu

Ako niste baš potpuno spremni da ju odmah svugdje iskoristite, dizajnerica interijera Maggie Clarke preporuča korištenje neutralne podloge i komada kako ne bi ona bila u središtu fokusa. Pritom napominje kako bi neutralni komadi namještaja trebali biti naslonjač, tepih ili stolice. Da biste podigli izgled, dodajte sofu u smaragdnozelenoj boji. Osim sofe to mogu biti ukrasni jastučići li vaza kojom ćete izbjeći da prostorija u neutralnim bojama izgleda dosadno.

Izvor: Pinterest

Birajte smaragd umjesto crne boje  

Druga opcija kako polako krenuti je iskoristiti ovu boju kao tamniju nijansu ili je odabrati umjesto crne boje koju biste inače koristili za uređenje prostora. Sarah Barnard smatra kako ona može zamijeniti crnu kao neutralnu boju. Tamnija zelena boja se odlično slaže s toplom bijelom bojom, plavozelenom i roznom.

Potiče i unošenje elemenata iz prirode, primjerice biljke kako bi se stvorio osjećaj povezanosti u prostoru.

Kreirajte slojeviti efekt

 Jedan od najmoćnijih načina uređivanja smaragdnozelenom bojom je da je namjerno i slojevito unesete u prostor. Megan Dufresne, glavna dizajnerica u MC Designu, kaže da ju pokušate miješati s drugim nijansama zelene boje kako bi se stvorila ta slojevitost. Na taj način ona neće iskakati, ali se neće činiti neumjesnom ili premoćnom. U dnevnom boravku ili prostoriji u kojoj se odmarate se koristi slojevit efekt za stvaranje toplog i privlačnog osjećaja.

Izvor: Pinterest

Izvor: https://www.thespruce.com/emerald-green-decorating-ideas-5217472

Pročitajte još

Novi krug subvencija za stambene kredite

Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama objavila je prošlog tjedna vijest da posljednji krug subvencija za stambene kredite...

Komentari

Povezano

Novi krug subvencija za stambene kredite

Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama objavila je...

5 znakova da je došlo vrijeme za zamjenu usisavača

Usisavač je jedan od najvažnijih aparata u svakom kućanstvu....

Ostanimo povezani!

Pratite nas i na Instagramu