Objavljeni novi javni pozivi za kupnju nekretnina u državnom vlasništvu

Ministarstvo prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine raspisalo je nove javne pozive za kupnju poslovnih prostora i nekretnina koji su u vlasništvu Republike Hrvatske. Pristigle ponude za kupnju poslovnih prostora otvarat će se javno na adresi Ministarstva, 21. rujna u 11h, dok će se ponude za kupnju nekretnina otvarati 20. rujna u 11h. Sve ponude koje stignu nakon rokova neće biti uzete u razmatranje, ali će biti otvorene i neće biti vraćene ponuditelju.

Uvjeti za ponuditelje ostaju nepromijenjeni u oba poziva.

Ponuđeni poslovni prostori nalaze se u Zagrebu, Karlovcu, Puli, Rijeci i Virovitici. Površinom i cijenom najmanji i najjeftiniji prostori nalaze se u Virovitici. Radi se o dvije garaže čije su površine 15 m2 i 21,25 m2. Prva se nalazi na Trgu Ante Starčevića i početna cijena je 27.400,00 HRK, dok se druga nalazi u Pejačevićevoj ulici, te cijena iznosi 38.700,00 HRK.

Najviši početni iznos od 353.000,00 HRK traži se za garažu u Zagrebu koja se nalazi na adresi Krležin Gvozd i površine je 33 m2.

U Japodskoj ulici u Puli nalazi se najveći poslovni prostor ponuđen u ovom krugu površine 66,54 m2 s terasom 19,22 m2, a njegova početna cijena je 321.000,00 HRK.

Drugi raspisani poziv je onaj za kupnju nekretnina, točnije građevinskih zemljišta u vlasništvu države. Zemljišta se nalaze na otocima Murteru, Krku i Viru, općinama Sveti Lovreč, Oprtalj i Rasinja, te u Bujama, Puli, Kaštel Sućurcu, Čakovcu i naselju Cerovac.

Najviši početni iznos ima građevinsko zemljište u Kaštel Sućurcu koje je površine 3.530 m2 i iznosi 3.590.000,000 HRK.

U općini Rasinja ponuđeno je najveće građevinsko zemljište koje obuhvaća 68 katastarskih čestica čija je ukupna površina 103.648 m2.

Kupac u oba poziva snosi troškove procjene nekretnine, a kod kupnje građevinskih zemljišta morat će platiti i naknadu za izdvajanje nekretnine iz šumsko-gospodarskog područja Republike Hrvatske.

Više informacija može se pronaći na sljedećim poveznicama:

https://mpgi.gov.hr/natjecaji/nekretnine-13546/kupnja-poslovnih-prostora-u-vlasnistvu-republike-hrvatske-2-22/javni-poziv-za-kupnju-poslovnih-prostora-u-vlasnistvu-republike-hrvatske-2-22/14746

https://mpgi.gov.hr/natjecaji/nekretnine-13546/kupnja-nekretnina-u-vlasnistvu-republike-hrvatske-2-22/javni-poziv-za-podnosenje-ponuda-za-kupnju-nekretnina-u-vlasnistvu-rh-2-22/14767

Pročitajte još

Novi krug subvencija za stambene kredite

Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama objavila je prošlog tjedna vijest da posljednji krug subvencija za stambene kredite...

Komentari

Povezano

Novi krug subvencija za stambene kredite

Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama objavila je...

5 znakova da je došlo vrijeme za zamjenu usisavača

Usisavač je jedan od najvažnijih aparata u svakom kućanstvu....

Ostanimo povezani!

Pratite nas i na Instagramu