14 načina na koje možete urediti svoj radni stol

Bilo da već godinama radite od kuće ili ste počeli tek nedavno, jedno je sigurno – ponedjeljak je dovoljno turoban i bez da sjedate za dosadan, tužan radni stol. Uredite svoj stol na način koji će vas inspirirati i motivirati čak i kad zapnete na zadacima koji nisu toliko uzbudljivi.

Niste sigurni gdje početi? Od minimalističkog do maksimalističkog, i svega između, pronašli smo neke vesele i kreativne načine za uređenje radnog prostora kod kuće.

Dodajte malo boje

Uparite jednostavni, elegantni stol i minimalističke dodatke s odvažnim zidnim muralom ili umjetničkim djelom. Birajte boje koje će unijeti smirenost u vaš radni dan kao što su zelena, plava, ljubičasta ili siva kako biste svom stolu podarili zen atmosferu.

Izvor: Pinterest

Otputujte – barem u mislima

Kad imate užurbani raspored s uzastopnim sastancima i neprekidnim popisom obaveza, bijeg na plažu ili u vaš omiljeni grad može vam se činiti nedostižnim. Zašto ne biste prigrlili svoju žudnju za putovanjem nekim zabavnim dekorom? Dajte svoj radnom prostoru ugođaj plaže uz pomoć namještaja od trske, mini palmom i istrošenim drvetom, ili se inspirirajte slikom svog najdražeg grada, odnosno njegovim najpoznatijim arhitektonskim dostignućima ili mjestima koja morate posjetiti. Samo zato što ste fizički zapeli na poslu, to ne znači da i u mislima morate biti tamo (ili bar ne punih osam sati dnevno).

Izvor: Pinterest

Pokažite svoje blagdansko raspoloženje

Nevažno o kojem se blagdanu radi, ništa vas ne može razveseliti na dosadnom sastanku više od blagdanskog ugođaja. Ukrasite svoj radni prostor mini bundevicama, tikvicama i svijećom jesenskog mirisa za Noć vještica, ili minijaturim božićnim drvcem i božićnim žaruljicama za božićne blagdane. Proslavite dan zaljubljenih papirnatim ukrasom u obliku srca kojeg ćete sami izraditi. Čak i ako nećete uzeti slobodan dan za proslavu blagdana, najmanje što možete učiniti jest proslaviti ga uz nekoliko ukrasa na svom stolu.

Izvor: Pinterest

Odaberite umirujuću paletu boja

Ako vam je radno vrijeme uvijek užurbano, to ne mora značiti da tako mora izgledati i vaš radni prostor. Odlučite se za jednostavnu, umirujuću paletu boja s neutralnim nijansama i prirodnim teksturama. Stol u boji prirodnog drveta s dodacima u različitim nijansama bijele, sive, bež ili smeđe boje čine odličnu kombinaciju. Dodajte biljke kao prirodni detalj i otvorite prozore za malog svježeg zraka.

Dodajte svježe cvijeće

Ako ste i vi od onih kojima počne padati koncentracija nakon ručka, pokušajte dodati svježe rezano cvijeće u lijepoj vazi na svoj stol. Ono će unijeti malo boje i razveseliti prostor, a mogu biti i izvrstan poticaj kada vas umor počne svladavati ili posegnete za popodnevnom kavom.

Izvor: Pinterest

Isprobajte jednostavnu paletu boja s puno tekstura

Na minimalističku paletu boja veliki utjecaj imaju namještaj i dodaci u različitim teksturama. Pokušajte upariti elegantan metalni stol sa stolicom od trske ili ratana u istoj paleti boja, te uz to postavite zlatne dodatke. Uvijek preporučujemo da ubacite i biljku o kojoj se lako brinuti.

Birajte minimalizam

Vaša radna površina ne mora biti prekrivena koječime da bi bila inspirativna tijekom radnog dana. Jednostavan radni stol u prirodnim bojama uparen s crno-bijelim dodacima u različitim teksturama dodaje obilje vizualnog interesa bez zatrpavanja malog prostora. Ako želite dodati neko umjetničko djelo, ali nemate mjesta na svom stolu, razmislite o uređenju zida koji imate pred sobom. To je jednostavan, moderan način koji štedi prostor za dodavanje malo inspiracije.

Eksperimentirajte s maksimalizmom

Dugi radni dan (ili tjedan) mnoge od nas može ostaviti bez inspiracije. Rješenje je da obložite svoj radni stol svim stvarima koje vas inspiriraju – od biljaka, slika, umjetničkih djela do potrepština koje možete koristiti za crtanje tijekom dana.

Izvor: Pinterest

Dodajte biljke o kojima se lako brinuti

Ako vam biljke baš i ne uspijevaju, dobra vijest je da postoje one koje zahtjevaju malo održavanja poput kaktusa i sukulenata, koje su izvrsno rješenje za zelenilo na radnom stolu. Štoviše, prave biljke mogu poboljšati kvalitetu zraka u vašem radnom prostoru.

Dovedite prirodu u svoj dom

Biti zaglavljen unutar četiri zida dok je vani prekrasno vrijeme nešto je najgore što se može dogoditi. Potencijalno rješenje može biti da u svoj radni prostor unesete teksture drveta, biljke i fotografije svojih omiljenih mjesta u prirodi.

Izvor: Pinterest

Uklonite distrakcije bez da vam bude dosadno u prostoru

Mnogima može biti teško usredotočiti se na posao kad je radni prostor pretrpan ili kad su dodaci za stol jednostavno mnogo zanimljiviji od radnog zadatka koji nam predstoji. Jednostavan bijeli radni stol s osnovnim potrepštinama, poput udobne stolice, prijenosnog računala i pribora za pisanje može se dotjerati svježe rezanim cvijećem ili mirisnom svijećom.

Uključite u dekorativne komade svoje omiljeno umjetničko djelo

Čak i najjednostavniji radni prostor može dobiti malo boje i osobnosti s uokvirenom fotografijom ili slikom. Bilo da se radi o omiljenoj obiteljskoj fotografiji ili slici koju je vaše dijete nacrtalo na satu likovnog, dodavanjem omiljenog umjetničkog djela na svoj stol možete oživjeti prostor i držat će vas inspiriranima cijeli dan.

Izvor: Pinterest

Prigrlite svoj mali prostor

Čak i najmanji radni prostori mogu imati veliki utjecaj s pravim dodacima, kao što su pletene zidne zavjese, apstraktna umjetnička djela i biljke koje zahtijevaju malo održavanja. Ako imate mali radni prostor, ali želite maksimalno iskoristiti dodatke, držite se stavki slične palete boja. Ukrašavanje vašeg stola s previše različitih boja može biti vizualno uznemirujuće i ometati vas te učiniti da prostor izgleda još manji.

Izvor: Pinterest

Kombinirajte različite stilove

Samo zato što je vaš stol super moderan, to ne znači da i vaši dodaci moraju biti takvi. Pokušajte kombinirati moderan radni stol sa starinskim ili tradicionalnim vazama, svjetiljkama ili umjetninama kako biste dobili zanimljivu mješavinu boja, uzoraka i tekstura. Ako imate tradicionalni radni stol, stavite na njega modernu svjetiljku u obliku kugle, elegantne vaze ili sat.  

Izvor: https://www.thespruce.com/desk-decor-ideas-5089198

Pročitajte još

Novi krug subvencija za stambene kredite

Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama objavila je prošlog tjedna vijest da posljednji krug subvencija za stambene kredite...

Komentari

Povezano

Novi krug subvencija za stambene kredite

Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama objavila je...

5 znakova da je došlo vrijeme za zamjenu usisavača

Usisavač je jedan od najvažnijih aparata u svakom kućanstvu....

Ostanimo povezani!

Pratite nas i na Instagramu