Na koje još načine možete izložiti svoje carstvo biljaka osim na stalku?

Kad imate bogatu kolekciju biljaka, jednom ćete sigurno ostati bez slobodnog mjesta na koje ih možete staviti. U današnjem članku donosimo nekoliko jedinstvenih načina kako ih možete izložiti. Neke je jednostavno provesti u djelo, dok su drugi stvarno kreativni, pa ćete morati upotrijebiti svoje ”uradi sam” vještine.

Iskoristite tronožac ili stolicu bez naslona 

Umjesto da koristite uobičajen stalak za biljke, postavite ih na tronožac ili stolicu bez naslona. Vrlo su korisni ako biljke želite smjestiti u kut prostorije, ali da nisu na podu. Veće primjerke stavite iza, a manje naprijed, jer će na taj način biti lakše zalijevati ih.  Osim toga, i vaši podovi će biti čišći.

Izvor: Pinterest

Objesite ih na šipke na prozoru

Viseće biljke trebaju više prostora, a najbolje mjesto za njih je prozor. Kad kažemo prozor, mislimo baš na prozor. Upotrijebite svoje šipke na prozoru kako biste na njih objesili biljke.  Možete kupiti kukice koje će vam omogućiti da lakše objesite držače za biljke kao što su makrame ili viseće posude. Pobrinite se da na prozor stavljate samo one biljke koje mogu podnijeti određenu količinu svjetlosti na pojedinom prozoru. Objesite ih na različitim duljinama i tako ćete dobit jedan lijep, cvjetni prozor.

Izvor: Pinterest

Postavite zateznu šipku između dva zida

Imate prozor bez šipke? Ne brinite, jer uvijek možete nabaviti zateznu šipku koju ćete postaviti između dva zida. Ovo je još jedan fantastičan način da izložite svoje viseće biljke. Puzavci, penjačice, filodendroni i ceropegije su odličan izbor za ovu ideju, jer će imati dovoljno prostora za rast i širenje.

Izvor: Pinterest

Napravite zid od biljaka uz pomoć perforirane ploče

Perforirane ploče nisu izvrsne samo za spremišta i njihovu organizaciju, već su i kreativan način da izložite biljke. Na ploču možete pričvrstiti male posude ili upotrijebiti kukice da objesite držač za biljke. Pripazite samo ako koristite plastične posudice i pričvrstite ih na kukicu, da ne sadite biljke direktno u njih. Upotrijebite dodatnu posudu kako biste biljke mogli izvaditi, zaliti i pustiti ih da se ocijede. Ne želite da korijenje leži u vodi, jer tako štetite biljkama.

Izvor: Pinterest

Objesite biljke na granu, umjetnu ili pravu

Ako težite istinski prirodnom uređenju svog doma, uvijek možete objesiti biljke s grane. Možete kupiti već gotove grane ili napraviti zabavan DIY projekt i sami ju napraviti. Pobrinite se da ju dobro očistite uklanjanjem kore i brušenjem, a zatim možete izbijeliti granu tako da budete sigurni da ste se riješili svih štetočina. Obojite ju ili ostavite kakva jest, objesite na zid i upotrijebite vješalice za izlaganje biljaka.

Izvor: Pinterest

Koristite ljepljive trake i kuke

Ovaj savjet je namijenjen za penjavice i puzavce. Biljku ćete morati postaviti na stalak za ovu, a prava čarolija u ovom izlošku je ono što stvarate pomoću ljepljivih traka ili kuka. Usmjeravajući biljku da raste prema gore, po zidovima u visinu možete stvoriti vlastitu unutarnju džunglu. Vidjeli smo neke stvarno prelijepe lukove iznad vrata koje su ljubitelji biljaka stvorili usmjeravanjem stabljike uz pomoć ljepljive trake ili kukica.

Izvor: Pinterest

Izložite ih na kaminu

Iako neki tvrde da je kamin samo još jedna polica u prostoriji, i ona se može lijepo iskoristiti. Naime, otkrili smo da je kamin posebno mjesto za biljke. Ovisno o širini i duljini kamina, možete dodati puno biljaka i učiniti ga središnjom točkom prostorije. Biljkama se sviđa biti zajedno. Ovako stvarate mikroklimu i povećavate vlažnost u prostoru, te svojim biljkama dajete malo dodatne ljubavi i pažnje.

Izvor: Pinterest

Postavite ih na hrpu knjiga

Istaknite svoju omiljenu biljku tako da složite nekoliko knjiga i stavite biljku na vrh. Ako se bojite da ćete oštetiti svoje knjige, ovo je izvrstan način za izlaganje nekih reznica u jedinstvenom staklenom spremniku. Osim toga, razmnožavanje vaših biljaka izvrstan je način da proširite svoju kolekciju. Zašto onda ne biste napravili zaista jedinstven aranžman s reznicama od nekih vama najdražih biljaka?

Izvor: Pinterest

Oslonite se na spremnike za pohranu koje možete objesiti na svoja vrata

Dostupno je toliko sjajnih spremnika za pohranu na vratima koji stvaraju prostor za biljke koji inače ne biste mogli koristiti. Okomito postavljanje izvrstan je način da maksimalno iskoristite prostor. Jednom kad postavite, izgledat će kao da ste napravili zid od biljaka.

Izvor:   https://www.thespruce.com/ways-to-display-plants-5224086

Pročitajte još

Novi krug subvencija za stambene kredite

Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama objavila je prošlog tjedna vijest da posljednji krug subvencija za stambene kredite...

Komentari

Povezano

Novi krug subvencija za stambene kredite

Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama objavila je...

5 znakova da je došlo vrijeme za zamjenu usisavača

Usisavač je jedan od najvažnijih aparata u svakom kućanstvu....

Ostanimo povezani!

Pratite nas i na Instagramu