Završen sedmi po redu poziv za subvencioniranje stambenih kredita s dosad najvećim brojem prijava

Iza nas je još jedan krug prijava za subvencionirane stambene kredite, na koji je ove godine pristiglo najviše zahtjeva do sad, njih čak 5.870. Od početka provođenja ove mjere 2017. godine, 22.000 mladih obitelji je riješilo svoje stambeno pitanje, a tijekom tog perioda rođeno je oko 5.300 djece. Poziv je bio otvoren od 21. ožujka do 22. travnja ove godine.

U Ministarstvu prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine svjesni su da osigurana sredstva neće biti dovoljna s obzirom na broj pristiglih zahtjeva, te je dogovoreno da se osiguraju za sve zahtjeve koji budu odobreni.

Objavljene su i neke dodatne informacije vezane uz sam poziv pa je tako poznato da je do trenutka zaključenja ovog članka obrađeno više od 3200 zahtjeva, odobreno je njih 3.143, 51 je na dopuni, 3 su odbijena, dok su odustala 3 podnositelja zahtjeva.

Prosjek godina podnositelja su 33 godine. Prosječna mjesečna rata ili anuitet iznosi 398 eura odnosno 3.010 kuna, od kojih subvencija iznosi 135 eura odnosno 1.020 kuna. Prosječni iznos subvencioniranog kredita je 78.500 eura, a rok trajanja kredita su 22 godine. Efektivna kamatna stopa iznosi prosječno 2,08%, a nominalna kamatna stopa je 1.97% godišne.

Na poziv su se mogli prijaviti svi građani mlađi od 45 godina koji u svom vlasništvu nemaju kuću ili stan. Za svako živorođeno ili usvojeno dijete, kao i za sve podnositelje zahtjeva koji u trenutku podnošenja imaju djecu, subvencioniranje se produžuje za dvije godine po djetetu. U slučaju da podnositelj zahtjeva ima člana u obiteljskom domaćinstvu koji ima utvrđen invaliditet veći od 50% tjelesnog oštećenja, subvencioniranje se također produžuje za dvije godine.

Izvor: https://mpgi.gov.hr/vijesti-8/obradjeno-3-200-zahtjeva-za-subvencionirane-stambene-kredite/14556

Pročitajte još

Novi krug subvencija za stambene kredite

Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama objavila je prošlog tjedna vijest da posljednji krug subvencija za stambene kredite...

Komentari

Povezano

Novi krug subvencija za stambene kredite

Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama objavila je...

5 znakova da je došlo vrijeme za zamjenu usisavača

Usisavač je jedan od najvažnijih aparata u svakom kućanstvu....

Ostanimo povezani!

Pratite nas i na Instagramu