Raspisan prvi ovogodišnji natječaj za zakup poslovnih prostora u vlasništvu države

Državne nekretnine d.o.o. raspisale su 16. ožujka 2022. godine prvi ovogodišnji natječaj za zakup poslovnih prostora koji su u vlasništvu Republike Hrvatske. Rok za podnošenje ponuda je do 8. travnja 2022. godine u 12h. Ponude će biti javno otvorene uz pridržavanje epidemioloških mjera u prostorijama Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine na dan 8. travnja u 13.30h. Kao i do sada ponude se mogu dostaviti poštom na adresu Državne nekretnine d.o.o., Planinska 1, Zagreb ili se mogu osobno donijeti u pisarnicu Društva.

Svi zainteresirani će moći razgledati ponuđene poslovne prostore u terminu između 28. ožujka i 1. travnja, prema rasporedu koji je objavljen u javnom pozivu. U prostorima su dozvoljene sve vrste djelatnosti sukladno propisima.

U ponudi se nalazi 29 nekretnina koje se nalaze na lokacijama u Zagrebu, Osijeku, Cresu, Dubrovniku, Novom Vinodolskom, Puli, Rijeci, Splitu i Umagu.

Najveći početni iznos mjesečne zakupnine je 980 kn/m2 je za prostor u dubrovačkoj povijesnoj jezgri, dok se u ulicama Ilici i Jurišićevoj u centru Zagreba prostori daju u zakup u iznosu od otprilike 80 kn/m2.

Najjeftiniji prostori za zakup nalaze se u Gajevoj ulici u Zagrebu čija cijena iznosi oko 27 kn/m2, te u Karlovačkoj ulici u Puli i Ludvetovom Bregu u Rijeci, za koje cijene iznose oko 30 kn/m2.

Poslovni prostori koji su ponuđeni u prvom krugu natječaja daju se u zakup u viđenom stanju. Listu su sukreirali iskazom interesa potencijalni korisnici državnih prostora koji mogu postati desetogodišnjim zakupnicima ako ponuda koju daju bude najviša.  

Državne nekretnine d.o.o. navode kako su tijekom 2021. godine kroz natjećaja za zakup ponudile oko 130 prostora, koji se svi redom nalaze na vrlo atraktivnim lokacijama u raznim gradovima diljem Hrvatske. Uspješnost natječaja je viša od 70%, dok je vrijednost sklopljenih ugovora oko 70 milijuna kuna.  

Izvor: https://mpgi.gov.hr/vijesti-8/daju-se-u-zakup-prostori-u-zagrebu-osijeku-i-gradovima-duz-obale-sve-do-dubrovnika/14383

Pročitajte još

Novi krug subvencija za stambene kredite

Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama objavila je prošlog tjedna vijest da posljednji krug subvencija za stambene kredite...

Komentari

Povezano

Novi krug subvencija za stambene kredite

Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama objavila je...

5 znakova da je došlo vrijeme za zamjenu usisavača

Usisavač je jedan od najvažnijih aparata u svakom kućanstvu....

Ostanimo povezani!

Pratite nas i na Instagramu