Znakovi da je došlo vrijeme da zamijenite svoje staro posuđe

Ako već neko vrijeme razmišljate o kupnji novog posuđa, ali još niste ništa odlučili, poznato nam je to. Odbacivanje i traženje novog kuhinjskog posuđa često se može činiti kao zastrašujući zadatak s obzirom na to da vjerojatno imate puno komada koji su preživjeli mnoge selidbe i premještanja, a pritom se čini da su još iskoristivi. Međutim, dobro nije dovoljno kad dođe vrijeme za postavljanje stola jer željet ćete se pobrinuti da se vaša kolekcija posuđa sastoji isključivo od komada koje volite i koristite svakodnevno. Nastavite čitati koja su to četiri jasna znaka da je vrijeme da što prije zamijenite posuđe.

Vaše je posuđe oštećeno

Prvo i najvažnije, svo posuđe koje je vidjelo bolje dane treba otići. Jednostavno se riješite posuđa koje je okrhnuto, napuknuto ili je znatno promijenilo boju. Takvi komadi ispunili su svoju svrhu i više im nije mjesto na vašem stolu. Odvojite malo vremena da pregledate svoje kuhinjske ormariće i odredite što više nećete koristiti.

Izvor: Pinterest

Ne vesele vas više komadi koje imate

Dizajnerica kućnih dodataka i stručnjakinja za organizaciju zabavnih događaja Joanna Buchanan, koja je nedavno dizajnirala i lansirala prekrasno posuđe inspirirano vrtnim zabavama, čvrsto vjeruje da biste se trebali radovati vađenju posuđa iz ormarića kada dođe vrijeme za postavljanje stola. Ako to nije slučaj, smatra da je to znak koji pokazuje da vam je dosadilo ono što imate i vrijeme je za promjenu. Možda ste do sad imali tanjure s uzorcima? Pokušajte ih zamijeniti jednobojnima, ili obrnuto, ako ste imali obične bijele tanjure, odaberite neke s uzorkom koji vam se sviđa.

Posjedujete posuđe koje vam je dragocjeno

Prilikom promjene posuđa, nećete tražiti samo znakove prekomjerne upotrebe. Ako nedovoljno koristite posuđe koje imate pri ruci, to može značiti rastanak s njim ili jednostavno poticaj da povećate svoju kolekciju. Ne posežete li za određenim kompletom posuđa kad postavljate stol za društvo ili zabavu jer se bojite da će se razbiti ili ga ne želite ručno prati, možda je vrijeme da potražite alternativu, smatra Emma Allen, osnivačica lifestyle butika Hammett. Prošli su dani kad se otmjeno posuđe koristilo u posebnim prilikama.

Dizajner Barry Goralnick slaže se u tome i smatra da su mnogi naslijedili fini porculan od svojih roditelja, djedova i baka. Često je bogato ukrašen, iznimno tradicionalan i rijetko korišten. Vrijeme je za kupnju posuđa koje odražava našu vlastitu osobnost. Moderni porculan namijenjen je svakodnevnoj upotrebi i može se prati u perilici posuđa. Naravno, dodaje on, možda bi bilo vrijedno zadržati nekoliko posebnih starinskih komada i uklopiti ih u vaš stol za posebniji izgled. Ako odaberete jednostavne uzorke, oni se često lijepo miješaju i slažu sa starijim komadima. Budući da objedovanje priziva neka od najboljih i najemotivnijih sjećanja iz naše prošlosti, savršena je prilika za stvaranje novih uspomena na dragocjenim obiteljskim večerama.

Izvor: Pinterest

Vaša kolekcija posuđa je rasparena

Staro posuđe često podrazumijeva posjedovanje mnogih neusklađenih komada. Što duže čekate, nakupit će se više neusklađenih komada sve dok jednog dana ne dobijete pretrpani nered posuđa, pribora za jelo i staklenog posuđa koje vam zatrpava ormare.

Naravno to ne znači da se morate odvojiti od kompletnog posuđa koje imate, ali ima nečeg zadovoljavajućeg u tome da imate pri ruci onaj koji volite. Možda imate nekoliko komada koje ste naslijedili ili kupili prije mnogo godina. Svatko treba komplet odgovarajućeg posuđa u svom ormariću, napominje Allen. Ne mora biti skup ili otmjen, ali će pomoći tome da se svaki obrok osjeća posebnim.

Izvor: Pinterest

Izvor: https://www.thespruce.com/signs-its-time-for-new-dishes-5441594

Pročitajte još

Novi krug subvencija za stambene kredite

Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama objavila je prošlog tjedna vijest da posljednji krug subvencija za stambene kredite...

Komentari

Povezano

Novi krug subvencija za stambene kredite

Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama objavila je...

5 znakova da je došlo vrijeme za zamjenu usisavača

Usisavač je jedan od najvažnijih aparata u svakom kućanstvu....

Ostanimo povezani!

Pratite nas i na Instagramu