Uredite svoje police i osmislite dekor koji će biti u centru pažnje na vašim stolovima

Lijepo uređene police i pomno osmišljen dekor na stolu uvijek će privlačiti poglede vaših gostiju. Pritom je važno imati individualnost i slijediti osobne elemente u uređenju doma. Vaš bi dekor trebao odražavati tko ste i što volite. Slijedite ove jednostavne savjete kako biste uredili svoj prostor i pronašli svrhu svojim praznim policama i dosadnim prostorima.

Stiliziranje polica

Počnite s praznom policom. Ako su vam police prepune ili se na njima nalaze svakojake sitnice, počnite s uklanjanjem svega i krenite ispočetka. To će vam pomoći da skupite sve predmete koje imate i razmislite kako ćete dalje.

Nakon što ste razmotrili što sve posjedujete, tri omiljena komada stavite svaki na zasebnu policu. Na taj ćete ih način razvojiti i dati im vlastiti fokus.

Izvor: Pinterest

Na stražnju stranu police naslonite umjetničko djelo koje vam se sviđa. Dajte svojim policama malo boje odnosno varijacije u obliku i ispričajte priču. Uređene police mogu biti sjajne za započeti razgovor. Ako su stilizirane s namjerom, u konačnici će zaintrigirati vaše goste.

Nemojte ih pretrpavati. Uobičajena pogreška koju ljudi rade je apsolutni niz nasumičnih komada i previše svega na jednoj polici. Nemojte se iznenaditi jer u ovom slučaju manje je doista više. Rasporedite ih u slojeve i uključite i one komade s visinom i dimenzijama, jer to će vam pomoći da ispunite prostor, a ne pretrpavanje police dekoracijama.

Izvor: Pinterest

Složite svoje knjige vodoravno kako biste stvorili određenu visinu i postavite svoje ukrasne komade ili zelenilo na vrh.

Uključite različite oblike tekstura. Možete koristiti zelenilo, keramičke komade ili knjige, što vašim policama daje osjećaj života i kretanja.

Pokušajte stilizirati svoje police u skupinama od tri komada, sve na različitim visinama. Ovo će vašoj polici dati malo vizualnog interesa i omogućiti da se pogled kreće na različitim mjestima.

Izvor: Pinterest

Uključite komade koji su vam značajni. Na kraju krajeva, te komade ćete gledati svaki dan, stoga prikupite predmete koje ste pronašli ili skupili na svojim putovanjima, ili vam jednostavno nešto znače. Ovako ćete vašim policama dati mnogo veću dubinu.

Ako vam je na policama ostalo praznog prostora koji biste željeli popuniti, učinite to pomoću knjiga tako što ćete ih okrenuti da se vide stranice umjesto hrptova.

Izvor: Pinterest

Fotografirajte svoje police iz daljine i promotrite fotografiju, te pogledajte gdje ih možete poboljšati.  Ponekad pomaže odmaknuti se nekoliko koraka i pogledati izdaleka. Za stiliziranje ne morate imati određeni razlog ili točnu formulu, samo premjestite stvari i budite kreativni dok vam sve ne bude kako želite, imajući na umu ove savjete. Na kraju krajeva, police su sjajan komad namještaja jer ih je lako mijenjati kako se mijenjaju godišnja doba ili čak vaš stil.

Kako kreativno osmisliti središnje dekoracije za stol?  

Dekoracija na vašem stolu može odražavati vaš stil i stvoriti osjećaj udobnosti i svrhe. Impresionirajte sebe ili svoje goste uređenjem tako što ćete slijediti tri važna savjeta.

Držite se određene teme i dajte joj dubinu

Ako imate stol u kuhinji koji želite malo urediti i dolaze vam gosti kojima želite poslužiti hranu, iskoristite ovu priliku da napravite impresivnu središnju dekoraciju u svojoj kuhinji. Započnite slaganjem potrebnih namirnica za posluživanje u slojevima i nadogradite ih s dodatnom teksturom poput zelenila ili posuđa potrebnog za posluživanje.

Uzmite omiljene komade i izložite ih u neparnim brojevima

Kao i kod uređenja polica i stiliziranja uz pomoć osobnih predmeta, nema točne formule kako ih posložiti. Ovdje se morate igrati s onim što imate, komadima koje volite i stvoriti promišljenu žarišnu točku.

Izvor: Pinterest

Stvorite atmosferu

Ako imate kutak za čitanje, postavite ton i raspoloženje u ovom prostoru stilizirajući ga svojim omiljenim udobnim dekama, knjigama, nekim lijepim cvijećem, svjetlom svijeća i ambijentalnim osvjetljenjem. Pomoći ćete tijelu i umu da se opuste i vodit će vas svakog dana na to udobno mjesto u vašem domu.

Izvor: Pinterest

Izvor: https://courtneyturk.com/tips-for-shelf-styling-creating-a-thoughtful-vignette/

Pročitajte još

Novi krug subvencija za stambene kredite

Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama objavila je prošlog tjedna vijest da posljednji krug subvencija za stambene kredite...

Komentari

Povezano

Novi krug subvencija za stambene kredite

Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama objavila je...

5 znakova da je došlo vrijeme za zamjenu usisavača

Usisavač je jedan od najvažnijih aparata u svakom kućanstvu....

Ostanimo povezani!

Pratite nas i na Instagramu