Za tjedan dana kreće novi krug prijava za subvencionirane stambene kredite

Ostalo je manje od tjedan dana do predaje zahtjeva APN-u za subvencionirane stambene kredite od strane kreditnih institucija. Od 9. ožujka građani bankama mogu podnositi zahtjeve za kredite, premda su mnogi to učinili već mjesecima unaprijed. Mjera osigurava sredstva u iznosu od 50 milijuna kuna, a oglas će trajati do njihova utroška.

Zahtjevi se mogu predati u jednu od sljedećih banaka: Otp banka d.d., Karlovačka banka d.d., Erste&Steiermärkische bank d.d., Podravska banka d.d., Agram banka d.d., Croatia banka d.d., Hrvatska poštanska banka d.d., BKS Bank d.d., Istarska kreditna banka Umag d.d., Samoborska banka d.d., Raiffeisen bank d.d., Kentbank d.d., Zagrebačka banka d.d. i Privredna banka Zagreb d.d.

Karlovačka banka i Erste&Steiermärkische banka imaju naniže efektivne kamatne stope i za eure i kune, od 1.99%.

Agencija za pravni promet i posredovanje nekretnina zaprimat će zahtjeve radnim danima između 9 i 14h, a od ove godine je novost da svaka banka smije dnevno predati najviše 200 zahtjeva.

Uvjeti prijave ostali su nepromijenjeni. Zahtjeve mogu predati svi građani koji u trenutku njihova podnošenja nemaju navršenih 45 godina, te u svom vlasništvu nemaju nekretninu. Kredit će se subvencionirati za kupnju stana ili gradnju kuće do 1500 eura po metru kvadratnom, odnosno do najvišeg iznosa od 100.000 EUR u kunskoj protuvrijednosti.  Za svako dijete subvencija se produžuje za dodatne dvije godine.

Od početka provođenja mjere subvencioniranja odobreno je više od 22.000 zahtjeva.

Pozitivni pomak u ovom programu je i smanjenje prosječne godišnje efektivne kamatne stope (EKS) – u 2021. godini ona je iznosila 2.17% što je za više od jednosg postotnog boda manje u odnosu na 2017. godinu, kad je ona iznosila 3.35%.

Više informacija dostupno je na: https://mpgi.gov.hr/vijesti-8/prijave-za-subvencionirane-stambene-kredite-krecu-od-21-ozujka-2022/14361

Pročitajte još

Novi krug subvencija za stambene kredite

Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama objavila je prošlog tjedna vijest da posljednji krug subvencija za stambene kredite...

Komentari

Povezano

Novi krug subvencija za stambene kredite

Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama objavila je...

5 znakova da je došlo vrijeme za zamjenu usisavača

Usisavač je jedan od najvažnijih aparata u svakom kućanstvu....

Ostanimo povezani!

Pratite nas i na Instagramu