Do kraja tjedna traje natječaj za zakup 32 poslovna prostora

Još je nekoliko dana preostalo do završetka trećeg ovogodišnjeg javnog natječaja za zakup poslovnih prostora u vlasništvu države. Ponuđena su 32 prostora u 11 hrvatskih gradova: Zagrebu, Bjelovaru, Petrinji, Osijeku, Belom Manastiru, Rijeci, Kastvu, Cresu, Zadru, Splitu i Dubrovniku.

U prostorima je dozvoljeno obavljanje svih djelatnosti sukladno propisima. Najpovoljnijeg ponuditelja bira trgovačko društvo Državne nekretnine d.o.o..

Ugovor o zakupu poslovnog prostora potpisuje se s najpovoljnijijim ponuditeljem na 10 godina, te će biti solemniziran kod javnog bilježnika o trošku ponuditelja. Ugovor se smatra važećim od dana solemnizacije kod javnog bilježnika. Zakupnik nikako nije ovlašten davati predmet zakupa u podzakup, u protivnom se ugovor raskida te se plaća ugovorna kazna u iznosu 6 mjesečnih zakupnina.

Zakupnik je oslobođen plaćanja zakupnine za prvi mjesec zakupa, tijekom kojeg je predviđeno njegovo uređenje i stavljanje u funkciju, te se ugovorom obvezuje da za to neće proći više od tri mjeseca. Premda mu se ostavlja mogućnost uređenja prostora, ono ne obuhvaća radove kojima se mijenja konstrukcija, raspored, površina, namjena ili vanjski izgled poslovnog prostora, a za koje mora dobiti suglasnost zakupodavca.

Između ostalog, ugovorom će se regulirati uvjeti održavanja i korištenja poslovnim prostorom, djelatnost kojom će se zakupnik baviti u prostoru i način godišnjeg usklađivanja cijene zakupa s rastom troškova života. Osim toga mora ugovoriti i policu osiguranja kojim će se prostor osigurati od požara i drugih uobičajenih rizika, ali koja će pokrivati i izvanugovornu odgovornost za štetu koju bi zakupnik mogao prouzročiti trećim osobama, uključujući i zaposlenike.

Natječaj završava u petak, 8. srpnja, a više informacija možete doznati na sljedećoj poveznici: https://hr-nekretnine.hr/natjecaji/natjecaj-za-zakup-poslovnih-prostora-3-22/

Pročitajte još

Cijene nekretnina nezaustavljivo rasle i u prvom ovogodišnjem tromjesečju

Prvi ovogodišnji kvartal donio je nastavak rasta cijena nekretnina. Izvješće Državnog zavoda za statistiku pokazuje da su cijene nekretnina...

Komentari

Povezano

Cijene nekretnina nezaustavljivo rasle i u prvom ovogodišnjem tromjesečju

Prvi ovogodišnji kvartal donio je nastavak rasta cijena nekretnina....

Drveće u dvorištu – što sve morate uzeti u obzir

Ljubitelji uređenih vrtova i dvorišta složit će se da...

Rashladite spavaću sobu uz pomoć ovih savjeta

Ljeta su ispunjena zabavom i stvaranjem uspomena, kao što...

Ostanimo povezani!

Pratite nas i na Instagramu