Ljeto je gotovo – iz ljetnih selimo u jesenske dekoracije

Mnogima je jesen najljepše godišnje doba, a kako i ne bi bilo sa svim svojim šarenilom i potrebom da se udobno smjestimo unutar svoja četiri zida. Vrijeme je da razmislite o tome kako ćete pripremiti svoj dom za jesensko doba. Ako još uvijek niste spremni u potpunosti prigrliti jesen u svom domu, postoje i neki suptilniji načini da to napravite. Postoji nekoliko jednostavnih načina za prijelaz s ljetnog uređenja na jesenski.

Promijenite posteljinu

Vrijeme je da se pozdravite s prozračnom i osvježavajućom posteljinom, jer noći su sve hladnije i polako ćemo sve više posezati za udobnim i toplim pokrivačima. Pametno je pripremiti se za hladne noći u nadolazećim tjednima pa tako predlažemo da stavite pamučne plahte ili prebacite poplun ili deku preko kreveta za veću udobnost.

Zamijenite ljetno cvijeće jesenskim

Kako vrijeme postaje hladnije, zamijenite bukete svježeg cvijeća suhim grančicama, cvijećem ili pampas travom. Osim što je prikladno za sezonu, uštedjet ćete i novac jer će trajati mjesecima.

Izvadite deke i pokrivače

Ako ste netko kome je stalno hladno, možda tijekom cijele godine držite deke negdje blizu sebe. Za jesenske dane predlažemo pleteni pokrivač zahvaljujući kojem ćete se osjećati lijepo i udobno. Odaberite onaj koji nadopunjuje ostale dekoracije, te ga ležerno prebacite preko naslonjača u dnevnom boravku ili kreveta.

Podignite raspoloženje uz jesenske mirise

Svijeće s mirisom bundeve nezaobilazne su u ovo doba, ali bilo koje da odaberete, sigurno će vas veseliti u mjesecima koji nam dolaze. Stavite svijeće svuda po svom domu, a ljetne svijeće koje niste iskoristili do kraja pospremite za sljedeće ljeto.

Izvor: Pinterest

Svijećnjaci će ove godine biti među trendi dekoracijama

Svijećnjaci su obavezni za jesensko uređenje doma. Odaberite neke mjedene primjerke koje zaista možete izložiti bilo gdje. Izgledat će šarmantno na kuhinjskom stolu, stoliću za kavu ili barskim kolicima. S dobrim parom svijećnjaka ne može pogriješiti. Kako biste upotpunili izgled, uzmite svijeće u lijepoj jesenskoj nijansi, poput nježno narančaste ili bogate bordo boje.

Izvor: Pinterest

Zamijenite jastučnice na ukrasnim jastučićima

Na početku jeseni možete staviti neke neutralne nijanse kao što je zagasito zelena, dok kasnije možete odabrati boju hrđe. Najlakši su način za napraviti malu promjenu u domu, lako se mogu pospremiti i ne morate ih kupovati iznova za svako godišnje doba, već ih možete koristiti kroz duži period.

Izvor: Pinterest

Dodajte u svoj dom slike s temom pejzaža

Pejzaži su prava klasika i imaju toliko lijepih nijansi boja koje su savršene za jesensko doba. Gotovo sigurno ćete ih naći na buvljacima i starinskim trgovinama, a druga je opcija da na internetu potražite fotografije koje izgledaju kao prava platna. Ispišite ih nekoliko i stavite u zlatne okvire koje možete postaviti na kamin, police ili radni stol.

Izvor: https://theeverygirl.com/summer-to-fall-home-decor/

Pročitajte još

Novi krug subvencija za stambene kredite

Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama objavila je prošlog tjedna vijest da posljednji krug subvencija za stambene kredite...

Komentari

Povezano

Novi krug subvencija za stambene kredite

Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama objavila je...

5 znakova da je došlo vrijeme za zamjenu usisavača

Usisavač je jedan od najvažnijih aparata u svakom kućanstvu....

Ostanimo povezani!

Pratite nas i na Instagramu