8 sobnih biljaka s ružičastim listovima

Ružičasta boja nikad ne dosadi. Neke njezine nijanse su više u trendu od ostalih, kao što je nijansa millenial pink, ali uvijek je boja ta koja postavlja trend. Ljudi koji su obožavatelji ružičaste boje jednako kao i kućnih biljaka su pravi sretnici jer je zaista velik broj biljaka koje imaju ružičaste listove.

Ružičaste biljke pravo su osvježenje u carstvu zelenila i učinit će svaku kolekciju biljaka još ljepšom, a ako svoju želite povećati, donosimo ideje u nastavku članka. 

Fitonija (Fitonnia)

Fitonije su predivne biljke. Imaju nevjerojatne listove čiji uzorak podsjeća na vene. Dolaze u mnogo različitih boja, ali najljepša je, naravno, ružičasta. Male su biljke i odlične su za terarije, vole indirektnu sunčevu svjetlost i vlažnu zemlju. Znat ćete kad ih trebate zalijati jer će im se listovi opustiti, ali nakon što ih zalijete, opet će se vratiti. Odličan su izbor za ljude koji nikad prije nisu imali biljke.

Izvor: Pinterest

Stromanthe triostar

Šaroliki listovi ove biljke su zadivljujući. Kombinacija bijele, zelene i ružičaste može se vidjeti na cijelom listu, s obje strane. Porijeklom su iz prašume, pa vole biti na mjestu gdje je toplo i vlažno. Vole jarko, neizravno svjetlo, a prije zalijevanja pazite da je gornji centimetar tla suh.

Izvor: Pinterest

Kalateja (Calathea Pinstripe)

Kalateje su jako izbirljive, pa ako niste baš uspješni u održavanju biljaka na životu, ova biljka nije pravi izbor za vas. Postoji niz različitih vrsta kalateja koje su ružičaste, tako da imate veliki izbor. Calathea ornata omiljena je zbog svojih prugastih ružičastih listova. Kalateje vole jarko, neizravno svjetlo i vlažnost. Ako u kupaonici imate prozor koji je dobro osvjetljen, to mjesto je odlično za njih.

Izvor: Pinterest

Kaladij (Caladium)

Kaladij je jako zanimljiva biljka koja uspjeva i u otvorenim i zatvorenim prostorima. Može ih se naći u različitim bojama, a postoje čak i one koje imaju u potpunosti ružičaste listove. Ako ih uzgajate u zatvorenom, najbolje je da ih držite na dobro osvjetljenom mjestu, ali izvan direktne sunčeve svjetlosti. Vole da se zemlja dobro osuši prije zalijevanja.

Izvor: Pinterest

Singonij (Syngonium podophyllum)

Singonij je biljka o kojoj je jednostavno brinuti i kojoj ne treba puno sunca. Dolazi u nijansama zelene i ružičaste. Ako želite da joj listovi budu stvarno ružičasti, držite ju što bliže neizravnom svjetlu. Ne treba ih prečesto zalijevati, otpilike jednom tjedno tijekom proljeća i ljeta, te jednom u dva tjedna tijekom jeseni i zime.

Izvor: Pinterest

Tradeskancija (Tradescantia)

Postoji nekoliko lijepih vrsta biljke tradeskancija koje imaju ružičasto lišće. Relativno su jednostavne za njegu i mogu se vrlo lako razmnožavati. Vole primati svijetlu, neizravnu sunčevu svjetlost i ne vole da im se tlo potpuno osuši.

Izvor: Pinterest

Flamingov cvijet (Anthurium andraeanum)

Tehnički gledano, flamingov cvijet ima zelene listove i ružičasti cvijet, ali morali smo ga uvrstiti na popis jednostavno jer je divan. Ružičasta boja je toliko jarka da će vam biti teško odvratiti pogled jednom kad procvijeta. Kada se pravilno o njoj brine, može cvjetati cijele godine, a svaki cvat traje oko tri mjeseca. Vole visoku vlažnost i jako neizravno svjetlo. Zalijevajte ih tek nakon što se površinski dio zemlje u kojoj se nalaze potpunosti osuši.

Izvor: Pinterest

Filodendron ”Pink Princess” (Philodendron erubescens ”Pink Princess”)

Prekrasna biljka s velikim listovima koji su ružičasti i zeleni. Malo su skuplje biljke u odnosu na ostalu ponudu, ali mislimo da se isplati zbog toga koliko su prekrasne. Vrlo je lako brinuti o njima. Vole jarko neizravno svjetlo i dobro prozračeno tlo. Zalijevajte biljku kada se gornji dio zemlje u kojoj se nalaze osuši.  

Izvor: Pinterest

Izvor: https://www.thespruce.com/houseplants-with-pink-leaves-5225424

Pročitajte još

Novi krug subvencija za stambene kredite

Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama objavila je prošlog tjedna vijest da posljednji krug subvencija za stambene kredite...

Komentari

Povezano

Novi krug subvencija za stambene kredite

Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama objavila je...

5 znakova da je došlo vrijeme za zamjenu usisavača

Usisavač je jedan od najvažnijih aparata u svakom kućanstvu....

Ostanimo povezani!

Pratite nas i na Instagramu