Država osim stanova u odvojenom natječaju prodaje i poslovne prostore u svom vlasništvu

Ministarstvo prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine trenutno ima dva otvorena natječaja za prodaju stanova i poslovnih prostora. Detaljnije informacije o prodaji stanova u državnom vlasništvu možete doznati iz već objavljenog članka, dok danas donosimo više detalja o prodaji poslovnih prostora.

Ministarstvo nudi 10 poslovnih prostora, od kojih se samo jedan nalazi u Zadru, dok se svi ostali nalaze u Zagrebu. Natječaj će biti otvoren do 10. siječnja 2023. godine, do 10h.

Kao i kod javnog poziva za kupnju stanova, uvjeti su nepromijenjeni i za poslovne prostore. Jasno je istaknuto da se najpovoljnijim ponuditeljem smatra ponuditelj koji je ponudio najvišu cijenu veću od početne cijene, izraženu u kunama. Ponude koje će biti dostavljene u drugoj valuti neće se razmatrati, unatoč tome što od 1. siječnja euro postaje službena valuta u Republici Hrvatskoj.

Svi poslovni prostori prodaju se u zatečenom stanju viđeno-kupljeno, dok je kupac dužan snositi i troškove procjene vrijednosti i izrade energetskog certifikata. 

Ako se ponuditelj natječe za više poslovnih prostora, za svaki mora dati odvojenu ponudu u posebnoj omotnici.

Većina poslovnih prostora nalazi se u Zagrebu

Jedini poslovni prostor ponuđen u Zadru nalazi se u ulici Ferde Šišića, površine 16,47 m2 za koji početna cijena iznosi 78.900,00 HRK (10.471,83 EUR).

Najveći poslovni prostor ponuđen u natječaju je u gradu Zagrebu u Masarykovoj ulici. Riječ je o prostoru u prizemlju dvorišne zgrade, čija je površina 151,34 m2, a početna cijena 2.280.000,00 HRK (302.608,00 EUR). Ujedno je to i najskuplji poslovni prostor u ovom javnom pozivu.

Ostali poslovni prostori u Zagrebu nalaze se na lokacijama u ulici Baruna Trenka, Đure Crnatka, Gajevoj, Ilici, Ante Kovačića, Mrazovićevoj, Palmotićevoj i Ozaljskoj.

Više informacija dostupno je na sljedećem linku.

Pročitajte još

Novi krug subvencija za stambene kredite

Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama objavila je prošlog tjedna vijest da posljednji krug subvencija za stambene kredite...

Komentari

Povezano

Novi krug subvencija za stambene kredite

Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama objavila je...

5 znakova da je došlo vrijeme za zamjenu usisavača

Usisavač je jedan od najvažnijih aparata u svakom kućanstvu....

Ostanimo povezani!

Pratite nas i na Instagramu