Hrabra i neustrašiva Viva Magenta je proglašena bojom 2023. godine

Pantone je tvrtka poznata po svom standardiziranom sustavu usklađivanja boja, a upravo ona proglašava boju godine koja će ju obilježiti. Za 2023. godinu izbor je pao na Viva Magentu, hrabru i neustrašivu nijansu. Vibrirajuća, živahna i snažna, ovo je boja koja potiče radost i optimizam, slavlje i ispisuje neke nove priče.

Izvor: Pinterest

Leatrice Eiseman, izvršna direktorica Pantone Color Instituta, smatra da je Viva Magenta moćna i osnažujuća boja. Budući da živimo u dobu tehnologije, nastojimo crpiti inspiraciju iz prirode. Za nju je to nova, animirana crvena boja koja uživa u čistoj radosti, potiče eksperimentiranje i samoizražavanje bez ograničenja. Inspirirana je crvenom bojom košenile, jednom od najdragocjenijih boja iz obitelji prirodnih boja, kao i jednom od najjačih i najsjajnijih boja koje svijet poznaje, naglašavaju iz instituta.

 Viva Magenta preuzela je krunu od prošlogodišnje Pantone boje godine, Very Peri. Dok je ta nijansa odabrana kako bi potaknula osobnu inventivnost i kreativnost, Pantone Color Institute se nada da će ovogodišnja nijansa potaknuti naš duh i pomoći nam da izgradimo svoju unutrašnju snagu.

Dizajneri interijera već istražuju načine kako će ovu boju iskoristiti u uređenju domova. Karin Sun, osnivačica Crane & Canopys, predlaže da započnete novu godinu osvježavajući svoj prostor komadima koji uključuju ovu odvažnu ružičasto-grimizno-crvenu boju. Ako radite uglavnom s neutralnim bojama, odlučite se za manje komade koje ćete istaknuti u ovoj nijansi, kao što su ukrasni jastučići.

Izvor: Pinterest

Isto tako, ako ste hrabri i spremni odvažiti se u pustolovinu, Viva Magenta je prava nijansa za vas. Razmislite o bojanju cijele sobe u ovu upečatljivu boju i uparite ju s ružičastim ili neutralnim komadima. Beth Travers, osnivačica maksimalističke dizajnerske kuće Bobo1325 predlaže da izaberete posteljinu u toj nijansi ili komade namještaja poput naslonjača. Magenta je često boja koja se povezuje s romantikom, a njezin intenzitet izaziva osjećaj strasti. Travers primjećuje da Viva Magenta dobro funckionira kao naglasak, odnosno njen intenzitet i snaga mogu privući pogled tamo gdje želite. Mali je isječak strastvenog bunta, koji se izdvaja iz gomile svojom individualnošću.

Izvor: https://www.thespruce.com/2023-pantone-color-of-the-year-6835051

Pročitajte još

Novi krug subvencija za stambene kredite

Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama objavila je prošlog tjedna vijest da posljednji krug subvencija za stambene kredite...

Komentari

Povezano

Novi krug subvencija za stambene kredite

Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama objavila je...

5 znakova da je došlo vrijeme za zamjenu usisavača

Usisavač je jedan od najvažnijih aparata u svakom kućanstvu....

Ostanimo povezani!

Pratite nas i na Instagramu