Novi natječaj za prodaju državnih stanova traje do 9. siječnja 2023. godine

U posljednjem ovogodišnjem javnom pozivu za kupnju stanova u državnom vlasništvu Ministarstvo prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine stavilo je u ponudu osam državnih stanova koji se nalaze u Zagrebu, Varaždinu i Osijeku.

Uvjeti su ostali nepromijenjeni u odnosu na prethodne objavljene javne pozive. S obzirom da nam slijedi uvođenje službene valute eura, bitno je istaknuti da na ponudi za kupnju stana ponuđeni iznos kupoprodajne cijene i dalje mora biti u kunama. Kako je navedeno u općim uvjetima postupka javnog prikupljanja ponuda, najpovoljniji ponuditelj bit će onaj koji će ponuditi najvišu cijenu veću od početne cijene i izraženu u kunama, dok se ponude dostavljene u drugoj valuti neće razmatrati.

Rok za podnošenje ponuda je do 9. siječnja 2023. godine u 10h, a njihovo otvaranje bit će istog dana u 13 h u prostorijama Ministarstva na adresi Ulica Republike Austrije 14. Ponuda i svi prilozi uz nju moraju se dostaviti u zatvorenoj omotnici, a ako se jedan ponuditelj natječe za više stanova, ponuda za svaki stan mora se dostaviti u posebnoj omotnici.

Stanove je kao i do sada moguće kupiti u zatečenom stanju, te se kupac obvezuje snositi troškove procjene vrijednosti stana i izrade energetskog certifikata.

Stanovi koji su na prodaju nalaze se u Varaždinu, Osijeku i Zagrebu

Površinom najveći stan nalazi se u Zagrebu, a radi se o stanu u prizemlju površine 53,51 m2, koji se sastoji od dvije sobe i ostalih prostorija. Nalazi se u ulici Medveščak i početna cijena je 833.000 kuna (110.558,10 EUR). Najmanji stan se također nalazi u Zagrebu, u ulici Frana Alfirevića. Riječ je u stanu smještenom u suterenu zgrade čija je površina 13.82 m2, te je početna cijena 122.000,00 HRK (16.192,18 EUR).

Na prodaju je jedan stan u Varaždinu, na atraktivnoj lokaciju u užem središtu grada, površine 34.15 m2. Početna tražena cijena za ovaj stan iznosi 275.000,00 kuna (36.498,77 EUR). U Osijeku se također prodaje samo jedan stan, koji se nalazi u prizemlju zgrade u ulici Južno predgrađe i površine je 39.96 m2. To je ujedno i stan koji ima najnižu početnu cijenu od svih stanova u ponudi, a radi se o iznosu od 22.600,00 kuna (2.999,54 EUR).

Više informacija dostupno je na sljedećem linku.

Pročitajte još

Novi krug subvencija za stambene kredite

Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama objavila je prošlog tjedna vijest da posljednji krug subvencija za stambene kredite...

Komentari

Povezano

Novi krug subvencija za stambene kredite

Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama objavila je...

5 znakova da je došlo vrijeme za zamjenu usisavača

Usisavač je jedan od najvažnijih aparata u svakom kućanstvu....

Ostanimo povezani!

Pratite nas i na Instagramu