Inspiracija za proljetno uređenje vašeg doma – kako najjednostavnije i najbrže prizvati proljeće

Jeste li spremni za proljeće koje samo što nam nije pokucalo na vrata? Bez obzira na to koji vam je budžet, jednostavno možete unijeti dašak proljeća u svoj dom i tako ga osvježiti uz pomoć ovih nekoliko ideja. Ne morate potrošiti čitavo bogatstvo ili napraviti kompletni makeover svog doma da biste dodali nekoliko proljetnih detalja u svoj životni prostor.

Nakon duge zime bit će lijepo okružiti se s malo proljetne topline i živosti.

Iako se često proljeće povezuje s predstojećim uskršnjim blagdanima, ne vrti se sve oko pisanica i zečića. Tu su i ljupke teksture, boje i drugi suptilni dodaci koji će stilski obilježiti proljetnu sezonu.

Možda se ponavljamo, ali ponovit ćemo još mnogo puta ako treba – čišćenje i bacanje nepotrebnih stvari mora biti vaš korak broj jedan

Da biste mogli dodati nove dekoracije, prvo se morate riješiti starih, kao i nakupljenih stvarčica koje vam više neće trebati. Spremite deke i jastuke, spakirajte zimzelene biljke i zimske dekoracije, maknite sve zimsko iz svog doma. Ovo je prilika da provjerite i svoj prostor za odlaganje kako kako biste se riješili svih onih predmeta koji su vam nepotrebni. Najbolje vrijeme da to učiniti jest rano proljeće kad je vani još hladno i vlažno, prije nego što sunce počne grijati i poželite provoditi svoje vrijeme vani na otvorenom.

Dodajte više biljaka i cvijeća u svoj dom  

Tulipani su se već pojavili u nekim trgovinama, a savršeni su kao dodatak vašem domu i kao podsjetnik da zima polako prolazi. Dodavanjem biljaka i cvijeća u svoj dom prizvat ćete proljeće, a to mogu biti tulipani ili veći cvjetni buketi, grančice koje ste uzeli iz dvorišta. Ako cvijeće ipak nije vaš izbor, poslužiti može i jednostavno zelenilo.

Stavite novu posteljinu

Proljeće je savršeno vrijeme da se pozdravite s flanelskim plahtama i dodate svjetliju posteljinu u svoju spavaću sobu. Uklonite teške deke i prijeđite na lakše poplune i prekrivače.

Napravite novi raspored za namještaj

Nakon što ste cijelu zimu imali isti raspored namještaja (možda onaj koji vam je omogućio da u njega stane božićno drvce), sada je vrijeme da ga malo promijenite. Napravite novi raspored sjedenja, pomaknite komade koji više dolaze do izražaja. Razmještanjem možete napraviti promjene u dnevnom boravku, blagovaonici ili spavaćoj sobi.

Dodajte boju, čak i malo je dovoljno da se osjećate bolje

Daleko najjednostavnija ideja za proljetni dekor. Nakon zime svi polako počinjemo žuditi za bojama i topline. Prošlih godina u trendu su bile pastelne nijanse puput ružičaste i rumene, ili zelene. Koje god boje volite i koje se uklapaju u vaš stil uređenja doma, dodajte ih u obliku cvijeća, ukrasnih jastuka, svijeća ili ostalih dekoracija.

Izvor: Pinterest

Okrenite se umjetnosti

Uokvirene slike na policama, galerije na zidu ili čak knjige koje izložite mogu se smatrati umjetnošću. Ako u okvire ne želite staviti svoje osobne fotografije, uvijek možete isprintati fotografije koje se mogu slobodno preuzeti na internetu.

Koristite svjetlije tkanine

Osim posteljine, promjenu u svom domu možete napraviti i uz pomoć zavjesa. Umjesto teških, odlučite se za jednostavnije i prozračnije, a osim što je takva promjena funkcionalna, ujedno je i dekorativna.

Zamijenite ukrasne jastučiće i prekrivače

Navlake za ukrasne jastučiće još su jedan predmet koji se lako mijenja, ovisno o godišnjem dobu. Za proljeće birajte žive boje ili cvjetne uzorke na jastucima, dok teške prekrivače zamijenite lakšim.

Isprobajte nove mirisne svijeće ili mirise u svom domu

Unošenje proljeća u vaš dom ne ovisi samo o tome kako stvari izgledaju i funkcioniraju, već i o tome kakvi mirisi prevladavaju.

Teške zimske mirise možete zamijeniti lakšim, kao što su limun ili naranče. Uzmite nekoliko novih svijeća i zapalite ih, ili nabavite nova eterična ulja za difuzor.

Izvor: Pinterest

Vjenčić na vratima već odavno nije samo zimski dekorativni predmet

Prvo što će svaki posjetitelj vašeg doma vidjeti su vaš prednji trijem i vaša ulazna vrata. Proljeće je pravo vrijeme da ih ukrasite proljetnim vijencem. Očuvani ili umjetni vijenci mogu se dugo čuvati i ponovno koristiti ako se pravilno pohranjuju kada nisu u upotrebi.

Izvor: Pinterest

Očistite tegle u koje ćete posaditi cvijeće

Proljetnoj toplini ipak treba malo vremena da stigne, pa je to idealno vrijeme da pripremite tegle za sadnju jednom kad za nju dođe vrijeme.

Nabavite nove tepihe ili prostirke

Ovdje ne mislimo na to da biste trebali promijeniti tepih u svojoj spavaćoj sobi ili dnevnom boravku. Mijenjanje tepiha na ulazu, kuhinji ili kupaonici savršen je način da dodate svom domu proljetni dekor.

Kreirajte nove središnje dekorativne predmete koji će privlačiti poglede

Cvijeće, mahovina, ukrasni zečići i drugi proljetni ukrasi lijepi su dodaci uobičajenim svakodnevnim ukrasima poput knjiga, slika ili fotografija.

Izvor: Pinterest

Napravite proljetnu girlandu

Girlande su vanvremenski dodatak vašem domu. Mogu se koristiti na kaminu, ogradama stepenica i stolovima u blagovaonici, a možete ih napraviti od svježeg ili umjetnog zelenila i cvijeća. Možete čak staviti perje, pastelna jaja ili ptičice kako biste ih ljepše ukrasili.

Izvor: https://homemadelovely.com/13-of-the-best-farmhouse-spring-decor-ideas-for-your-home/

Pročitajte još

Novi krug subvencija za stambene kredite

Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama objavila je prošlog tjedna vijest da posljednji krug subvencija za stambene kredite...

Komentari

Povezano

Novi krug subvencija za stambene kredite

Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama objavila je...

5 znakova da je došlo vrijeme za zamjenu usisavača

Usisavač je jedan od najvažnijih aparata u svakom kućanstvu....

Ostanimo povezani!

Pratite nas i na Instagramu