Učinite da vaš dom miriše na Božić uz pomoć prirodnih sastojaka

Oku ugodni detalji kao i svečani i primamljivi ukrasi su ono zbog čega se osjeća blagdanska atmosfera u svakom domu. Još je jedan aspekt na koji nikako ne smijemo zaboraviti, a to je da dom i miriše na blagdane. Bilo da se radi o cimetu ili klinčiću pomiješanom s vanilijom, ili borovici, bitno je da postoji poseban miris. Danas donosimo savjete kako da u svoj dom unesete miris koji podsjeća na Božić.

Napravite mirisne ukrase    

Svi već znaju za mirisne svijeće i vjerojatno ih većina vas drži u dnevnim boravcima, spavaćim sobama ili kuhinjama. No kad je u pitanju blagdansko ukrašavanje, slobodno budite kreativni i napravite sami mirisne ukrase. Aya Bradley, urednica za dizajn doma, sobne biljke i uradi sam projekte u The Goldenu ima nekoliko savjeta koji bi vam mogli pomoći.

Zamijesite tijesto od umaka od jabuka, cimeta i običnog ljepila. Valjkom poravnajte dijelove smjese koju ćete staviti između plastičnih folija. Možete koristiti kalupe za kekse kako biste napravili oblike koje želite. Probušite rupu na vrhu svakog ukrasa slamkom, jer ćete kasnije morati provući konac. Pecite ih u pećnici dok ne očvrsnu.

Ne samo da je ovaj način izrađivanja ukrasa ekološki prihvatljiviji i zdraviji, već ih možete koristiti za ukrašavanje drvca ili kamina.

Izvor: Pinterest

Koristite božićnu mješavinu ulja za difuzor

Dodavanje mješavine eteričnih ulja u vaš prostor može stvoriti pravu božićnu atmosferu.

Mješavinu možete napraviti i sami, a trebat će vam ulje čempresa, cimeta, mire, bobica borovice i divlje naranče kako biste dobili zimski miris, napominje Joshua Blackburn, osnivač i direktor dizajna i izgradnje u Evolving Home. Možete ju staviti izravno u difuzor ili dodati u bočicu s raspršivačem.

Ugodite si toplim napicima

Jedan od najlakših načina da vaš dom miriše na praznike je da čim više pripremate tople napitke na štednjaku. Najjednostavniji recept za to je jabukovača s dodanim začinima poput cimeta, kardamoma, muškatnog oraščića, bundeve ili klinčića. Vruća čokolada, liker od jaja ili kava također će raširiti ugodan miris po vašem domu. Možete čak napraviti i čaj od borovih iglica, predlaže Theresa Tesolin, suosnivačica i glavna urednica u RusticWise. Jednostavno skupite i očistite borove iglice i stavite ih kuhati, te dodajte šećer ili med.

Ako niste veliki ljubitelj toplih napitaka, možete potopiti različite blagdanske sastojke samo zbog mirisa. Pomiješajte narančine kore s cimetom, klinčićima, brusnicom, pa čak i ružmarinom.

Izvor: Pinterest

Čistite s namjerom

Postoji mnogo načina da poboljšate miris u svom domu, a jedan od njih je i samo čišćenje. Kyrie Luke, osnivačica Healthfully Rooted Home, dijeli nekoliko savjeta za čišćenje koji uvelike mogu pomoći u pogledu raspršivanja božićnih mirisa.

Pomiješajte sodu bikarbonu i eterično ulje borovice, te ih pospite po tepihu prije usisavanja. Nekoliko kapi eteričnog ulja možete staviti u kantu za smeće kako biste neutralizirali neugodne mirise.

Za kupaonicu odaberite sapune koji imaju miris cimeta, bora ili vanilije, od kojih neće dobro mirisati samo vaše ruke, već i cijela kupaonica.

Napravite potpourri

Još jedan prirodan način za dodavanje mirisa u dom je izrada vlastite mirisne mješavine potpourrija. Počnite s cijelim voćem i biljem kao što su naranče, borovice, jabuke i sl. Narežite voće na tanke trakice i stavite ih na aluminijski lim za pečenje. Pecite ih na 200 stupnjeva i povremeno okrenite s jedne na drugu stranu, sve dok se u potpunosti ne osuše. Nakon što se voće osuši, možete ga izložiti u ukrasnoj zdjeli ili vazi skupa sa štapićima cimeta i grančicama bora.

Tako osušeno voće možete iskoristiti i za mirisni vijenac tako što ćete voće nanizati na konac. Savjet je da samo pripazite da vijenac ne bude previše šaren i mirisan, ponekad je manje doista više.

Upustite se u pečenje slastica

Jedan od najjednostavnijih, ako ne i najjeftinijih načina da vam dom miriše na Božić je pečenje kolača. Nema sumnje da se izradom slastica blagdanske vibracije šire cijelim domom. Pečenje je sjajan način da oživite svoj dom i stvorite onaj domaći osjećaj za svoje goste. Najbolji dio je što ne morate potrošiti ništa više od onoga što ste već potrošili na sastojke.

Izvor: Pinterest

Izvor:https://www.thespruce.com/make-home-smell-like-holidays-naturally-5209056

Pročitajte još

Novi krug subvencija za stambene kredite

Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama objavila je prošlog tjedna vijest da posljednji krug subvencija za stambene kredite...

Komentari

Povezano

Novi krug subvencija za stambene kredite

Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama objavila je...

5 znakova da je došlo vrijeme za zamjenu usisavača

Usisavač je jedan od najvažnijih aparata u svakom kućanstvu....

Ostanimo povezani!

Pratite nas i na Instagramu