Komadi namještaja koje jednostavno morate imati u svojoj spavaćoj sobi

Ako imate novi stan ili kuću, možda ste u dilemi kako opremiti svoju spavaću sobu i na koji namještaj i opremu morate obratiti više pozornosti. U tom slučaju donosimo listu od 10 komada koje jednostavno morate imati u sobi.

Kvalitetan madrac

Dobar madrac je nešto najvažnije što morate imati u spavaćoj sobi. Razumijemo da su vam se kao studenti futoni i stari madraci činili kao dobro rješenje, ali sad ste odrasla osoba i ujedno vlasnik nekretnine, pa nemate opravdanja da ne nabavite dobar, kvalitetan madrac. Ako imate problema s leđima, posebno morate biti pažljivi kakav ćete madrac odabrati što znači da ćete vjerojatno morati i investirati više, ali vjerujemo da će vam se to isplatiti.

Kvalitetna posteljina i jastuci

Zaslužujete spavati na plahtama i posteljini koji ne samo da pružaju ugodan osjećaj, već i osjećaj luksuza. Lanena posteljina je prozračna i dobra za kožu. Dobar jastuk koji je ugodan i za vrat je također od vitalne važnosti. Posteljina će između ostaloga biti i dekorativni detalj u prostoriji, jer se nalazi upravo na najvećem komadu namještaja, krevetu. Prvo je što će privući pogled pa svakako odvojite vrijeme kako biste pronašli onu koja vam najbolje odgovara.

Svjetlost koja dopire iz bar različitih pet izvora

U svakoj prostoriji bi se trebalo nalaziti barem pet izvora svjetlosti, po jedan u svakom kutu i jedan na sredini, točnije na stropu. Postavljanje lampi sa svake strane kreveta daje dobru ravnotežu svjetlosti. One bi trebale imati postavku da se svjetlo može pojačati ili smanjiti, kako bi mogli stvoriti atmosferu koju priželjkujete. Ostale lampe postavite primjerice kraj naslonjača za čitanje u jednom kutu ili možda kraj komode u koju odlažete odjeću.

Mjesto za odlaganje svih stvari koje vam ne moraju biti nadohvat ruke  

Vrlo je važno imati čim uredniju spavaću sobu kad idete na spavanje. Kad legnete u krevet i pogledate oko sebe, trebali biste gledati u što manje nereda. Zato pospremite svu odjeću, cipele, pidžame, knjige i slično u ormar, komodu ili košaru za odlaganje.

Sve što dolazi do izražaja stavite iza kreveta  

Ovdje prvenstveno mislimo na tapete, umjetničke slike ili onaj jedan zid koji želite naglasiti hrabrom bojom. Napravite to zbog toga da to ne bude posljednje što vidite prije odlaska na spavanje i prvo što vidite kad se u jutro probudite. Spavaća soba trebala bi biti oaza mira i opuštenosti, a ne izazivati vas podražajima kao što su obiteljske fotografije ili tapete u otkačenim bojama, jer to je posljednje što trebate kad idete na spavanje.

Ogledalo u cijeloj svojoj veličini

Pametno je imati dva velika ogledala kod kuće – jedno kraj ulaznih vrata kako biste se na izlasku još jednom odmjerili i jedno u spavaćoj sobi gdje se ljudi najčešće odijevaju.

Dovoljno prostora za pospremanje različitih stvari

U spavaćoj sobi biste trebali imati ormarić ili stolić kraj kreveta, veliki ormar u koji ćete pospremati odjeću kao i komodu u koju ćete odlagati složenu odjeću, a na vrh koje možete staviti parfeme, malo ogledalo, nakit. Ovo je ključ kako održati sobu čistom i organiziranom.

Mirisne svijeće su must have

Osim mirisnih svijeća, u spavaćoj sobi možete koristiti i sprejeve za prostoriju ili jastuke. Miris je moćno sredstvo koje pomaže da lakše zaspite, ako koristite onaj koji je tome i namijenjen kao što su lavanda, ruža, kamilica, jasmin, sandalovina, te će vam opustiti i misli i tijelo prije spavanja.

Zvučnici i slušalice za omiljenu glazbu

Glazba je predivan dodatak u spavaćoj sobi. Ovisno o tome želite li čitati ili se samo opustiti u svom krevetu, možete pustiti playlistu omiljene glazbe koja će vam pomoći da uživate i opustite se.

Tepih za nježne, lake korake

Tepih je nezaobilazan predmet u spavaćoj sobi, kako biste ujutro kad se probudite mogli ustati i stopalimo dotaknuti njegovu mekoću. Čine sobu toplijom i vizualno udobnijom. Mali tepih sa svake strane kreveta bit će sasvim dovoljan.

Izvor: https://www.decor8blog.com/blog/2022/3/16/10-items-that-you-must-have-in-your-bedroom

Pročitajte još

Novi krug subvencija za stambene kredite

Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama objavila je prošlog tjedna vijest da posljednji krug subvencija za stambene kredite...

Komentari

Povezano

Novi krug subvencija za stambene kredite

Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama objavila je...

5 znakova da je došlo vrijeme za zamjenu usisavača

Usisavač je jedan od najvažnijih aparata u svakom kućanstvu....

Ostanimo povezani!

Pratite nas i na Instagramu