Novi javni poziv za prodaju stanova u državnom vlasništvu

Ministarstvo prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine raspisalo je novi javni poziv za podnošenje ponuda za kupnju stanova u državnom vlasništvu. Ponude će se zaprimati do 28. lipnja, a uvjeti su nepromijenjeni u odnosu na prijašnje raspisane pozive. Najpovoljniji ponuditelj je onaj koji ponudi najveću cijenu u kunama, ali ona mora biti veća od početne. Ponude sa stranim valutama neće se razmatrati. Svaki ponuditelj može dati više ponuda za istu nekretninu, te će se  valjanom smatrati samo ona s najvećim ponuđenim iznosom. Isto tako svaki ponuditelj može dati ponude za više stanova, a u tom slučaju sve moraju biti odvojene u posebnim omotnicama. Jamčevina će se odabranom ponuditelju uračunati u kupoprodajnu cijenu, a svim ostalim ponuditeljima bit će vraćena. Ponuditelji koji odustanu gube pravo na povrat jamčevine. Ugovor o kupoprodaji sastavit će Ministarstvo, a rok za potpisivanje je 8 radnih dana od dana dostave ugovora. Ponuditelj će morati sam snositi troškove procjene vrijednosti stana i izradu energetskog certifikata.

Na prodaju je stavljeno ukupno 12 stanova koji se nalaze u Rijeci, Dubrovniku, Kaštel Štafiliću, Osijeku i Zagrebu.

Površinom najveći stan od 46.97 m2, nalazi se u Kaštel Štafiliću u Bijačkoj ulici. Cijena mu iznosi 436.000,00 HRK. Najmanji stan je garsonijera površine  16.20 m2 koja se nalazi u Zagrebu, u prizemlju zgrade u Štoosovoj ulici. Najnižu početnu cijenu od  181.000,00 HRK ima stan u Strossmayerovoj ulici u Rijeci, površine 34.63 m2.

 Ponude će se javno otvarati u prostorijama Ministarstva u ulici Republike Austrije u Zagrebu, prilikom čega mogu osobno biti nazočni ponuditelji, osobe koje su ovlastili i javnost.

Više informacija dostupno je na:  https://mpgi.gov.hr/vijesti-8/prodaju-se-stanovi-u-drzavnom-vlasnistvu-prijave-se-zaprimaju-do-28-lipnja-2022/14649

Pročitajte još

Novi krug subvencija za stambene kredite

Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama objavila je prošlog tjedna vijest da posljednji krug subvencija za stambene kredite...

Komentari

Povezano

Novi krug subvencija za stambene kredite

Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama objavila je...

5 znakova da je došlo vrijeme za zamjenu usisavača

Usisavač je jedan od najvažnijih aparata u svakom kućanstvu....

Ostanimo povezani!

Pratite nas i na Instagramu