Savjeti kako pripremiti dom u kojem stanujete za prodaju

Prodaja nekretnine u današnje vrijeme može biti vrlo jednostavna, a nekima je i samo razmišljanje o procesu prodaje previše zbog svega što se mora napraviti. Mnogo je toga što uspješna prodaja uključuje, pa danas donosimo savjete koji vam u tome mogu pomoći.

Ako prodajete nekretninu uz pomoć agencije, popričajte sa svojim agentom. Dobar agent za nekretnine će razviti strategiju za prodaju i koordinirati pripremu za oglašavanje.

Uklonite svoje osobne stvari iz nekretnine koju prodajete. Skidanje obiteljskih fotografija i uklanjanje dekorativnih predmeta dok još živite u nekretnini koja je na prodaju nije lako, ali ne želite da se budući kupci osjećaju kao da narušavaju tuđu privatnost. To će im pomoći da lakše zamisle svoj budući dom. Vaše osobne fotografije mogle bi ih omesti u tome.

Očistite svoj dom od suvišnih stvari. Ionako ćete sve što imate morati spakirati kad za to dođe vrijeme, pa zašto si ne biste malo pomogli već sada? Pregledajte ormare i donirajte sve ono što vam više ne treba. Spakirajte stvari u kutije i pospremite ih u garažu za to vrijeme dok ne dođe trenutak selidbe.

Detaljno čišćenje je neizbježno. Ponekad potencijalne kupce odbije neurednost i prljavština koja se lako može nakupiti. Čist dom jedna je prepreka manje koju kupac treba prevladati dok razmišlja o ponudi koju će dati prodavatelju.

Pobrinite se da sva rasvjetna tijela rade. Ovo je jednostavan i isplativ način da poboljšate svoj dom.

Napravite profesionalne fotografije nekretnine. Većina kupaca vidi nekretninu na fotografijama i tek tada odlučuju hoće li ju pogledati uživo ili ne. Ako su fotografije loše kvalitete, neki će kupci jednostavno prijeći na sljedeću nekretninu jer će im se ova činiti neprivlačnom. Agencije za nekretnine obično mogu pomoći s tim te dati napraviti fotografije u okviru svoje usluge.

Namjestite nekretninu kako bi se vidio njezin potencijal. Nekretnine se na ovaj način bolje prezentiraju, dok prema statistici čak mogu postići i višu cijenu.

Nadamo se da će vam neki od savjeta pomoći, te da ćete uspješno prodati svoju nekretninu.

Izvor:  https://theinspiredroom.net/2022/02/10/preparing-your-home-to-sell-7-essential-tips/

Pročitajte još

Novi krug subvencija za stambene kredite

Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama objavila je prošlog tjedna vijest da posljednji krug subvencija za stambene kredite...

Komentari

Povezano

Novi krug subvencija za stambene kredite

Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama objavila je...

5 znakova da je došlo vrijeme za zamjenu usisavača

Usisavač je jedan od najvažnijih aparata u svakom kućanstvu....

Ostanimo povezani!

Pratite nas i na Instagramu