6 ideja za minimalističko uređenje kuhinje

Vjerujemo da mnogi od vas vole provoditi vrijeme u kuhinji i pripremati ukusnu hranu. Ponekad čak i ako imate blagovaonicu, volite popiti kavu ili pojesti nešto na brzinu baš u kuhinji. Ako je u vašem domu ona mala i imate osjećaj da nikad ne izgleda dobro zbog svih kućanskih uređaja i predmeta koje ste nakupili, možda biste trebali razmisliti o minimalističkom uređenju. Minimalizam nam pomaže da se fokusiramo na ono što je važno, što nam je doista potrebno i omogućava da se riješimo onog što nije. Na prvo mjesto uvijek je najbolje staviti funkcionalnost u kuhinji, a zatim osmisliti kako ćete je dekorirati.

Uobičajeni elementi minimalizma u kuhinji uključuju neutralne boje, jednostavno skladištenje, skrivanje što je više moguće predmeta iza kuhinjskih ormarića, bez vidljivih oznaka proizvoda, čiste linije, prirodno svjetlo, otvoren prostor bez nereda, pokoja biljka ili cvijet, ali ništa previše, vrlo ograničena paleta boja, bez puno dodataka, aerodinamični sudoperi, rezervne otvorene police bez nereda i kućanski aparati pospremljeni u kuhinjskim ormarićima.

Dodatno vam u današnjem članku donosimo 6 minimalističkih ideja uz pomoć kojih ćete dizajnirati kuhinju na jednostavan način.

Pospremite kuhinjske aparate i uređaje koje ne koristite svakodnevno. Primjerice ako ne koristite blender, toster ili sokovnik baš svaki dan, pospremite ih u kuhinjske ormariće.

Otvorene police koristite štedljivo. Mnogi ljudi u kuhinjama s otvorenim policama na njih nagomilaju razne predmete zbog čega se čini da je cijela kuhinja u neredu i kaosu. Najbolje je da na njih stavite samo predmete koje često koristite jer će inače skupljati prašinu i masnoću, tako da pohranjivanje predmeta na otvorenim policama nije nikako dobra ideja. Otvorene police su lijepo mjesto za biljke ili uredno posložene kuhinjske ručnike. Ne morate ih popuniti samo zato što su prazne, zapamtite, više je manje.

Izvor: Pinterest

Sakrijte ulja i začine. Ako ste od onih koji iznad štednjaka drže svoju kolekciju začina, predlažemo da ih pospremite negdje gdje će vam biti na dohvat ruke kada kuhate.

Izvor: Pinterest

Postavite sebi pitanje što zapravo koristite i trebate. Odlično pitanje, zar ne? Pogledajte što sve imate u ormarićima, na policama, ispod sudopera, u smočnici i ladicama. Zapitajte se što od svega toga zapravo koristite. Ako neke predmete nikad ne koristite i uvijek nađete opravdanje ili izliku da ih ipak zadržite, možda je sad vrijeme da ih se ipak riješite.

Izvor: Pinterest

Neka sve bude neutralno. Za minimalistički izgled poželjno je da sve bude u neutralnim bojama. Boje kao što su kaki, sivi, crni i pješčani tonovi su poželjne boje. Ideja je izbjeći primarne boje poput crvene, žute i plave. Čak bi i vaše cvijeće trebalo biti neutralno. Možda zvuči pretjerano, ali doista se na ovaj način može postići umirujuć i opuštajuć prostor. Nedovoljno mjesta na radnoj površini gdje pripremate hranu nikako ne može pozivati i mamiti vas da pripremite ukusan obrok.

Izvor: Pinterest

Što više prirodnog svjetla, to bolje. Za minimalističku kuhinju, najbolje je ukloniti zavjese i sve tkanine na prozorima. Zadržite samo jednostavnu roletu kako biste si u večernjim satima omogućili privatnost. Vaša će kuhinja izgledati još svjetlije i čišće uz prirodno svjetlo.

Izvor:  https://www.decor8blog.com/blog/2022/4/19/6-minimalist-kitchen-ideas

Pročitajte još

Novi krug subvencija za stambene kredite

Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama objavila je prošlog tjedna vijest da posljednji krug subvencija za stambene kredite...

Komentari

Povezano

Novi krug subvencija za stambene kredite

Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama objavila je...

5 znakova da je došlo vrijeme za zamjenu usisavača

Usisavač je jedan od najvažnijih aparata u svakom kućanstvu....

Ostanimo povezani!

Pratite nas i na Instagramu