Cijene novih stanova u Hrvatskoj 20% više nego prošle godine

Državni zavod za statistiku objavio je podatke o cijenama novih stanova koje se odnose na prvo polugodište ove godine. Iz njih je vidljivo da je prosječna cijena jednog kvadrata novog stana u prvih šest mjeseci iznosila 16.058 kuna, što je povećanje od 20% u odnosu na isto razdoblje prošle godine. U gradu Zagrebu prosječna cijena je iznosila 18.492 kune, a u ostalim naseljima 13.155 kune.

Ako se cijene gledaju prema prodavateljima stanova, trgovačka društva i druge pravne osobe prodavali su nove stanove čija je cijena u gradu Zagrebu iznosila 18.560 kuna po kvadratu, dok je u ostalim naseljima cijena iznosila 13.554 kuna po kvadratu.

POS je prodavao nove stanove po cijeni od 7.861 kune po kvadratu u Zagrebu, a u ostalim naseljima po 9.838 kune po kvadratu.

Ukupno je u Hrvatskoj prodano 1869 novih stanova u prvom polugodištu ove godine, čija ukupna korisna površina iznosi 126.515 m2. U Zagrebu su prodana 989 nova stana ukupne korisne površine 68.818 m2, a u ostalim naseljima bilo ih je 880 s ukupnom korisnom površinom od 57.697 m2.

Izvor: Državni zavod za statistiku

Pročitajte još

Lake kućne preinake za koje vam ne treba gotovo nikakav alat

Zabava i uzbuđenje tijekom preuređenja i zadovoljstvo koje dolazi nakon završetka projekta, neprocijenjivi su. Ponekad je renoviranje doma zastrašujuće,...

Komentari

Povezano

Lake kućne preinake za koje vam ne treba gotovo nikakav alat

Zabava i uzbuđenje tijekom preuređenja i zadovoljstvo koje dolazi...

Što je parcelacija zemljišta?

Parcelacija zemljišta je postupak kojim se katastarske čestice mogu...

Ljeto je gotovo – iz ljetnih selimo u jesenske dekoracije

Mnogima je jesen najljepše godišnje doba, a kako i...

Ostanimo povezani!

Pratite nas i na Instagramu