Do kraja tjedna traje natječaj za zakup 32 poslovna prostora

Još je nekoliko dana preostalo do završetka trećeg ovogodišnjeg javnog natječaja za zakup poslovnih prostora u vlasništvu države. Ponuđena su 32 prostora u 11 hrvatskih gradova: Zagrebu, Bjelovaru, Petrinji, Osijeku, Belom Manastiru, Rijeci, Kastvu, Cresu, Zadru, Splitu i Dubrovniku.

U prostorima je dozvoljeno obavljanje svih djelatnosti sukladno propisima. Najpovoljnijeg ponuditelja bira trgovačko društvo Državne nekretnine d.o.o..

Ugovor o zakupu poslovnog prostora potpisuje se s najpovoljnijijim ponuditeljem na 10 godina, te će biti solemniziran kod javnog bilježnika o trošku ponuditelja. Ugovor se smatra važećim od dana solemnizacije kod javnog bilježnika. Zakupnik nikako nije ovlašten davati predmet zakupa u podzakup, u protivnom se ugovor raskida te se plaća ugovorna kazna u iznosu 6 mjesečnih zakupnina.

Zakupnik je oslobođen plaćanja zakupnine za prvi mjesec zakupa, tijekom kojeg je predviđeno njegovo uređenje i stavljanje u funkciju, te se ugovorom obvezuje da za to neće proći više od tri mjeseca. Premda mu se ostavlja mogućnost uređenja prostora, ono ne obuhvaća radove kojima se mijenja konstrukcija, raspored, površina, namjena ili vanjski izgled poslovnog prostora, a za koje mora dobiti suglasnost zakupodavca.

Između ostalog, ugovorom će se regulirati uvjeti održavanja i korištenja poslovnim prostorom, djelatnost kojom će se zakupnik baviti u prostoru i način godišnjeg usklađivanja cijene zakupa s rastom troškova života. Osim toga mora ugovoriti i policu osiguranja kojim će se prostor osigurati od požara i drugih uobičajenih rizika, ali koja će pokrivati i izvanugovornu odgovornost za štetu koju bi zakupnik mogao prouzročiti trećim osobama, uključujući i zaposlenike.

Natječaj završava u petak, 8. srpnja, a više informacija možete doznati na sljedećoj poveznici: https://hr-nekretnine.hr/natjecaji/natjecaj-za-zakup-poslovnih-prostora-3-22/

Pročitajte još

Novi krug subvencija za stambene kredite

Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama objavila je prošlog tjedna vijest da posljednji krug subvencija za stambene kredite...

Komentari

Povezano

Novi krug subvencija za stambene kredite

Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama objavila je...

5 znakova da je došlo vrijeme za zamjenu usisavača

Usisavač je jedan od najvažnijih aparata u svakom kućanstvu....

Ostanimo povezani!

Pratite nas i na Instagramu