Čista kuća u posljednji trenutak – brze strategije čišćenja za predblagdansku sezonu  

Čišćenje vašeg doma prije blagdana, bilo da je zbog gostiju, organiziranja božićne zabave ili da biste napravili mjesta za nove stvari, nije mali podvig. Završiti s tim zadatkom na vrijeme može se činiti kao teško ostvarivo, ali ne mora tako biti. Ne morate potrošiti baš svaki slobodan trenutak na čišćenje. 

Bailey Carson, voditeljica čišćenja u aplikaciji Handy koja nudi razne kućanske usluge, ima savjete za čišćenje u zadnji tren kako bi blagdansku sezonu učinili opuštenijom i urednijom. Bez obzira na to imate li pet sati ili pet minuta da se uhvatite ukoštac s brzim čišćenjem, ovi vam savjeti mogu pomoći da svaki trenutak iskoristite na najbolji način.

Fokusirajte se na veće stvari

Počnite s velikim stvarima koje vam uzrokuju najviše stresa, poput natrpanog kuhinjskog stola ili stolice na kojoj ima toliko stvari da se ne može koristiti. Jednom kad to riješite, osjećat ćete se uspješno i nadahnuto da se pozabavite nečim drugim.

Vizualni nered je ono što vaš dom čini neurednim. Ako učinite da taj nered nestane, čak i ako je to jedna stvar koju napravite, može vam pomoći da se vaš dom čini urednijim.

Stavite kao prioritet određene prostorije u svom domu

Nema potrebe da si namećete dodatni stres kako biste svaku prostoriju u svom domu doveli do savršenstva, pogotovo kad znamo da ćete najviše vremena provesti u kuhinji.  Fokusirajte se na one prostorije u kojima ćete provoditi većinu vremena okruženi svojim prijateljima i obitelji. Carson predlaže da započnete s kuhinjom, kupaonicom i sobama u kojima će prespavati vaši gosti.

Ne ustručavajte se zatražiti pomoć

Ako ste u stisci s vremenom, ne oklijevajte predugo da biste zatražili pomoć. Obratite se članovima svoje obitelji, na kraju krajeva, nered je i njihov. Ukoliko vam to još uvijek nije dovoljno, unajmite servis za čišćenje ili zamolite prijatelje ili susjede za pomoć. Pronađite način da im se zahvalite za njihovu pomoć, kao što je poziv na kavu i kolače, ili neki mali znak pažnje.

Radite više zadataka odjednom

 Očajna vremena zahtjevaju očajne mjere. Obrišite kuhinjske podove za vrijeme dok se kolačići peku, ili očistite i oribajte kadu ili tuš kad se tuširate. Kad se lista zadataka čini predugom, najbolje je kombinirati neke zadatke kako biste brži završili s poslom.

Nemojte biti previše ambiciozni

Isprobavanje nove metode čišćenja ili rješavanje velikog nereda nije najbolje obavljati pred sam početak božićne zabave koju ćete možda organizirati. Pokretanje programa samočišćenja pećnice ili pranje prilaza nikako nisu zadaci koje biste trebali obavljati prije zabave.

Kompleksniji projekti ne samo da će vam utrošiti vrijeme, već bi vam mogli napraviti i još više posla. Umjesto toga se fokusirajte na zadatke za koje znate da ćete ih moći brzo i jednostavno riješiti.

Izvor: https://www.realsimple.com/home-organizing/cleaning/cleaning-tips-holidays

Pročitajte još

Novi krug subvencija za stambene kredite

Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama objavila je prošlog tjedna vijest da posljednji krug subvencija za stambene kredite...

Komentari

Povezano

Novi krug subvencija za stambene kredite

Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama objavila je...

5 znakova da je došlo vrijeme za zamjenu usisavača

Usisavač je jedan od najvažnijih aparata u svakom kućanstvu....

Ostanimo povezani!

Pratite nas i na Instagramu