6 ideja za balkonska vrata za dizajniranje zanimljivog interijera

Balkoni su više nego ikad postali važna mjesta u modernim domovima. Oni su prolaz u vanjski svijet, a pravi izbor dizajna balkonskih vrata može vam pomoći da odlučite kako da preobrazite prostor kad se za tim ukaže potreba. Ranije je većina kuća imala balkonska vrata čiji su okviri bili izrađeni od drveta. Iako su ona i dalje vrlo dobar izbor, postoji još mnogo opcija između kojih možete izabrati kad tražite najbolji dizajn balkonskih vrata za svoj dom. Ako dobro izaberete, u svom domu ćete imati pregršt sunčeve svjetlosti i zraka, što ima izuzetne prednosti za svaki dom.

Dizajn kliznih staklenih vrata za balkon

U većini modernih stanova možemo pronaći klizna staklena vrata s metalnim okvirima i ona mogu biti odličan izbor za vaš dom. Ovisno o veličini balkona i prostoriji iz koje se na njega izlazi, te ukoliko za to postoji mogućnost, možete postaviti i staklenu stijenu. Na ovaj način ćete u svoj dom propustiti dovoljno svjetla i zraka.

Izvor: Pinterest

Francuska drvena vrata za vaš balkon   

Francuska vrata s drvenim okvirima daju klasičan ugođaj. Ovakva dvostruka vrata mogu se otvoriti prema unutra ili van, ili oboje. Izaberite ih prema prostoru koji imate. Francuska vrata propuštaju manju količinu svjetlosti u odnosu na staklenu stijenu, stoga su preporuka za one stanove koji već imaju dovoljno svjetla.

Izvor: Pinterest

Staklena vrata koja se mogu otvoriti

Umjesto kliznih staklenih vrata možete odabrati moderan dizajn balkonskih staklenih vrata. Okvir ovakvih vrata obično je izrađen od metala, te se možete odlučiti za crnu ili bijelu boju ovisno o tome koju paletu boja imate u svom prostoru. Vrata koja se otvaraju prema unutra ili van su prikladna za prostrane balkone tako da otvorena ne zauzimaju puno prostora.

Izvor: Pinterest

Dizajn sklopivih balkonskih vrata  

Idealna su za manje prostore i dobra su alternativa ako ne želite imati klizna vrata. Vrata se otvaraju iz niše u stropu. Ako tražite vrata koja vam neće cijelo vrijeme biti na putu, onda je ovakav dizajn odličan odabir za vas.

Izvor: Pinterest

Klizna staklena vrata s drvenim okvirom

Klizna staklena vrata su najčešći odabir za balkone, a ako imate više prostora možete se odlučiti za klizna staklena vrata postavljena u drveni okvir. Bit će teža od običnih, ali će osigurati da ostanu funkcionalna.

Izvor: Pinterest

Preporuka je da se odlučite za klizna vrata ako imate manji prostor. Za vrata koja se mogu otvoriti prema unutra ili van je najbolje da se odlučite ako vam pritom neće stvarati nikakvu prepreku. Ako živite u mjestu koje je izloženo vlazi ili većim količinama kišnih oborina, možda će biti bolje da izbjegnete drvene okvire vrata jer se zbog vlage mogu napuhnuti, promijeniti boju, a zahtjevnija su i za održavanje.

 Prilikom uređenja interijera, dizajnu balkonskih vrata se rijetko pridaje pažnja. Stil svojih balkonskih vrata možete uskladiti s cjelokupnim stilom interijera vašeg doma, kao i s očekivanom funkcionalnošću u smislu raspoloživog prostora.

Izvor: https://www.designcafe.com/blog/home-interiors/balcony-door-design-ideas/

Pročitajte još

Novi krug subvencija za stambene kredite

Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama objavila je prošlog tjedna vijest da posljednji krug subvencija za stambene kredite...

Komentari

Povezano

Novi krug subvencija za stambene kredite

Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama objavila je...

5 znakova da je došlo vrijeme za zamjenu usisavača

Usisavač je jedan od najvažnijih aparata u svakom kućanstvu....

Ostanimo povezani!

Pratite nas i na Instagramu