Lake kućne preinake za koje vam ne treba gotovo nikakav alat

Zabava i uzbuđenje tijekom preuređenja i zadovoljstvo koje dolazi nakon završetka projekta, neprocijenjivi su. Ponekad je renoviranje doma zastrašujuće, možda jednostavno nemate vremena, novca ili energije, ali ipak žudite za promjenom. Srećom, potpuno je moguće stvoriti osjećaj nečeg novog u vašem domu bez stresa izazvanog dugotrajnim i temeljitim renovacijama.

Iako vam za obavljanje posla može biti potrebno nekoliko osnovnih stvari, nećete morati nabaviti pilu ili bušilicu, a još manje učiti kako koristiti novi alat ako nemate vremena. Predlažemo šest vrlo laganih projekata uz pomoć kojih ćete malo renovirati svoj dom.

Promijenite zavjese i zastore

Linda Haase, viša dizajnerica interijera kaže da je moguće renovirati dom bez da vam je potreban bilo kakav alat i zbog kojeg morate potrošiti pravo malo bogatstvo. Najbolji primjer za to su zavjese. Jednostavne su i jeftine za postavljanje, pa su sjajni projekti za sve one koji su novi u svijetu uređenja doma, kaže Haase. Nakon što ih postavite, atmosfera i stil prostorije mogu se trenutno promijeniti.

Izvor: Pinterest

Objesite slike ili napravite galeriju na zidu

Prazni zidovi su još jedno mjesto gdje se može pronaći inspiracija za uređenje doma. Možda je vrijeme da konačno razmislite o postavljanju galerije fotografija na tom jednom zidu koji vam stoji prazan. Ne morate brinuti niti o pronalaženju čekića ni čavala, jer ljepljive kukice postavljanje čine jednostavnim. Također su idealni za stvaranje novih skladišnih prostora za druge predmete u vašem domu. Kukice su savršene za vješanje stvari poput slika, ključeva, nakita i sl., koje nemaju svoje predviđeno mjesto u domu.

Izvor: Pinterest

Naljepnice kao jednostavno rješenje umjesto skupog mijenjanja pločica

Inspirirani ste pločicama u mediteranskom stilu ili ste oduševljeni klasičnim izgledom pločica u  podzemnoj željeznici? Niste jedini. Pločice su prekrasan način da vizualno osvježite kuhinju ili kupaonicu. Iako jedva čekate vidjeti krajnji rezultat, možda se nećete htjeti upuštati u postupak fugiranja i izravnavanja koji dolazi s tim. Iskusna dizajnerica interijera Bridgette Pridgen kaže da biste zato trebali razmisliti o ljepljivim pločicama.

Razmislite o bojanju zidova

Ovo je možda projekt o kojem ste već razmišljali. Pridgen kaže da je bojanje jedna od najboljih ideja za male kućne renovacije koja zahtjeva vrlo malo alata. Potrebni su vam boja, kist ili valjak, a trenutno će preobraziti sobu, čak i ako se radi o bojanju manjih detalja. Koristiti možete i sprej kojim možete obojiti ormariće ili kvake. Mat crna nijansa izvrstan je izbor za dobivanje čistog bezvremenskog izgleda.

Osim unutarnjih prostorija, obojiti možete i ulazna vrata te ih ukrasiti kako biste svom ulazu dali lijep izgled za ugodnu dobrodošlicu. Za uređenje ulaznih vrata isprobajte monokromatsku paletu boja ili jarku boju da oživite raspoloženje.

Bojanje ormarića ili otoka u vašoj kuhinji još je jedna prilika za uređenje prostorije koja ne zahtjeva puno posla.

Izvor: Pinterest

Nemojte zanemariti vanjske detalje

Slično kao unutarnje ručke i kvake, i vanjski detalji su bitni. Sprejem obojite vanjsku kvaku vrata ili pločicu s kućnim brojem, ili čak poštanski sandučić. Ako je boja već u potpunosti nestala ili ste možda raspoloženi da akciju renoviranja ipak odvedete korak dalje, možete urediti i trijem ili terasu.

Izvor: Pinterest

Ugradite rasvjetu ispod ormarića  

Ovaj projekt možda zvuči komplicirano, ali daleko je od toga, smatra Rick Berres, vlasnik Honey-Doersa. Zapravo je pretjerano reći ugraditi, već se prekrasna rasvjeta ispod ormarića može zalijepiti za dno vaših kuhinjskih ormarića. Jednostavno odlijepite traku otkrivajući ljepilo i zalijepite je na donju stranu svog ormarića. To je relativno jednostavan projekt za započeti i završiti u jednom danu tijekom vikenda. Ako nikada niste imali mali luksuz rasvjete ispod ormarića, jednom kad isprobate nikada se više nećete htjeti vratiti na ono kako je bilo prije.

Izvor: Pinterest

Izvor: https://www.thespruce.com/easy-home-renos-without-tools-6501197

Pročitajte još

Novi krug subvencija za stambene kredite

Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama objavila je prošlog tjedna vijest da posljednji krug subvencija za stambene kredite...

Komentari

Povezano

Novi krug subvencija za stambene kredite

Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama objavila je...

5 znakova da je došlo vrijeme za zamjenu usisavača

Usisavač je jedan od najvažnijih aparata u svakom kućanstvu....

Ostanimo povezani!

Pratite nas i na Instagramu