6 grešaka koje činite pri skandinavskom uređenju doma

Skandinavsko uređenje doma je popularno posljednjih godina u cijelom svijetu, ali kako možete znati jeste li pravilno prilagodili estetiku u svom domu? Znate li koje su uobičajene pogreške koje ljudi rade kad se odluče za skandinavsko uređenje doma? Tri stručnjaka za uređenje doma procijenila su koji su najčešći problemi koji se događaju kad uvode skandinavski stil u svoj dom, koje možete saznati u nastavku članka isto kao i savjete kako ih riješiti.

Uređenje samo u bijeloj boji

Krystal Dahaby vodi Instagram profil o uređenju doma i smatra uvriježeno mišljenje da sve mora biti u bijeloj boji da bi se moglo nazvati skandinavskim uređenjem, uobičajenom zabludom. Nije protiv odmicanja od neutralnih boja kad prihvaća ovu estetiku dizajna. Skandi stil je savršena osnova za naglašavanje nekih boja, bilo da se radi o nekom umjetničkom djelu, jastucima ili navlakama, pa čak i tepihu. Ne mora biti jednostavno i minimalno da bi bilo skandi.

Aimee Allerton, također vodi profil o uređenju doma i slaže se da kad je u prostoru sve bijelo, on djeluje hladan i nenadahnut. Sa skandinavskim interijerom i osjećajem topline u domu dobro se slažu bež i prljavo bijele palete boja.

Izvor: Pinterest

Inkorporiranje samo drvenog namještaja

Samo razmislite o svim drugim završnim obradama koje još možete izabrati osim drvenog namještaja. Dahaby se slaže da je prekrasna drvena završna obrada jedan od glavnih značajki skandinavskog stila, ali se sasvim sigurno mogu dodati i drugi materijali poput mramora i metala.

Izvor: Pinterest

Usmjerivanje samo prema minimalizmu

Allerton je primijetila da su neke prostorije u skandinavskom stilu toliko minimalne da izgledaju pomalo jednodimenzionalno i hladno. To se lako može popraviti dodavanjem različitih tekstura. Iako su minimalni čisti prostori bitan element skandinavskog stila, različite teksture i materijali bitni su za dodavanje topline. Tepih sa teksturom, lanene zavjese i udoban komad namještaja donijet će skladnu ravnotežu u prostoriji.

Izvor: Pinterest

Mišljenje da je skandi stil previše skup

Ne morate misliti da morate bankrotirati kako biste u svom domu imali skandinavski stil uređenja. Jedno od njegovih glavnih načela jest manje je više, jer sve bi trebalo ionako biti minimalno i funkcionalno u prostoru. Pogledajte što možete iskoristiti od onoga što već i imate. Unesite prirodu u prostor uz pomoć što više prirodnog svjetla, unesite i biljke, a zatim izaberite nekoliko ključnih komada namještaja, predlaže Allerton.

Isključivanje osobnosti iz prostora

Skandinavski prostori trebali bi biti puni osobnosti, kaže Kristina Rasmussen iz The Scandinavian Stylist. Pinterest i Instagram mogu biti sjajna mjesta za dobivanje inspiracije. Skandinavcima je vrlo važno da ostanu vjerni sebi i stoga njihovi domovi odražavaju njih same. Osobnost se može odraziti na ono što volite gledati, koje materijale volite dodirivati, zvukove u vašem domu, kao i miris i svjetlost. U pravoj skandinavskoj modi to znači zaobići prolazne stilove. Izbjegavajte brze trendove i jeftine plastične proizvode i fokusirajte se na autentičnost prirodnih materijala.

Izvor: Pinterest

Previše stiliziran prostor  

Ako pokušavate postići ”show home” izgled, fokus se tada pomiče isključivo na skandinavsku estetiku, a funkcionalnost i protok mogu biti zaboravljeni, smatra Rasmussen. Domovi su namijenjeni tome da u njima netko živi. Skandinavska filozofija je kvaliteta ispred kvanitete. Možete izraditi plan kako želite da izgleda vaš budući životni stil. To olakšava prepoznavanje stvari koje su bitne za životni stil koji želite i izbjegavanje nereda i stvari koje vam zapravo nisu potrebne. Pomoću ovog plana razmislite o tome kako želite iskoristiti svaku prostoriju u svom domu. Razmišljajte o svom životu i poslu dok prolazite kroz svoj dom – što radite kad prvi put uđete kroz vrata, imate li određena mjesta za svaku stvar?

Izvor: Pinterest

Nadamo se da će vam ovi savjeti pomoći kako da funckionalnije uredite svoj dom i da nećete odustati od skandinavskog stila.

Izvor:    https://www.thespruce.com/scandinavian-decorating-mistakes-5271252

Pročitajte još

Novi krug subvencija za stambene kredite

Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama objavila je prošlog tjedna vijest da posljednji krug subvencija za stambene kredite...

Komentari

Povezano

Novi krug subvencija za stambene kredite

Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama objavila je...

5 znakova da je došlo vrijeme za zamjenu usisavača

Usisavač je jedan od najvažnijih aparata u svakom kućanstvu....

Ostanimo povezani!

Pratite nas i na Instagramu