Predmeti koje biste trebali pospremiti i u svom domu ih držati izvan vidokruga

Prenatrpan držač kuhinjskog pribora ili zamršeni kablovi pokraj stalka za televizor možda vam ne smetaju kad ste sami kod kuće. Lako ih je zanemariti, ali radi vlastite razine stresa i kako biste imali što manje za čistiti ako vam se najave gosti, neke je predmete bolje držati izvan vidnog polja.

Više je načina na koje možete smanjiti pretrpanost i određene predmete držati podalje od pogleda. Lakše je reći nego napraviti, ali doista postoje trikovi i savjeti kako biste bili uspješni u tome.

Predmeti koji su vrijedni skrivanja u domu

Neki predmeti su očitiji od drugih kada birate što ćete držati izvan vidokruga. Zaliha toaletnog papira i donje rublje vjerojatno su već pohranjeni u ormarima ili ladicama u spavaćoj sobi. Međutim postoje i oni predmeti koji stvaraju prekomjeran nered, mogu izazvati blagu neugodu kada svrate prijatelji i doprinose općem osjećaju nereda.

Profesionalna organizatorica Joanna Wirick preporučuje da skrivene držite (ako je moguće) različite kablove, kuhinjski pribor, rublje i različize upakirane kućanske zalihe. Nekoliko je razloga zašto su ove stavke na vrhu njezine liste, od boje i izgleda ovih predmeta, do njihovih nezgrapnih oblika i veličina koje zauzimaju prostor. Uz njih tu su i kućanski aparati. Skrivanje uređaja kao što su toster, blender, mlin ili kuhalo za vodu, omogućuje da vaši pultovi budu čisti i bez nereda.  Ako vam je prostor ograničen i nedostaje vam mjesta u ormarima ili smočnici, ne brinite. Pokušajte sakriti bar one aparate koje rijetko koristite.

Kako ih organizirati i pospremiti?

Znati što treba sakriti je prvi korak, a pronalaženje pravih metoda za skrivanje je drugi. Sljedeći trikovi pretvorit će pretrpanu ladicu ili pod u kupaonici u čist prostor kakav ste oduvijek zamišljali.

Hrpe punjača, kablova i drugih elektroničkih dodataka mogu biti frustrirajući. Bitni su za svakodnevno funkcioniranje, ali definitivno nisu najugodnije stvari za gledanje. Organizator kabela bit će spas u prostorijama u kojima se  različiti kablovi nalaze po podu, iza televizora, laptopa i slično.  

Kada je u pitanju organizacija kuhinjskog pribora, Wirick predlaže da ih držite u ladici umjesto na pultu. Razdjelnici su savršeni za vilice, noževe i žlice, a postoje i veće inačice za lopatice i ostale predmete potrebne za kuhanje. Ako nemate dovoljno prostora, uložite u odgovarajući set od samo nekoliko dijelova pribora, te izbjegavajte veća pakiranja.

Odjeća, ručnici i plahte se skupljaju brže od bilo čega drugog i te hrpe se često ostavljaju na komodama, krevetima i podovima. Većina ljudi ne misli da trebaju sakriti svoje rublje, međutim, to je kategorija koja se često ostavlja na otvorenom kada ne bi trebala, kaže Wirick. Hrpe prljave odjeće mogu se skupljati u spavaćim sobama, a hrpe čistog rublja mogu ostati u košarama za rublje, naslagane na vrh komode ili stolicama. Stavite prljavu odjeću u koš, ponovno objesite i preklopite sve što je djelomično čisto, a čisto rublje odmah pospremite.

Povremeno će neke sobe izgledati neuredno unatoč tome što su čiste i jednostavno nećete znati zašto je tome tako. U tim slučajevima to može biti više vizualna stvar nego fizički nered. Sve proizvode koji su zapakirani, kao što su sapuni, trebalo bi prenijeti u spremnike za ponovno punjenje, objašnjava Wirick, što čini veliku razliku i ostavlja dojam da je prostorija urednija.

Izvor: https://www.thespruce.com/things-you-should-never-store-in-the-open-5222981

Pročitajte još

Novi krug subvencija za stambene kredite

Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama objavila je prošlog tjedna vijest da posljednji krug subvencija za stambene kredite...

Komentari

Povezano

Novi krug subvencija za stambene kredite

Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama objavila je...

5 znakova da je došlo vrijeme za zamjenu usisavača

Usisavač je jedan od najvažnijih aparata u svakom kućanstvu....

Ostanimo povezani!

Pratite nas i na Instagramu