Kako ukrasiti svoje božićno drvce – korak po korak do savršenstva

Uzbuđenje oko Božića već je odavno počelo, a neki su božićno drvce ukrasili još početkom prosinca. Ukrašavanje božićnog drvca zabavna je obiteljska aktivnost, a lako je ako imate prave ukrase i vrstu drvca. U ovom ćemo vodiču ponuditi savjete i trikove o ukrašavanju raznih vrsta božićnih drvaca i kako učiniti da se o vašem priča tijekom ove blagdanske sezone.

Odaberite pravo drvce za sebe

Vrsta božićnog drvca koju odaberete je važna jer će dodati sklad ostatku vašeg božićnog dekora. Uobičajen izbor za božićna drvca su jelke ili borovi. Ako niste ljubitelj božićnih drvaca, napravite ukras koji će krasiti vaš stol ili stolić za kavu, a kojeg ćete napraviti od lampica i borovih grančica ili jednostavno ukrasite svoje sobne biljke nekim svjetlima ili posipom lažnog snijega.

Umjetna božićna drvca također su popularan izbor, jer prava jela ili bor mogu biti skupi, a mogu i bacati borove iglice po cijeloj kući. Način na koji su im grane raspoređene čini ih savršenim za držanje ukrasa, poput kuglica i drugih dekoracija. Ako se odlučite za umjetno stablo, obično ćete morati odvojiti njegove grane kako ne bi izgledale toliko rijetko.

Najprije ih okitite lampicama

Mogli biste završiti sa zamršenim neredom ukrasa i lampica ako stavite lampice na drvce nakon ukrasa. Umjesto toga, prvo postavite lampice. Možete čak ostaviti samo njih bez dodavanja kuglica i ostalih ukrasa ako vam se sviđa minimalizam. Ukrašavanje drvca tako da prvo stavite lampice može učiniti da proces ukrašavanja teče puno glatko jer nećete satima stajati ondje i raspetljavati ih.

Odlučite koja će boja imati glavnu riječ

Odlučivanje o bojama kojima ćete ukrasiti vaše drvce je važno jer želite da sve bude u skladu. Neće izgledati dobro ako samo stavite sve ukrase u svim bojama koje posjedujete, jer se one ne moraju uvijek slagati i zbog toga drvce može izgledati prepuno ili neusklađeno. Umjesto toga, ako se držite jedne boje ili kombinacije boja poput crvene i zlatne ili bijele i srebrne, može izgledati kao da ste potrošili vrijeme i trud na detalje.

Nemojte pretjerivati

Ako volite kupovati i skupljati božićne ukrase, vjerojatno ćete biti vrlo uzbuđeni što ćete ih početi postavljati na svoje drvce prvom prilikom. Zapamtite koje ste si boje odredili i odvojite vrijeme da sve uskladite. U redu je da se dijelovi stabla vide ili da postoji nekoliko praznih mjesta tu i tamo, premda bi ukrasi i lampice trebali svaku takvu prazninu učiniti neprimjetnom. Neka vaše drvce bude minimalističko i dopustite da ambijent sobe u kombinaciji s dekorom drvca preobrazi vaš dom.

Slobodno pretjerajte

Božićno drvce slobodno ukrasite maksimalistički i iskoristite svaki ukras koji možete naći na svom tavanu ili ormaru za skladištenje. Ekstravagantna maksimalistička drvca stvarno su u trendu, a srećom ih je vrlo lako ukrasiti. Ovdje se ne radi samo o slaganju hrpe ukrasa na vaše drvce, već se radi o koheziji i harmoniji.

Ako imate shemu boja ili uzorak, vaše će drvce izgledati kao da je namjerno tako bogato, a ne kao da ste ga na brzinu okitili. Maksimalistička drvca obično su središnji dio prostorije, s malim svečanim detaljima postavljenim po prostoriji kako bi se zadržala božićna tema, ali i kako bi se izbjeglo da dekor izgleda pretjerano. Ako ste osoba koja za Božić daje sve od sebe, dodajte onoliko dekora koliko želite u prostoriju i na svoje drvce.

Dodajte završne detalje

Uobičajeni izbor za vrh drvca su zvijezda ili anđeo, ili čak minijatura Djeda Božićnjaka ili bilo što što je povezano s Božićem. Možete čak i ukrasiti okolna njega postavljajući lampice ili čarape kako biste sve lijepo povezali.

Kako okititi malo božićno drvce?

Manja božićna drvca idealna su za mjesta s malo prostora ili ako svojoj prostoriji želite dodati blagdanski štih. Obično su popularna u bijeloj ili zelenoj boji, a mogu se ukrašavati na sličan način kao tradicionalna božićna drvca. Htjet ćete smanjiti količinu ukrasa koje postavljate na malo drvce jer je pretjerano ukrašavanje malih božićnih drvca mnogo lakše izvesti i može ga preopteretiti.

Sve je u sitnicama, tako da dodavanje nekoliko ukrasa i bajkovitih lampica može izgledati puno bolje od gomilanja ukrasa. Možda biste mogli dodati malo božićno drvce u svoju sobu i zadržati poneki ukras, a zatim se posvetiti ukrašavanju većeg božićnog drvca za svoju dnevnu sobu ili kuhinju.

Izvor: https://milamaven.com/how-to-decorate-your-christmas-tree-a-step-by-step-guide/

Pročitajte još

Novi krug subvencija za stambene kredite

Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama objavila je prošlog tjedna vijest da posljednji krug subvencija za stambene kredite...

Komentari

Povezano

Novi krug subvencija za stambene kredite

Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama objavila je...

5 znakova da je došlo vrijeme za zamjenu usisavača

Usisavač je jedan od najvažnijih aparata u svakom kućanstvu....

Ostanimo povezani!

Pratite nas i na Instagramu