Kako u manje od 30 minuta pripremiti dom za goste koji su se kasno najavili?

Vjerujemo da mnogima padne mrak na oči kad im dođu nenajavljeni gosti ili oni koji se najave u zadnji tren, posebno kad naš dom nije u onakvom stanju u kakvom bismo ih željeli ugostiti. Anna Franklin, dizajnerica interijera i osnivačica Stone House Collective dala je svoje prijedloge koje predmete kupiti i što napraviti kako bismo se pripremili za nenajavljene goste. Njezini savjeti odnose se na ono što se može napraviti u roku od nekoliko minuta, a prostor će odmah izgledati bolje.

Zapalite mirisne svijeće

Najjednostavniji trik za dom koji je naizgled spreman za goste je zapaliti mirisne svijeće. Mnogi zanemaruju moć koju imaju mirisne svijeće, jer u kratkom roku mogu stvoriti atmosferu u vašem domu i učiniti ga primamljivim za goste. Franklin dodaje i da su svijeće prekrasan način da svome domu date odgovarajuću energiju za svako godišnje doba, primjerice da u njemu bude udobno tijekom zime i razigrano tijekom ljeta.

Napravite jedno brzinsko čišćenje

Sljedeće na listi je brzinsko čišćenje i rješavanje nereda kojeg je stvarno lako ukloniti. Pospremite sve ono što se može pospremiti u nekoliko minuta. Ako su deke razbacane po naslonjačima, lijepo ih preklopite i vratite na njihovo mjesto. Protresite jastuke i lijepo ih složite, te obrišite površine u prostoriji u kojoj ćete ugostiti svoje goste, primjerice stolić za kavu u dnevnom boravku ili radne površine u kuhinji. Brzinsko usisavanje pomoći će da prostorije izgledaju čišće.

Dekorirajte uz čišćenje  

Dok pospremate, usput i uredite svoj dom. Izvadite deke ako su uredno složene u ormaru ili komodi za odlaganje, te ih prebacite preko naslonjača ili stolice, što će dati dodatnu dozu udobnosti u prostor.

Pripremite nekoliko zalogaja za vaše goste

Put do svačijeg srca je uvijek kroz hranu, stoga im pripremite nekoliko ukusnih zalogaja. Bez obzira na to što imate, čips, perece ili možda čak sastojke da napravite male sendviče, servirajte im to na pladnju. Bilo da kasnije planirate veći obrok ili ne, ovo će sasvim sigurno razveseliti vaše goste.

Stavite u uporabu barska kolica (ako ih imate)

Barska kolica posljednjih su godina u trendu što se tiče uređenja prostora, a ako ih imate, sad će vam dobro doći. Čak i ako nemate baš kolica, gostima će se svidjeti što ste ipak pripremili kutak s pićima. Jednostavno ih posložite na kakav stolić, lijepo ga uredite, a možete pronaći i poslužiti kakav dobar koktel.

Imajte pri ruci jednostavne komade koje možete lako postaviti na stol   

Ako imate dovoljno vremena da stignete pripremiti obrok i stol za svoje goste, imamo nekoliko prijedloga što možete napraviti. Kad postavljate stol, koristite jednostavne komade koje možda već imate kao što su podmetači, ili možda kakav zabavan stolnjak ili čaše za piće. Za hranu odaberite neko brzo predjelo ili onu hranu koja se lako priprema i ne iziskuje mnogo kuhanja. Drveni podlošci koji su u posljednje vrijeme vrlo popularni laki su za pripremanje sira, krekera, mesnih narezaka i sličnog, što će vašim gostima ostaviti dojam da ste se baš potrudili kako biste ih lijepo ugostili.

Ništa ne ostavlja ljepši dojam kao što to radi svježe cvijeće

Svježe rezano cvijeće ili zelenilo odličan je način da se prostorija čini svježom i čistom. Ako ste u gužvi, možete koristiti cvijeće iz svog vrta ukoliko ga imate, i dodajte ga na razna mjesta u svom domu.

Izvor: https://www.thespruce.com/how-to-prep-home-for-guests-5221949

Pročitajte još

Novi krug subvencija za stambene kredite

Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama objavila je prošlog tjedna vijest da posljednji krug subvencija za stambene kredite...

Komentari

Povezano

Novi krug subvencija za stambene kredite

Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama objavila je...

5 znakova da je došlo vrijeme za zamjenu usisavača

Usisavač je jedan od najvažnijih aparata u svakom kućanstvu....

Ostanimo povezani!

Pratite nas i na Instagramu